Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Ког противника бисте желели у полуфиналу плеј-офа АБА лиге? (АНКЕТА)

Кошаркаши Црвене звезде су ове сезоне већ остварили два циља – ушли су у ТОП 16 Евролиге и одбранили су Куп Радивоја Кораћа. Након овог последњег подвига, славље је кратко трајало, а сви у нашем клубу, од играча до председника су били сложни у оцени да главни део тек предстоји. Следи завршница сезоне, време када се узимају трофеји, а прва прилика за то је плеј-оф АБА лиге.

Завршне утакмице овог такмичења су на програму од 14. априла, играће се по систему 2-2-1, како полуфинале, тако и финале. Дакле, освајач ће бити екипа која оствари по три победе против својих противника.

До краја регуларног дела АБА лиге има још четири кола и сигурно се зна да ће Звезда остати на првој позицији и имати предност домаћег терена у плеј-офу. Оно што је такође веома извесно јесте и да ће остали полуфиналисти бити Будућност, Цедевита и Партизан.

Будућност је за сада друга са скором 16-6. Играли су веома сигурно и добро до пораза у последњој секунди против Црвене звезде у „Морачи“. Од тада доста осцилирају и довели су у питање тренутну позицију на табели.

Цедевита игра мање-више константно од почетка сезоне. Тренутно је на коти 15-7, били су једини представник лиге у Евролиги поред Звезде и увек су незгодан противник. Освојили су Куп Хрватске, а у претпоследњем колу дочекују Будућност.

Последњи је тренутно Партизан. Имају скор 15-7, као и Цедевита, али слабији међусобни учинак. До полуфинала Купа су били у великом налету, везали су 9 победа, а остаје да се види како ће наставити даље. Већ у недељу дочекују Црвену звезду, а у последњем колу гостују Будућности.

Врло вероватно се до последњег кола неће знати коначан распоред на табели, а ко год да заврши на 4. месту, у полуфиналу ће изаћи на црту Црвеној звезди. Зато смо ми одлучили да питамо вас Звездаше, који би противник био највише по вашој мери.

[advpoll id=“27″ title=“Advanced Poll“ width=“270″]

Повезане вести

Leave a Comment