Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић пред Реал: Идемо да одиграмо најјаче што можемо

Само три дана након освајања Купа Радивоја Кораћа кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутоваће за Мадрид. Летом преко Минхена у 06.00 часова ујутро црвено-бели ће кренути пут Шпаније где их очекује дуел са Реалом. Звезди предстоји нови велики изазов јер ће у четвртак од 20 часова и 45 минута по 12. пут у историји Реал Мадрид и тим са Малог Калемегдана одмерити снаге.

Умор и снага ривала никако нису савезник изабраницима Дејана Радоњића. Краљевски клуб је у изванредној форми о чему најбоље сведочи податак да су Мадриђани у серији од осам победа, а да су у викенду за нама освојили Куп Краља савладавши Барселону у финалу резултатом 77:71.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је пред меч актуелних освајача српског и шпанског Купа да су црвено-бели у жестоком ритму, али да их тек очекују највећи изазови ове сезоне:

Овим мечом започињемо други круг Топ 16 фазе. Реванш против Реала, долази у периоду после Купа Радивоја Кораћа. Нису то само та три меча у Купу која су оптеретила и потрошила екипу. Треба рећи још једанпут да смо одриграли 42 меча у досадашњем току сезоне. Сигурно да је у том ритму велико задовољство што смо испунили задатак. Обезбедили смо прво место на табели АБА лиге, освојили Куп… Сада се окрећемо ономе што нас очекује, а има пуно тога да се уради – започео је причу Дејан Радоњић, а потом додао:

Распоред није лаган после овог пражњења, после Реала одмах нас очекује Партизан, па потом и Макаби. Сигурно да после ових оптерећења треба наћи решење како да пружимо добре партије, а и да радимо оно што нам је жеља, то је припрема за плеј-оф АБА лиге – истакао је Радоњић који је затим рекао:

Ситуација у тиму је очекивана. Неизвестан је наступ Лазића, покушаћемо да санирамо повреду јер је био оптерећен у Нишу. Покушаћемо да пружимо што боље издање у Мадриду. О Реалу размишљамо објективно. Играју сјајно, уз Олимпијакос и ЦСКА су највише показали у Евролиги ове сезоне и све то показује снагу нашег наредног противника. Знамо шта нас очекује, али дајемо све од себе како би изашли из овог периода на најбољи могући начин – истакао је тренер црвено-белих.

zz10929977_893025507425013_6841559093653429362_n

Дејан Радоњић је после упитан да ли се у редовима црвено-белих осећа умор након великог успеха у Нишу:

Сви смо живи људи. Понављам, није то само Куп и ритам одигравања утакмица који је значио да смо у три дана играли исто толико утакмица. То је све дугачак низ битних и тешких утакмица. После Купа добили смо најјачег противника, то је можда и добро. Идемо да одиграмо најјаче што можемо. Спортски је да се радујемо након освајања првог трофеја, али смо завршили ту причу – истакао је Радоњић који је потом упитан да прокоментарише гласине о интересовању Барселоне за Звездиног центра Бобана Марјановића:

Не бих могао да потврдим тачност тих информација. Нема ту неког изненађења. Постигли смо резултате, не само ове године, него и прошле и то је потврда онога што смо направили. Сада дати информацију колико ту има истине, рекао бих да нема, а да ли је то нешто што може да се деси у будућности, онда је одговор да – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment