Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Нова прилика за Звезду у Јагодини

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 17.кола Јелен Суперлиге гостују Јагодини, на Градском стадиону. Црвена звезда ће после новог кикса Партизана имати прилику да се приближи ривалу, али да задржи бодовну разлику испред захукталих Чукаричког и Војводине.

После „представе“ у Нишу и два кикса „Вечитог ривала“, Црвена звезда апсолутно нема права ни да помисли да на било какав други исход меча у Јагодини, осим на онај који омогућава три бода. Да ли гол постигао Предраг Рајковић или терен био права ливада или њива, ниједан могући изговор не сме да постоји. У супротном…

Јагодина је у првом мечу савладала Младост у Лучанима 3:2. У прелазном року су ангажовали четири играча – Немања Николић је стигао из Видеотона, претходно је прошао школу Партизана и Академију Пушкаш, из Црвене звезде је као слободан играч стигао Никола Антић, из Војводине Никола Попара, а из Слоге из Петровца на Млави нигеријски нападач Самуел Намани. Из Јагодине су отишли Огњен Ожеговић (Борац Чачак), Никола Јакимовски (Варезе), Фреди Аду, Филип Арсенијевић (Нови Пазар), Иван Цветковић. Сезону су лоше започели, али су повратком Сима Крунића на клупу кренуле и боље игре, па су се Јагодинци вратили у врх.

ЦЗ Н Ј

Маракана:  7 6 0 1 13:4

Јагодина:   7 7 0 0  22:4

Укупно:     14 13 0 1 35:8

Први меч одигран је 21.септембра 2008. године на „Маракани“. Црвена звезда је славила 3:0 головима капитена Ненада Милијаша, који је био двоструки стрелац и Субашића. Први гол Ненада Милијаша на мечу је остао у памћењу свих навијача као један од најлепших виђених на „Маракани“ у последње време. Онако, како само он то зна. Пројектил.

У Јагодини, први меч је одигран 6.децембра 2008. године, Црвена звезда је славила 4:1 головима Нинкова, Сомеа, Лазетића и Коромана, док је Павловић био стрелац за Јагодину. Последњи меч у Јагодини завршен је победом Црвене звезде 2:0, головима Ненада Милијаша и Драгана Мрђе, пре тачно годину дана – 1.марта 2014. А први меч у сезони 16.августа завршен је победом Црвене звезде 3:0, головима Ненада Милијаша, Ђорђа Ракића и Дарка Лазовића. Црвена звезда на 7 утакмица у Јагодини је забележила исто толико победа, уз само четири примљена гола.

Најефикаснији против Јагодинаца је капитен Ненад Милијаш са 7 голова. Плејада играча је постигла по 2; Нинковић, Евандро, Калуђеровић, Каду, Паркер и Лекић. У тиму Јагодине, Дејан Ђенић са 3 гола је најефикаснији, док су Милан Ђурић и Павловић постигли по 2 гола. Стрелац за оба тима у међусобним дуелима је био Огњен Мудрински, у два узастопна меча.

Од заједничких играча издвајамо Звонка Милојевића, Перицу Огњеновића, Јовицу Николића и Огњена Мудринског, Горана Гогића. У дресу Јагодине данас је ту и Данијел Михајловић. У дресу Црвене звезде је капитен Предраг Рајковић.

Тренер Симо Крунић пре меч са Црвеном звездом је изјавио да се Звезди не прети и да је Звезда фаворит, али да се Јагодина нада да ће бити непоражена.

–  Ово је велика утакмица за нас, празник за овај град. Надам се да ће стадион бити пун и да ће бити добра атмосфера. Ми ћемо покушати да се супротставимо Црвеној Звезди јер се зна да су они фаворити, међутим ми играмо на домаћем терену и покушаћемо као и на прошлим утакмицама да дамо све од себе и да остваримо повољан резултат. Свесни смо да ће бити тешко, међутим код нас у првенству показало се да је све могуће, да резултати нису мерило праве снаге на терену екипа, тако да се ми уздамо у срећу и да изађемо из те утакмице непоражени.

Ненад Лалатовић је рекао да је Јагодина квалитетан тим који је дуго заједно, али да Звезда иде на прву пролећну победу.

– Предстојећа утакмица је, као и свака друга, тешка за нас. Долази нам у тренутку када, нажалост, нисмо успели да победимо у првом колу пролећа. Из тог разлога је тежа на психолошком плану за моје играче. Али, изговора нема. На нашу срећу, предност првопласираног тима је остала иста, није се повећала, само што сада уместо 15 имамо 14 утакмица до краја. Јагодина је јако квалитетан тим који игра већ дуго заједно, тим који је успео у прошлом колу да изненади Лучане и победи их у гостима са 3:2. Ми знамо све о њима, а и они знају све о нама. Не бих трошио пуно речи, њих сам трошио током ове недеље на тренинзима и током анализа, и наш циљ се зна. Даћемо све од себе да забележимо прву победу у пролећном делу сезоне и на тај начин обрадујемо наше навијаче.

Павићевић под знаком питања, биће промена

Саво Павићевић је под знаком питања за меч у Јагодини. Искусни дефанзивац и командант Звездине одбране је протекла два дана имао температуру 38, па није извесно да ли ће моћи да наступи у Јагодини. Уколико не буде наступио, његова  замена биће Вукашин Јовановић. Ненад Лалатовић је најавио измене у тиму, а очекује се да стартер буде Михаило Ристић.

Директан пренос меча је на каналу Аренаспорт1. А ми смо сигурни да ће навијачи Црвене звезде, као и увек, направити феноменалну атмосферу у Јагодини. ИЗГОВОРА НЕМА, ХОЋЕМО ПОБЕДУ.

Јагодина – Црвена звезда, недеља 1.март 2015. 15h , Јелен Суперлига 17. коло 2014/2015, стадион : „Градски“, Јагодина.

#27

Повезане вести

Leave a Comment