Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Анђелковић пред Јагодину

У недељу, 1. марта у 15 часова, Црвена звезда ће у Јагодини покушати да прекине серију од два узастопна ремија у првенству, и освоји три бода.

Током недеље, тренер и играчи Црвене звезде много су анализирали утакмицу у Нишу, и судећи по речима Ненада Лалатовића и Душана Анђелковића, извукли су поуке.

– Предстојећа утакмица је, као и свака друга, тешка за нас. Долази нам у тренутку када, нажалост, нисмо успели да победимо у првом колу пролећа. Из тог разлога је тежа на психолошком плану за моје играче. Али, изговора нема. На нашу срећу, предност првопласираног тима је остала иста, није се повећала, само што сада уместо 15 имамо 14 утакмица до краја. Јагодина је јако квалитетан тим који игра већ дуго заједно, тим који је успео у прошлом колу да изненади Лучане и победи их у гостима са 3:2. Ми знамо све о њима, а и они знају све о нама. Не бих трошио пуно речи, њих сам трошио током ове недеље на тренинзима и током анализа, и наш циљ се зна. Даћемо све од себе да забележимо прву победу у пролећном делу сезоне и на тај начин обрадујемо наше навијаче – рекао је Ненад Лалатовић.

Душан Анђелковић је истакао да верује у себе и своје саиграче, и да сматра да Звезда може до победе у Јагодини.

– Спремамо се за утакмицу и покушавамо да заборавимо Ниш. Причали смо много и покушаћемо да исправимо грешке. Најлошији део те утакмице је било то прво полувреме. У другом смо били бољи, агресивнији. Очекује нас тежак и добар противник, али окренути смо нашој игри како бисмо забележили јако важна три бода. Мислим да треба да наставимо игру коју смо играли на припремама. Ми верујемо у систем који смо до сада користили, ја имам утисак да је он добар, и верујем да ће се у наставку сезоне то показати – рекао је Анђелковић.

Освнуо се Лалатовић још једном на утакмицу са Радничким.

– Желели смо што мање прекида на нашој половини, али направили смо пар глупих фаулова. Идеја је била да изађемо високо али они су форсирали дуге лопте на нашу последњу линију и успели су да нас „сабију“ дубоко у наше поље. Чак и када су имали ситуацију „један на један“, завлачили су се у страну како би зарадили корнер јер су то видели као начин да постигну гол. Све шансе, и наше и њихове, створене су након прекида, јер другачије није могло да се дође до њих због објективних услова. Ја то нисам рекао из перспективе некога ко се жали на услове, тражећи алиби, јер су услови подједнаки за обе екипе, већ као неко коме је јако жао што је публика у Србији принуђена да гледа недопадљив фудбал дугим лоптама, уместо да види течне акције, дупли пас, продор, због чега се и долази на стадион. Да смо победили у Нишу било би незаслужено, мислим да је 0:0 најреалнији резултат, и кривицу за то сносим само ја. Тренер је крив када екипа не одигра како треба – јасан је Лалатовић, који је упитан да ли ће бити промена у стартној постави, тачније, да ли ће неки „првотимци“ изгубити своје место.

– Сви су они првотимци. Биће промена, и моћи ћете да их видите у недељу. Салами је отишао у домовину по сертификат, пошто га његов савез још увек није послао. Павићевић већ два дана има температуру 38. Мамаду Мбођ такође има температуру и само њих двојица нису тренирали. Сви остали су спремни. Мени је драго што су на припремама били присутни и неки од вас новинара, као и људи из руководства, и сви ми смо који смо били тамо све време смо били задовољни оним што су играчи показали и начином на који су играли. Они су показали да умеју, и то сте могли да видите, али једноставно, нисмо поновили ту игру у Нишу – објаснио је Лалатовић.

Новинаре је занимало мишљење тренера о партијама Гаврића и Савићевића.

– Гаврић је са Звездом имао договор и пре мог доласка на ову позицију. Он је своје најбоље партије у Напретку пружао играјући на десном боку, а сада игра по левом који му мање одговара. Савићевић је на припремама, а то сте могли и да видите лично, показао одличан рад и одличне партије. Тиме је заслужио да игра, он је Звездино дете. Није испунио очекивања у Нишу, не само он, него готово нико. Промена ће бити, али неће први меч у првенству бацити у сенку све оно што смо гледали на припремама. Надам се да ћемо већ од Јагодине показати наше право лице – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

2 comments

Божа мар 1, 2015 at 11:09

Море, ако не победите боље да се не враћате за Београд!

Reply
otpisani101 мар 1, 2015 at 10:53

i ako sam sebi rekao da vise ovde ostavljati komentare,jednostavno moram da se obratim urednicima ovog sajta…vratite onaj stari izgled sajta,da bi se vratili svi oni navijaci koji su ovde komentarisali i davali vama popularnost…sa cestim promenama izgleda sajta,izgubili ste masu navijaca,komentara i lajkova…setite se koliko je ljudi ovde ostavljalo komentare na onom starom sajtu a koliko komentara ima danas…igra zvezda derbi u jagodini i da covek ne poveruje nema ovde nijedan,jedini komentar…da li ste vi ovde zbog nas navijaca ili ste dovoljni sami sebi?…postali ste danas kao i fk crvena zvezda -dosadni,bezidejni i sa sve manjim brojem navijaca,zvezda na tribinama a vi na ovom sajtu…

Reply

Leave a Comment