Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Партизан НИС – Црвена звезда Телеком

Седам дана након полуфиналног окршаја у борби за трофеј Купа Радивоја Кораћа, очекује нас нови кошаркашки вечити дерби, трећи ове сезоне. У прва два је Црвена звезда однела победу, али ће у овом Партизан по први пут играти пред својом публиком.

Црвена звезда ће сигурно ући у плеј-оф са првог места, док Партизан може да заврши на било којој од преостале три позиције, јер је мало вероватно да неће остати међу четири најбоља тима на Јадрану. С обзиром на пораз Цедевите, Партизан победом има прилику да преузме треће место и тако у полуфиналу избегне наш тим. Са друге стране, сигурно смо да ни наши играчи и стручни штаб, као и до сада неће ништа калкулисати, већ ће тражити још једну победу у низу. А шта бисте ви највише желели, тачније какав расплет и ког противника у полуфиналу, прочитајте ОВДЕ, у резултатима наше анкете.

Партизан улази у овај меч са скраћеним ростером с обзиром на повреду Еде Мурића, управо у Купу против Звезде, а на тренингу се током седмице повредио и новајлија Божо Ђумић. Међутим, црно-бели су у серији од девет узастопних победа у АБА лиги и питање је да ли ће их пораз у Купу скренути са победничког колосека.

Напад Партизана ће као и до сада, зависити од двојице најискуснијих, Павловића и Мачвана. Павловић заиста показује велики квалитет за ову лигу, одлично шутира са свих позиција, углавном са полудистанце, а често извлачи и кош уз фаул након продора. Мачван је одличан у рекету, веома снажан и показао је да Митровић са њим има великих проблема у Звездином рекету. Можда би високи Тејић представљао већи изазов за крилног центра Партизана.

Поред њих, ту су и борбени Милосављевић, који ће сигурно ући у меч са великом жељом да поправи утисак из Купа, као и бивши репрезентативац, Миленко Тепић. Обојица покривају позиције „један“ и „два“ и активно учествују у организацији напада. Малу минутажу, али константу улогу у тиму имају и млади Дало и Маринковић.

Не треба заборавити ни талентованог шутера Андрића, међутим он је играч који не преузима иницијативу у нападу, већ тражи отворене шутеве, након доста блокова.

На крају, под кошем треба истаћи талентованог Милутинова који игра све боље, али неретко се и Мачван „диже“ на позицију центра у недостатку ротације. Ту је и Немања Безбрадица, али је његова минутажа занемарљива, као и бившег Звездаша, Андреје Милутиновића.

Црвена звезда ће у овом мечу бити лишена помоћи Бранка Лазића, који се још увек опоравља од повреде, док су сви остали спремни за дуел.

Наш тим је доживео у Евролиги тежак пораз у Мадриду, али се стиче осећај да нико није превише разочаран због тога и да је сада све подређено освежавању екипе и спремању за финиш сезоне и највеће напоре. Међутим, када је дерби у питању, ту никада није било поштеде, то је утакмица другачија од свих осталих и онда се увек игра за нешто више од бодова. Навијачи Црвене звезде су за овај меч добили 500 карата и не сумњамо да ће их искористити на најбољи могући начин гурају наш тим до победе.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком, недеља, 19:00, хала „Пионир“

Повезане вести

1 comment

cz феб 28, 2015 at 19:55

Cedevite izgubila od Mege idealna prilika za nas,mozemo sami sebi da pomognemo.Po meni Cedevita je za nijansu jaci tim od partizana ili mi se cini,ali derbi je derbi i zato mislim da nam je Cedevita laksi protivnik.Nama pustanje partizana,ili poraz od njih nista ne znaci ako necemo biti najbolji kada bude trebali a ipak mislim da su oni vise spremni za takve utakmice od nas.Kada se sve stavi na vagu i uporede utakmice nase sa partizanom i cedevitom mislim da nam cedevita bolje lezi,to je mozda moje misljenje.Mi smo vec dugo u padu forme i nikako da se vratimo,pristalica Radonjica nisam to vec svi znaju ahah ali necu sada o njemu.Svi imaju mnogo vise vremena za odmaranje,treninge nego mi i zato na sve treba misliti.Smatram da EL trebamo bataliti to nam sada nije prioritet,gas dodati samo na nekim tekmama kuci cisto da ne bude jedna pobjeda ali mi protiv Reala nismo to uraditi i to nas dodatno ubija.Drzali smo se prvu cetvrtinu,poslje do poslednjeg atoma snage cijedili ali uzalud znalo se da cemo izgubiti,mogli smo bez opterecenja odigrati a nismo i to ne utice samo na fizicku snagu vec i psihu.Vremena za odmor nemamo,koliko treniramo i to je pitanje jer nas trojke ubise.Nesto moramo zrtvovati a to je EL gdje vec sve izgubljeno a mi to ne radimo i zelimo istu sezonu kao proslu.Partizanu se slabo sutersko vece nece ponoviti i onoliko slobodnih bacanja promasenih to kad sve sagledas zbog toga smo i dobili,a njihova zona 1-3-1 ce nas odaljiti od kosa i primorati na trojke sto opet nije dobro…mislim da sutrasnju utakmicu trebamo iskoristiti za neki nas napredak,I VISE AKCIJA jer ne mogu da gledam kako se samo lopta centrima baca,nema nista za bekova pa da i oni prorade i imaju sigurni ruku kada su trojke u pitanju,apsolutno nam se napad sastoji iz prodora,akcija za centre,cak ni trojki nema i ne valjaaa..po meni ih trebamo pustiti i uzeti mali predah,ne mogu docekati plej of i razvoj situacije samo da vidim sta ce nas trener da uradi i da li ista naucio.I jos jedna bitna stvar u plej ofu sa njima mi navijaca i prodrske gromoglasne nemamo,a oni da sto je jos jedan razlog zasto sebi mozemo olaksati.Ali koliko smo prilika imali i za odmor i neke druge stvari a nismo ih iskoristili tako mislim da necemo ni sutra,ali vidjecemo

Reply

Leave a Comment