Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице затварају првенствену сезону против Крагујевчанки

Кошаркашице Црвене звезде утакмицом против Радничког из Крагујевца завршавају шампионат Србије за сезону 2014/15. Меч се игра у понедељак у дворани Баскет сити од 18 часова и 30 минута.

Млади састав црвено-белих има прилику да победом против директног ривала стигне до седмог места на табели и забележи 10. тријумф у сезони. Вршац је у суботу савладао суботички Спартак резултатом 59:55, па црвено-беле не могу до шестог места, јер вршачке кошаркашице имају бољу кош разлику у међусобном скору, који је изједначен у победама 1-1. Звезда је у доброј форми, јер на последње четири утакмице има три победе, против Врбаса, Шапца и Бора. Имајући у виду да је Звезда ове сезоне наступала са кадетско-јуниорским саставом, пласман је задовољавајући, али би лепо било завршити шампионат победом, двоцифреним бројем тријумфа и бољом позицијом на табели.

Због немогућности да се јуриша на трофеје са изразито младим саставом, Звезда се одлучила да форсира талентоване играчице из свог погона, па су се током сезоне у потпуности афирмисале Александра Катанић, Снежана Богићевић и Мина Ђорђевић, док су на путу да пођу њиховим стопама и Јована Вучетић, Невена Наумчев, Милица Бојовић и Ивана Катанић, која се екипи прикључила у току сезоне.

Александра Катанић је одиграла феноменалну сезону и као награду добила позив у сениорску репрезентацију Србије крајем 2014. године. Дебитовала је на Меморијалном турниру Гоце Богојевић у мечу против екипе Кораћа, која је лигашки део завршила без пораза. На 21 одиграној утакмици ове сезоне бележила је просечно 18,6 поена, осам скокова, 5,3 асистенције и 2,86 украдених лопти и најбољи је стрелац, асистент и крадљивац лопти у екипи, и у врху на већини статистичких категорија у лиги. Врло запажен партије пружила је Снежана Богићевић са 14,3 поена, 7,6 скокова и 2,5 асистенција, док је Мина Ђорђевић господарила рекетом са 9,7 поена, 8,3 скока и 0,76 блокада, била је најбоља у тиму у ухваћеним лоптама и рампама.

10805625_853615178032713_5461784318927981744_n

Звезда у својим редовима има велики број репрезентативки у млађим категоријама, па нема сумње да је клуб на правом путу што се тиче развоја играчица, али не би било добро да се и овако млад састав на крају сезоне разиђе на разне стране света, као што је то било по завршетку прошле сезоне.

Раднички је такође забележио три победе у последње четири утакмице, па и оне имају амбицију да у Београду стигну до новог успеха. У првом делу сезоне, црвено-беле су у Крагујевцу поражене резултатом 75:83, када је Сања Димић изненадила Звезду рафалом од шест тројки. Бојана Стевановић је најбољи стрелац и скакач Радничког ове сезоне са просецима од 16,1 поена и девет ухваћених лопти. Милица Цветановић је бележила 14,5 поена и 6,8 скокова, а Марина Лешњак 12,7 поена, 5,2 асистенције, 4,8 скокова и 3,4 украдене лопте. Ове три играчице су кичма екипе, а помоћ им пружају Јелена Трифуновић и поменута Сања Димић.

Биће то дуел врло сличних клубова по квалитету уз напомену да је Раднички знатно искуснији састав. Звезда је успешнија скакачка екипа, посебно у нападу и за нијансу има боље проценте шута за два и три поена, не и са линије слободних бацања. Добра страна је и што Раднички прави више изгубљених лопти у просеку, па су међу две екипе које су лошије од црвено-белих у овој категорији.

Црвено-беле ће ићи на победу како би у добром расположењу окончале шампионат, али то неће бити крај сезоне за први тим, јер екипу већ у среду очекује четвртфинале Купа у Зрењанину против Војводине. Након тога ће кадеткиње, које чине највећи део сениорског састава Црвене звезде, у финишу сезоне настојати да потврде прву позицију, коју тренутно држе у шампионату, освајањем трофеја у завршници такмичења.

                                     Црвена звезда – Раднички (Крагујевац)

                                           22. коло Прве женске лиге Србије

                                                    Понедељак, 2. март 2015.

                                       Хала Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment