Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице лако до бодова у Лазаревцу

Одбојкашице Црвене звезде без већих проблема су савладале екипу Колубаре из Лазаревца са 3:0 (9:25, 12:25, 12:25). 3везда је тако за свега 56 минута узела врло важне бодове за борбу за другу позицију пред плеј-оф. Црвено-беле су наступиле у комбинованом саставу, а неке млађе играчице су добиле већу минутажу.

По почетку првог сета није се могло наслутити да ће Звезда тако убедљиво добити екипу из Лазаревца. Све до резултата 7:8 играчице Колубаре су добро парирале гошћама из Београда. Тада Звезда почиње да игра и без већих проблема прави серију од 8:0 и има великих девет поена предности. До краја сета домаће су узеле свега два поена и црвено-беле су веома убедљиво добиле први сет – 25:9.

У другом сету Звезда чак ни на почетку није допустила Лазаревчанкама да се надају да ће моћи да ураде више од убедљивог пораза. Прва осетнија предност код резултата 3:8 само наставља да расте и убрзо постаје двоцифрена (6:16). Колубара је у овом сету узела нешто више поена, али опет недовољно да озбиљније угрозе црвено-беле и то је већ 2:0 (12:25).

Опет је почетак једини део сета где се домаће, колико толико, држе у игри. Воде до резултата 5:3, а онда измења постава Звезде преокреће и до техничког тајм-аута има предност (9:12). Брзо су млада наде привеле овај сет крају, изгубиле су свега три поена. Резултат је опет 12:25, а Звезда је освојила нова три бода.

Тренер Бранко Ковачевић је искористио ову утакмицу да одмори, пре свега Јулију Миловић и Јелену Трнић. Нису наступиле Нина Росић и Николина Лукић, а од млађих играчица указану шансу је најбоље искористила Милка Стијепић, и уписала девет поена. Ана Јакшић је постигла 3 поена. Адела Хелић опет је била најбоља са 16 поена.

Колубара – Црвена звезда 0:3 (9:25, 12:25, 12:25)

Дворана: СПЦ „Колубара“. Гледалаца: 100. Судије: Предраг Баланџић и Светалана Зотовић. Трајање меча: 56 минута.
КОЛУБАРА: Степановић, Сретковић 4, Петронијевић 2, Пауновић, Љубојевић 3, Марковић 3, Ђорђевић (либеро), Мијаљевић 12, Марјановић, Вићентијевић 2. Тренер: Зоран Миливојевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 1, Јакшић 3, Чанак 3, Секулић 2, Поповић 10, Хелић 16, Пушић (либеро), Миленковић 6, Букилић 1, Стијепић 9, Кецман 2, Миловић 4. Тренер: Бранко Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment