Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Честитке играчима, управи и навијачима, овај трофеј биће увек битан!

Црвена звезда је по трећи пут узастопно освојила „Жућкову левицу“, а тренер црвено-белих, Дејан Радоњић је после меча имао само речи хвале за своје пулене. И нагласио је да, упркос покушајима многих да обезвреде тај пехар, он ће увек имати посебно значење.

„Честитке играчима, управи, навијачима на трофеју. Одбранили смо трофеј од прошле године, а освојен је у амбијенту губљења његовог значаја. Овај трофеј је битан и увек ће бити битан“, нагласио је Радоњић.

Радоњићеви изабраници су током већег дела утакмице у нишком „Чаиру“ јурили Мегу, али је црногорски стручњак истакао да није било реално да његов тим буде у потпуности спреман за финале. Разлог за то је што је финале за ’црвено-беле’ била трећа утакмица за само 48 сати.

„Испунили смо један циљ. Имали смо меч против Партизана, потрошња је била велика, емоције су радиле. Нисмо имали реално времена да се одморимо и припремимо за Мегу. Нереално је било очекивати да будемо најспремнији. То је било и видљиво у првом полувремену, правили смо доста грешака атипичних за нас. Млада талентована екипа је стицала самопоуздање, а у наставку смо квалитетније одреаговали о подигли ниво. Опет смо имали завшницу коју смо решили у своју корист“, истакао је Радоњић.

Тренер Звезде је истакао да после Купа његове изабранике и даље очекује тежак ритам, али и најважнији део сезоне.

„У среду путујемо у Мадрид, наставља се друга фаза Евролиге. Имамо још четири кола АБА лиге. Квалитетно смо одреаговали после Нове године, само ми је жао што су нас мало пореметиле повреде. Следи припрема за најважнији део сезоне и мечеве које треба да одиграмо у полуфиналу како бисмо обезбедили учешће у Евролиги. Очекујем борбу и за остале трофеје“, рекао је Радоњић.

Радоњић је истакао да и он греши, али да цео тим иде заједно до победа.

„Надам се да неће бити љутње ако и ја некада погрешим, направим лошу измену. Идемо заједно до победа“, нагласио је Радоњић.

Стратег црвено-белих је током финала направио велики број измена, тражио је најбољу поставу, а по његовим речима, то је Звезди и донело резултате ове сезоне.

„Разноврсност показујемо од самог старта. То нас је и одвело у ТОП16 Евролиге. У ове три утакмице смо освојили Куп. То је нешто што смо морали да имамо ако желимо да играмо на високом нивоу, толики број утакмица“, рекао је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment