Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звездаши хоће Партизан у полуфиналу плеј-офа АБА лиге

У жељи да сазнамо којег противника у директној борби за пласман у финале, али и Евролигу наредне сезоне, прижељкују навијачи Црвене звезде, на МЦЗ-у је ове седмице била постављена анкета са идентичним питањем.

Након неколико дана гласања, резултати анкете су следећи: за Будућност је гласало 10,67% учесника анкете, за Цедевиту је гласало 38,72%, док је најпожељнији противник по Вашем мишљењу вечити ривал, Партизан са 50,61%.

У претходне две године је наш тим губио финала КЛС управо од вечитог ривала, као и једно финале АБА лиге, иако је до тада био бољи у регуларном длеу сезоне, као и  у међусобним дуелима. Ове сезоне, навијачи очигледно верују да је наш тим сазрео за највише домете у региону и да чак ни традиционално фаворизовани Партизан не може да нас спречи у томе.

Са друге стране, не чуди ни овако слаб избор подгоричког тима, екипе коју скоро десет година нисмо победили у њеној дворани, до ове године, а и тада је било више него неизвесно, а у улози спасиоца се нашао Никола Калинић. Домаћи терен је вероватно нешто што се сматра најјачим оружјем Будућности.

Од ове три екипе, Црвена звезда је претходних сезона, па и ове, најмање проблема имала у дуелима са Цедевитом. Међутим не треба испустити чињеницу да су и они незгодна и непредвидива екипа, једина која је представљала регион у Евролиги ове сезоне, поред Звезде. Остали су упамћени по победи над Макабије у Тел Авиву.

Повезане вести

Leave a Comment