Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пролетер славио у Београду

Рукометашице Црвене звезде поражене су у 14. колу Супер лиге Србије од зрењанинског Пролетера у Београду резултатом 30:37. Био је то и 14. неуспех црвено-белог тима ове сезоне, који је остао закуцан за дно табеле.

Гошће су предвођене расположеном Милом Чаушевић, која је у првих седам минута постигла четири гола, стигле до предности од 6:2. Домаћи састав је пришао на минус два (6:8) у 11. минуту поготком капитена Катарине Манчић. Међутим, Пролетер је поново наметнуо свој ритам и убрзо вратио четири гола разлике. Одбрана Црвене звезде није имала решење за капитена гостујућег састава, и најбољег стрелца лиге, Дијану Четић, која је већ у првих 30 минута постигла 10 погодака. Црвено-беле су у игри одржавале сестре Јелена и Војислава Ђорђевић, а њеним голом екипа је успела да приђе на 18:20 пред крај првог дела, да би Пролетер узвратио преко Четићеве и на полувреме отишао са вођством од 22:18.

Црвено-беле су се држале у игри на четири гола заостатка све до половине другог полувремена. Војислава Ђорђевић и Катарина Манчић су погађале мрежу, али разлика се није спуштала испод четири, колико је последњи пут било у 45. минуту при резултату 26:30. Гошће су тада направиле серију од 3:0 преко Ане Лазић, Маје Јовице и Дијане Четић, што је било довољно да стекну лепу залиху, коју Звезда није могла да стигне у последњих седам минута.

Најефикаснија на мечу била је Дијана Четић са 16 голова, док се Мила Чаушевић шест пута уписала у стрелце. У тиму Црвене звезде Војислава Ђорђевић је постигла 11 погодака, Катарина Манчић осам, а Јелена Ђорђевић је пет пута погодила мрежу.

Црвена звезда – Пролетер Суперпротеин 30:37 (18:22)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 50. Судије: Душан и Жељко Васиљевић. Седмерци: Црвена звезда 2 (2), Пролетер 4 (3). Искључења: Црвена звезда 4, Пролетер 6 минута.

Црвена звезда: Манчић 8 (2), Гуџић, Ј. Ђорђевић 5, Ђокић 1, Анђелковић, В. Ђорђевић 11, Лежаја, Михајловић, Домби, Сикимић 2, Сујић 3, Антонић, Карадиновић, Вуклиш.

Пролетер Суперпротеин: Бранкован, Милановић, Чаушевић 6, Гагић 3, Тубић, Ишпановић, Четић 16 (3), Т. Савковић 3, Арсин, Месарош 1, Јовица 3, М. Савковић, Васиљевић, Новаковић, Лазић 4, Јездимировић 1.

Црвено-беле у следећем колу гостују у Новом Саду против Минаква Војводине.

Повезане вести

Leave a Comment