Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Рајковић пред Ниш

Своју утакмицу у оквиру 16. кола, Црвена звезда ће одиграти у понедељак, 23. фебруара од 16 часова против Радничког из Ниша. Овај дуел је померен због одигравања Купа Радивоја Кораћа, који се одржава у Нишу.

Након сасвим успешних припрема током којих није табележен ниједан пораз, Црвена звезду очекује оно право – првенствене утакмице у којима ће покушати да смањи предност ривала на табели. Судећи по речима шефа стручног штаба, Ненада Лалатовића и новог капитена нашег тима, Предрага Рајковића, Звезда је за то спремна.

– Раднички је јако опасна екипа, нарочито на свом терену. Биће веома мотивисани,опасни су у прекидима од којих нам прети највећа опасност. Имају четири двометраша и морамо да обратимо посебну пажњу на овај сегмент игре. Ипак, као што увек истичем, нека они више брину о нама, ми смо Црввена звезда. Рекао сам играчима да не морају да добију свих 15 утакмица до краја, али да морају да на сваком пруже 120%. Квалитет имамо, али он ће доћи до изражаја само ако дамо максимум. Верујем да ће моји играчи дати све од себе, и зато верујем у победу, иако је први меч у сезони увек јако тежак, каже се да су први и последњи најтежи. Показали смо да припремама да можемо да се носимо и са клубовима који учестују у Лиги Шампиона, али заборавили смо тријумфе на припремама, то је иза нас, а ово сада је важније – рекао је Лалатовић, и додао да зна ко ће заиграти у стартној постави и да му је жао што ће појединци остати ван протокола за меч, иако то нису заслужили својим радом и трудом на припремама.

По први пут, Црвену звезду ће са капитенском траком око руке предводити Предраг Рајковић.

– Присутан је мали притисак, али позитивни. То ми неће сметати да поведем екипу у Нишу. Захваљујем се тренеру и саиграчима на поверењу. Одбрана нам је била чврста јесенас, а биће још чвршћа на пролеће – уверен је Рајковић.

Ненад Лалатовић је објаснио и одлуку да се Рајковићу додели трака.

– Лазовић је феноменалан играч и да остаје у Звезди он би био капитен. Али пошто иде, одлучио сам се за Рајковића јер рачунам на њега на дуже стазе, а најбољи је голман у земљи и најбољи млади голман у лиги. Причао сам са Лазовићем, он је сјајан момак и то је нормално прихватио. Велики је Звездаш и драго ми је да је обезбедио уговор у јакој лиги, а ако настави овако да игра избориће статус репрезентативца. Чак ми је рекао да ће сада играти још растерећеније. На припремама ми је доказао да се не штеди и немам ту дилему – сматра Лалатовић, који је мишљења да ће борба за шампионску трку бити занимљива, али и да Црвена звезда није фаворит.

– Наш вечити ривал је фаворит јер је променио два играча, а ми 16 за годину дана. Они би требало да могу жмурећки да играју. Нисмо само они и ми у трци, ту су и Војводина и Чукарички – подсетио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment