Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице стале на корак од финала Купа

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да дођу до прилике да се боре за шести узастопни трофеј Купа Србије пошто су испустиле предност од 2:0. Визура је била боља са 3:2 (25:18, 25:21, 16:25, 22:25, 13:15).

Игру поен за поен која је обележила сам почетак меча (све до 6:6) прекида блокер Визуре, Маја Алексић. Међутим, убрзо се враћа резултатска клацкалица која се одржава све до техничког тајм-аута (12:10 за Звезду). Црвено-беле су биле одличне са сервис линије што им је омогућило да поставе блок и вежу поене после паузе (15:10). За кратко Звезда губи дах, а тренер Бранко Ковачевић прекида то тајм-аутом (21:17). После кратког предаха црвено-беле приводе први део крају и освајају први сет (25:18).

У ритму из првог Звезда наставља и други сет. Трнић одличним сервисима омогућава свом тиму да се одмах на почетку „одлепи“. Али ,,Ајкулице“ не допуштају да црвено-беле стекну већу предност и до техничког тајм-аута прелазе у вођство (11:12). Звезда враћа на своју страну два елемента која су им донела прва сет – блок и сервис. Успева да веже пар поена, али не може даље од +3 у завршници сета.  Одличан пријем у преломним моментима другог сета омогућио је техничару Јулији Миловић да боље организује напад и црвено-беле долазе до другог сета (25:21).

Све супротно од онога што су радиле у прва два, црвено-беле су радиле у трећем сету. Али и Визура је знатно подигла ниво своје игре и већ на почетку успела да стекне осетнију предност (7:1). Мирковић сервисима, односно Савић блоковима, водиле су плаво-беле до ових +6. На другој страни, Љубица Кецман сервисом враћа Звезду у игру и до техничког тајм-аута смањују на +3 (9:12). Ковачевић је пробао са изменама, шансу су добиле Лукић и Брђовић, али ни то није спречило Визуру да настави да повећава предност и на крају заврши сет за великих +9 (16:25).

Важност четвртог сета добро су знале одбојкашице и једне и друге екипе, те је стога  била присутна велика стегнутост на стару.  Из те игре прве излазе играчице Визуре које предвођене капитеном Бианком Бушом везују три поена, а на техничком тајм-ауту имају +4 (8:12). Сада нешто раније у игри је опет Брђовић, али ништа није помогло да поремети одличну игру ,,Ајкулица“ чија предност је само расла. У завршницу сета Звезда је ушла са великих седам поена у минусу (15:22). Тек тада црвено-беле почињу да играју овај сет, стижу на -2, али не могу даље и Визура осваја четврти сет (22:25) и уводи утакмицу у пети сет.

После два узастопно изгубљена сета црвено-беле су психички пале, док је на другој страни Визура пуна самопоуздања. Ништа није ишло за руком Звезди, плаво-беле су биле сигурне у нападу, и није било изгубљене лопте у пољу. Одмах на старту четири везана поена, на које се само надовезује (11:4). Црвено-беле се опет касно буде, долазе веома близу (11:13), али тада Радивојевић прекида серију тајм-аутом. Звезда узима још један поен, али  Визура долази до прве меч лопте, не користи је, али користи другу и решава питање првог финалисте Купа.

Сара Лозо, коректор Визуре, одиграла је одличан меч (20 поена), а Звезди није било довољно ни 34 поена невероватне Аделе Хелић.

Нема времена за превише размишљања о овој утакмици, црвено-беле очекују нови изазови и расплет у Суперлиги. Идемо даље!

Визура – Црвена звезда 3:2 (18:25, 21:25, 25:16, 25:22, 15:13)

Спортска хала УБ. Гледалаца: 900. Судије: Светалана Зотовић и Владимир Симоновић. Трајање меча: 126 минута.
ВИЗУРА: Коцић, Мартиновић, Степановић (либеро), Лозо 20, Савић 12, Алексић 16, Лазовић, Ранковић 18, Буша 13, Мирковић 5, Ћировић, Димић. Тренер: Слободан Радивојевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 11, Чанак, Поповић 10, Брђовић 1, Хелић 34, Пушић (либеро), Росић (либеро), Миленковић 15, Букилић, Кецман 6, Лукић 2, Миловић 4. Тренер: Бранко Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment