Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Бошка Јанковића, Мирића, Данијела Михајловића и Ожеговића

Четворица бивших играча београдских црвено-белих успела су да се упишу у стрелце за своје клубове минулог викенда. Бошко Јанковић се на сјајан начин вратио после повреде голом за Верону против Роме, Марко Мирић је био стрелац победоносног гола за Славен из Копривнице, као и Огњен Ожеговић у дресу чачанског Борца, док је Данијел Михајловић погодио мрежу у тријумфу Јагодине.

Италија

Серија А

Верона – Рома 1:1

Бошко Јанковић је откинуо два бода Роми и практично их је потпуно избацио из борбе за титулу са Јувентусом јер “стара дама“ из Торина сада има великих девет бодова предности. Некадашњи репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде је после дуже паузе због повреде поново заиграо за Верону и то од старта меча. Најпре је у другом минуту добио жути картон, а затим је у 38. минуту на додавање Исланђанина Емила Халфредсона изједначио на 1:1, и тај резултат је остао на снази до краја. Претходно је легендарни Франческо Тоти донео вођство Роми у 26. минуту. Јанковића је у 69. минуту заменио Леандро Греко, а Верона након 24. кола заузима 15. место са 25 бодова.

Јанковићев погодак главом је на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=ATi4bGRvyps

Фиорентина – Торино 1:1

Оба тима су овим ремијем продужила серије без пораза, Фиорентина на 10 утакмица у свим такмичењима, а Торино на седам сусрета на два фронта. Египћанин Мохамед Салах донео је вођство “љубичастима“ на стадиону “Артемио Франки“ у Фиренци у 85. минуту на асистенцију Алберта Ђилардина, а изједначио је Ђузепе Вивес само два минута касније. Ненад Томовић је одиграо цео меч за домаћи састав, док је за госте свих 90 минута на терену провео Никола Максимовић. Фиорентина је пала на пето место са 39 бодова, док је Торино склизнуо на девету позицију са 33 бода.

Лацио – Палермо 2:1

Небеско-плави из Рима су другим узастопним тријумфом избили на четврто место са 40 бодова, док је Палермо назадовао на 10. позицију са 33 бода. Гол вредан три бода постигао је Антонио Кандрева у 78. минуту на додавање Марка Парола. Душан Баста није био у саставу Лација, док је на другој страни Милан Милановић још једном грејао клупу Палерма.

Парма – Удинезе 

Утакмица неће бити одиграна јер је Парма избачена из лиге због тешке финансијске ситуације и дуга од око 95 милиона евра. Нису имали новца за редаре и полицију, а неке раније рокове за измиривање дугова нису испоштовали, тако да помоћни тренер Удинезеа, Дејан Станковић, није имао обавезе овог викенда. Према најавама, сви мечеви Парме до краја сезоне биће регистровани службеним резултатима 3:0 за њихове противнике.

Сампдорија – Ђенова одложено

Меч је одложен због јаке кише која је натопила терен стадиона “Луиђи Ферарис“ у Ђенови. Киша је падала цео дан и учинила немогућим одигравање градског дербија, па је судија Ђанлука Роки могао само да установи да лопта не може да одскочи довољно, тако да тренер Сампдорије Синиша Михајловић није имао утакмицу овог викенда.

Каљари – Интер 1:2

Тренер Интера, Роберто Манћини, најавио је после утакмице у Глазгову против Селтика (3:3) да више не рачуна на Немању Видића, међутим, бивши капитен Црвене звезде нашао се у саставу на гостовању против Каљарија од првог минута и одиграо цео меч, а Интер је трећом победом у низу избио на седмо место. Здравко Кузмановић је ушао у игру тек у 93. минуту надокнаде изгубљеног времена.

Серија Б

Фрозиноне – Про Верчели 3:2

Урош Ћосић је коначно дебитовао за Фрозиноне у званичним утакмицама. Одиграо је цео меч, а његов нови клуб је стигао до 11. победе у сезони, после које су шести на табели са 41 бодом.

Пескара – Катанија 1:0

Домаћи су играли са 10 фудбалера од 42. минута после црвеног картона за Кристијана Пасквата, али их то није спречило да стигну до победе голом Марка Сансовинија у 93. минуту. Филип Јанковић није био ни на клупи Катаније,која је у зони испадања, на 20. месту са 28 бодова.

Челзи – Барнли 1:1

Челзи је кикснуо на свом “Стамфорд Бриџу“, а Немања Матић је зарадио директан црвени картон у 70. минуту. Ешли Барнс је ђоном ишао на ногу Матића и само пуком срећом репрезентативац Србије избегао је тешку повреду. То је потпуно изнервирало Матића, који је одмах устао, насрнуо на Барнса и оборио га на траву. Судија Мартин Еткинсон показао му је пут у свлачионицу, док је играч Барнлија прошао без било какве казне. Гости су искористили бројчану предност и изједначили поготком Бена Мија у 81. минуту. Водећи гол за Челзи постигао је репрезентативац Србије Бранислав Ивановић у 14. минуту. Ни Жозе Мурињо није замерио Матићу због црвеног картона, јер је разумео његову реакцију након погибељног старта противничког играча. Челзи има пет бодова више од другопласираног Манчестер Ситија.

Манчестер Сити – Њукасл 5:0

Александар Коларов је одиграо свих 90 минута за првака Енглеске у убедљивом тријумфу против “сврака“ из Њукасла, а два поготка постигао је репрезентативац Шпаније Давид Силва. “Грађани“ су пришли Челзију на пет корака и учинили шампионску трку знатно занимљивијом.

Саутемптон – Ливерпул 0:2

Фудбалери црвено-белих из Саутемптона нису имали решење за захуктали Ливерпул, а Филип Ђуричић је био у стартној постави домаћих. Заменио га је саиграч из репрезентације Србије, Душан Тадић у 75. минуту, а њихов тим је овим поразом пао на пето место са 46 бодова.

Чемпионшип

Виган – Чарлтон 0:3

Чарлтон је другом узастопном победом напредовао на 14. место са 39 бодова и на добром су путу када је у питању опстанак у другом рангу. Марко Дмитровић поново није бранио за госте, јер предност тренутно има ирски чувар мреже Стивен Хендерсон.

Брајтон – Бирмингем 4:3

Бирмингем је без победе на осам узастопних сусрета у свим такмичењима, а Никола Жигић на гостовању против Брајтона није добио шансу. Остао је на клупи, а његов клуб је склизнуо на 15. место са 39 бодова.

Вотфорд – Норич 0:3

Вујадин Савић још увек није дебитовао за Вотфорд, који је доживео убедљив пораз на свом Викариџ Роуду и пао на шесто место са 56 бодова. Некадашњи дефанзивац црвено-белих није био ни на клупи.

Шпанија

Примера

Кордоба – Валенсија 1:2

Кордоба не испушта фењер, а три бода “слепим мишевима“ из Валенсије донео је Аргентинац Пабло Пјати у 81. минуту. Александар Пантић је стандардан у екипи Кордобе и још једном је одиграо свих 90 минута.

Виљареал – Еибар 1:0

“Жута подморница“ је славила поготком Аргентинца Лусијана Вијета у 71. минуту. Дејан Лекић је ушао у игру за Еибар од 72. минута уместо Мануа Дел Морала, а његов тим је након петог узастопног пораза пао на 11. место. Лекић је био једини странац у гостујућем саставу на овом мечу.

Француска

Лига 1

ПСЖ – Тулуз 3:1

Шампион је био сигуран против екипе из доњег дела табеле. За госте је цео меч одиграо Урош Спајић, док је Павле Нинков остао на клупи за резерве. Тулуз је 17. на табели са 28 бодова, два изнад црте.

Евијан – Лоријен одложено

Сусрет је одложен због снега, тако да Евијан, чији је члан Милош Нинковић, није имао утакмицу овог викенда.

Лига 2

Ним – Сошо 2:1

Голом Ријада Нурија у 93. минуту, Ним је укњижио три бода, а Ненад Ковачевић је пропустио и овај сусрет. Ним је напредовао на 10. место са 35 освојених бодова.

Португал

Примеира лига

Боависта – Порто 0:2

Порто је везао четврти тријумф и остао на четири бода заостатка од водеће Бенфике. Евандро је ушао у игру од 83. минута заменивши Рикарда Кварезму.

Холандија

Ередивизија

Твенте – Витесе 1:2

Урош Ђурђевић је ушао у игру за госте од 79. минута уместо Бертрана Траореа, док је Абиола Дауда остао на клупи. Пету узастопну победу Витесеу донео је Грузијац Валери Казаишвили у 92. минуту, па је екипа стигла до седме позиције, која гарантује плеј-оф мечеве за пласман у Лигу Европе.

Ден Хаг – Цволе 3:2

Цволе је доживео трећи узастопни пораз, али су остали на одличном петом месту. Ели Бабаљ је био стартер у тиму Рона Јанса, а заменио га је Димитриос Ферфелис у 84. минуту.

Белгија

Про лига

Мехелен – Лирс 2:1

Екипа Александра Јанковића славила је против Бајковићевог Лирса поготком Алжирца Софијана Халија у 55. минуту. Бобан Бајковић је својевремено дебитовао за први тим Звезде у званичним утакмицама, када је на клупи био Јанковић, а на овој утакмици је још једном бранио свих 90 минута. Мехелен је после три ремија стигао до тријумфа и пробоја на девето место са 32 бода, док је Лирс након две победе поражен, па су сада три бода испод црте.

Стандард – Беверен 3:2

Абубакар Оумару је одиграо 10. меч за Беверен у сезони, али се још увек није уписао у стрелце. И поред овог пораза остали су на безбедном 13. месту са 25 бодова.

Грчка

Супер лига

Панатинаикос – Олимпијакос 2:1

У поразу Олимпијакоса у дербију шампионата Грчке, Лука Миливојевић је одиграо цео меч, а “зелени“ су пришли најтрофејнијем клубу и актуелном прваку на три бода заостатка.

Платанијас – Керкира 1:1

Домаћи тим је на Димотико стадиону у Периволији стигао до изједначења почетком другог полувремена, а Лука Милуновић је у 26. минуту добио жути картон, да би у 75. минуту уступио место Бразилцу Жилвану Гомешу. Платанијас је 14. на табели са 27 бодова, пет више од петнаестопласираног Левадијакоса, који је у зони испадања.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Неа Саламис 3:1

Ермис је и без помоћи Ифеанија Оњила, који је пропустио овај сусрет, славио победу која им је донела пласман плеј-оф. Тренутно су шести са 34 освојена бода, што је недостижно за седмопласирани АЕЛ.

Турска

Супер лига

Ескишехир – Бешикташ 1:0

Горан Чаушић је одиграо свих 90 минута и допринео другој узастопној победи Ескиршехира, којом су се пробили на 12. место са 23 освојена бода.

Баликесир – Ескишехир 0:1

Душко Тошић се вратио у састав Генчлербирлигија, заузео своје место у одбрани и одиграо целу утакмицу. Меч је одлучен аутоголом у 49. минуту, а састав из Анкаре је направио скок на девету позицију са 25 бодова.

Кајзери Ерције – Коња 3:0

Јагош Вуковић је био у саставу гостију током целог сусрета, али су убедљиво поражени на гостовању у Кајзерију, па су имали мањи пад на 14. место.

Фенербахче – Акхисар 1:2

Акхисар је направио велико изненађење у Истанбулу и другом узастопном победом стигао до 11. позиције на табели. Бруно Мезенга је играо до 67. минута, када га је заменио Португалац Рикардо Ваз Те, који је одлучио меч поготком у 89. минуту.

1. Лига

Маниса – Адана 2:1

Ненад Милијаш је недавно постао члан кинског Хебеија, али је Маниса и без њега успела да тријумфује и коначно изађе из опасне зоне. Сада су 15. на табели са 20 бодова, а победи су допринели Никола Микић и Бранимир Субашић. Микић је одиграо цео меч и добио жути картон у 45. минуту, док је Субашић играо до 80. минута, када га је заменио млади Узбекистанац Асрор Гафуров.

Самсун – Кајзери 2:0

Лидер је доживео први пораз после седам утакмица. Срђан Мијаиловић је био на терену цео меч за Кајзери, а судија Мерал му је показао жути картон у 68. минуту. Кајзери је и поред пораза први на табели са три бода више у односу на другопласирану Адану.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Базел 4:2

Јанг Бојс се победом задржао пет корака иза водећег Базела, а Милан Вилотић је био у тиму цео меч и зарадио јавну опомену у 76. минуту. На девет утакмица постигао је четири гола ове сезоне, што је просек коме би позавидели и многи нападачи.

Луцерн – Арау 4:0

Огњен Мудрински је коначно добио шансу у тиму Арауа, али само у последњих десетак минута. У овом клубу носи дрес са бројем 91, као некада у Звезди, а у игру је ушао је у 80. минуту. Арау је већ 10 утакмица без победе, па имају само бод више од последњепласираног Сиона, који је у зони испадања.

Челенџ лига

Вил – Винтертур 2:2

Марко Муслин је одиграо свих 90 минута за Вил, који је после вођства на полувремену у наставку дошао на руб пораза, али су ипак стигли до ремија преко Дарија Колера у 67. минуту. Вил је шести на табели са 25 бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Истра 2:1

Марко Мирић је донео прву победу екипи из Копривнице у наставку шампионата. Погодио је мрежу у 45. минуту и тај резултат је остао до краја на снази. Замењен је у 73. минуту, а Славен се учврстио на седмом месту са 23 бода.

Осијек – Динамо 1:1

Драгомир Вукобратовић је дебитовао за Осијек у 62. минуту утакмице против лидера и вишеструког узастопног првака, а Осијечани су до бода стигли поготком Јасмина Мешановића у 84. минуту, па су после 22. кола на безбедном осмом месту са бодом више од Истре, која је у опасној зони.

Сплит – Ријека 1:1

Марко Вешовић није био у протоколу екипе са Кантриде за наступ у овом сусрету, а Ријечани све чешће губе бодове, па сада заостају за водећим Динамом девет бодова, али су зато убедљиво други на табели.

Аустралија

А – лига

Сиднеј – Сентрал Коуст Маринерс 4:2

Сиднеј је без пораза у последњих шест утакмица, а у тријумфу против Маринерса Милош Димитријевић и Никола Петковић одиграли су читав меч. Победу је донео Аустријанац Марк Јанко својим другим голом у 92. минуту. Сиднеј је и даље пети на табели, али сада заостају само шест бодова за водећим Пертом. Бризбејн, за који од скоро наступа Андрија Калуђеровић, није имао утакмицу овог викенда.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Лобос Буап – Депортиво Тепик 2:2

Кристијан Борха је одиграо свих 90 минута за Лобос, али су гости, које са клупе предводи некадашњи репрезентативац Италије Мауро Каморанези, успели да стигну до бода са гостовања у Пуебли. Лобос БУАП је и поред овог ремија остао на трећем месту са 12 бодова.

Некакса – Дорадос 2:1

Сегундо Кастиљо је био у саставу Дорадоса цео меч, али је победу Некакси донео Хесус Исихара у 88. минуту. Некакса је на тај начин преузела прво место од Дорадоса, који је сада други са два бода мање.

Настављена је и Супер лига Србије, али обзиром на све слабији квалитет Црвене звезде и целе лиге у целини, не може се рећи да је многима недостајала за скоро три месеца паузе.

Србија

Супер лига

ОФК Београд – Војводина 0:0

Нино Пекарић, дефанзивац Новосађана, одиграо је целу утакмицу и био међу најбољим појединцима свог тима у ремију на Карабурми. Богдан Планић је био у саставу “романтичара“ свих 90 минута и оставио позитиван утисак.

Рад – Нови Пазар 1:0

Екипа Мише Косановића доживела је пораз на гостовању на Бањици, а дефанзивац гостију, Бојан Ђорђевић одиграо је цео меч.

Раднички Крагујевац – Спартак 1:0

Милош Весић није био на голу домаћих, а ни за тим из Суботице није играо Андреј Мркела.

Партизан – Вождовац 3:3

Вождовац је два пута губио, али је потпуно преокренуо резултат 10 минута пре краја, да би домаћи стигли до бода аутоголом Предрага Станимировића у 86. минуту. Никола Караклајић, који је ове зиме стигао у екипу Вождовца био је играч утакмице. Асистирао је код првог гола свог тима и оставио одличан утисак. Караклајић и Немања Златковић су одиграли цео меч за госте, док Милан Јокић и Дени Павловић нису заиграли за тим са Вождовца.

Младост – Јагодина 2:3

Данијел Михајловић је одиграо цео меч за Јагодину и постигао гол за вођство од 2:1 у 28. минуту. У саставу екипе из Лучана био је Љубо Ненадић, који је из игре изашао у 81. минуту.

Доњи Срем – Борац 0:1

Меч је решио некадашњи играч Звезде, Огњен Ожеговић, поготком у 18. минуту. На терену је био до 70. минута и пружио врло добру партију. Дарко Спалевић није играо за тим из Пећинаца.

Чукарички – Напредак 1:0

Филип Стојковић је одиграо цео меч за домаћи тим, док је његов саиграч, Славољуб Срнић замењен у 82. минуту. Драгољуб Срнић није играо, а за госте из Крушевца свих 90 минута је уписао Стеван Луковић.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:0

Звездина посртања настављена су и у Нишу на премијери другог дела шампионата. За Нишлије је цео меч одиграо Петар Ђуричковић, док је Владимир Ђорђевић остао на клупи.

Повезане вести

Leave a Comment