Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Спартак (Љ)

У претпоследњем колу регуларног дела шампионата, одбојкаши Звезде дочекују Спартак из Љига. Црвено-бели су везали неколико победа у домаћем првенству, а да би обезбедили другу позицију пред плеј-оф, потребна им је још једна победа, па би већ у петак могли да разреше све дилеме, и безбрижно дочекају последње коло.

Спартак из Љига је годинама стабилан суперлигаш, а тренутно се налазе на шестој позицији са 19 освојених бодова. Екипа је ове сезоне одлично стартовала у Првенству Србије забележивши три победе у прва три меча, али су затим победили у свега два од наредних једанаест мечева. Ипак, у последња два кола су остварили две победе, и сигурно долазе у Београд без беле заставе. Предводи их наш бивши играч, Милан Перић, који је претходне четири сезоне наступао за Црвену звезду, и са њом освојио прегршт трофеја. Играма се истиче и Радосав Дојчиловић, а управо су ова два играча била најефикаснији и у првом мечу између ова два тима у првом делу шампионата, и сигурно ће поново од њих претити највећа опасност. Поменути меч, Звезда је победила са 3:1, преокретом, након тесног изгубљеног првог сета. Са друге стране, Црвена звезда има четири поена више од трећепласиране Војводине, којој је Млади радник у прошлом колу откинуо бод, а наш тим тренутно има пет бодова мање од водећег Партизана, па највероватније неће моћи да стигну до прве позиције пред завршну фазу Лиге, али могу да се што боље припреме за одлучујуће борбе. Капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић, наравно, очекује нову победу:

„Надам се да ћемо славити у „Шумицама“ против Спартака и да дефинитивно обезбедимо друго место пред плеј-оф. Победа би нам више значила, не толико због тог другог места, већ због нашег самопоуздања. Није нам резултат толико битан колико је то што желимо да играмо добро и да што пре заборавимо оно што се десило у Купу. Било је добро у Новом Пазару у прошлом колу и желимо тако и да наставимо“, изјавио је Буцуљевић пред овај меч за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Црвено-беле следеће среде очекује и први четвртфинални меч Купа изазивача, против италијанске Равене, па би се победом над Спартаком направила добра увертира пред нове европске изазове. Више пута је већ писано о подршци коју има (или тачније нема) наш одбојкашки клуб, а нама остаје само да и даље позивамо навијаче у нади да ће све ствари променити на боље. У петак је нова прилика за то, тако да дођите у „Шумице“ да помогнете нашем тиму да освоји нова три бода.

Идемо до нове победе!

XVII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Спартак (Љ),

СЦ „Шумице“, петак, 27. 02. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment