Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Дерби увек има посебан карактер

Осам дана након дербија у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа кошаркашима Црвене звезде Телеком предстоји нови меч са Партизаном. Дуел против црно-белих у 23. колу АБА лиге на програму је у недељу од 19 сати у Пиониру, а као што је то био случај и раније, улазница неће бити у продаји.

Звезда ће бити ослабљена неиграњем Бранка Лазића због повреде, а причу о новом тешком дуелу тренер црвено-белих Дејан Радоњић почео је освртањем на финални турнир Купа Радивоја Кораћа који је прошлог викенда одигран у Нишу:

Задовољни смо што смо са три победе у Нишу одбранили трофеј Купа и наставили тријумфалан низ у том такмичењу. Имали смо три дуела која су са собом носиле оптерећење, посебно мечеви са Партизаном и Мега Лексом. Радује што смо и тада били на висини задатка и остварили наш циљ – констатовао је тренер Звезде, који се потом надовезао:

После Купа и огромне потрошње која је била присутна играли смо против Реала, можда и најтежег противника који је могао да нам дође у том тренутку. Мадриђани важе за једног од главних кандидата за освајање Евролиге ове сезоне, тим који је тренутно у одличној форми, са огромним искуством и квалитетом. На тој утакмици одређене периоде игре смо играли јако добро, али је било и неких са којима сигурно не можемо бити задовољни. Против Реала се осетила сва потрошња из претходног периода која је очигледно била огромна. Ипак, наше учешће у Евролиги изазива само задовољство. Први пут у Топ 16 фази, играње против сјајних противника што нам је омогућило да стекнемо велико искуство. Не треба заборавити да смо убедљиво најмлађа екипа Евролиге за коју је сјајна прилика да игра против таквих тимова као што је Реал – истакао је Радоњић пре него што се осврнуо и на нови окршај са вечитим ривалом који црвено-беле очекује у недељу:

Долази нам Партизан недуго после меча који смо играли у Нишу. Ми смо од тада имали два дуела – финале Купа против Меге који је био јако тежак меч, затим и утакмицу против Реала, пре и после које смо имали незгодан пут у и из Мадрида. Са друге стране, Партизан је имао десетак дана да се припреми за нови меч. Реално је рећи да ће Партизан бити јако мотивисан, што због чињенице да се игра дерби, због тога што смо их већ два пута победили ове сезоне, али и због тога што утакмица за њих носи резултатски значај. Имају прилику да победама до краја лигашког дела АБА лиге дођу до позиције која би им омогућила предност домаћег терена у плеј-офу – изјавио је стратег црвено-белих, да би потом кратко додао:

Наравно, ми ћемо одговорити идентичном мотивацијом. Дерби увек има посебан карактер и надам се да ћемо одиграти још један добар меч и обрадовати наше навијаче – рекао је Дејан Радоњић поводом меча на коме неће моћи да рачуна на допринос борбеног Бранка Лазића:

Он је ван строја још од Купа у Нишу и одсуствоваће још неко време. У среду ће имати преглед након кога ћемо моћи да знамо када ћемо моћи у потпуности да рачунамо на њега. Остали играчи, не рачунајући мала оптерећења, биће спремни за меч у Пиониру – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment