Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле гостују у Бору (недеља, 19 часова)

Остало је још два кола до краја лигашког дела сезоне у којој је Црвена звезда са солидним успехом наступала са најмлађим тимом у својој историји. Екипа Драгана Вуковића у 21. колу Прве женске лиге гостује против Бора. Меч се игра у недељу у Хали спортова са почетком у 19 часова.

Најтрофејнији српски клуб тренутно заузима осмо место на табели са скором 8-12 и има шансу да поправи пласман и престигне екипу Радничког, кога ће дочекати у следећем колу. Крагујевчанке имају исти учинак, али бољи међусобни скор. После две узастопне победе у којима су црвено-беле заблистале, уследио је пораз у вечитом дербију, где је до изражаја дошло и искуство противника, али је екипа и ту пружила добру партију. Изостале су Катарина Зец и Јована Вучетић, па је тим био знатно ослабљен због повреда. На то се надовезао и оштар судијски критеријум, ипак тим Звезде чине кошаркашице између 15 и 17 година, па није баш увек могуће физички парирати старијим кошаркашицама. Уз стандардну Александру Катанић, добром партијом се истакла и њена млађа сестра Ивана са 12 поена и четири украдене лопте. Александра и даље има сјајну статистику. Импресивне бројке од 18,5 поена, 8,3 скока, 5,4 асистенције и три украдене лопте по утакмици јасно говоре да је клуб добио лидера на дуге стазе, који би у будућности могао да поведе екипу и до дуго чекане шампионске титуле, мада је у нашим условима тешко причати о било каквим великим плановима, обзиром на распад Звездиног снажног тима који је био близу освајања трофеја прошле сезоне. Снежана Богићевић, Мина Ђорђевић, Невена Наумчев, Ивана Катанић, Милица Бојовић и друштво гарантују да ће београдски састав и пред бројном публиком у Бору показати зубе, и наравно, као и увек, ићи на победу, која је увек обавеза за све који носе дрес славног клуба.

zz10983376_894148903979340_7185866133303945232_n

Бор је тренутно 10. на табели са скором 7-13 и бори се за опстанак са Спартаком и екипом Шапца. Посебно су незгодан ривал пред својим навијачима, где су забележиле пет победа. У првом делу сезоне Звезда је славила у Београду резултатом 91:69, али уопште није било лако као што то показује коначан резултат. Колико је Бор наоштрен да што пре обезбеди опстанак говори и победа у Вршцу у прошлом колу од 65:52, а током сезоне изненадиле су још Врбас и крагујевачки Раднички на свом паркету. Предводе их Анђелина Радић (15,8 поена, 7,4 скока, три украдене лопте), Марија Петровић (12,7 поена) и Јелена Јозић (11,7 поена), а значајан допринос имају и Данијела Вучковић, Јана Поповић, Александра Пиљевић и Марија Спасојевић.

По тимској статистици у досадашњих 20 кола Црвена звезда је у готово свим параметрима успешнија од Бора. Таква је ситуација у шуту за два и три поена, са линије слободних бацања, посебно у скоку, украденим лоптама и асистенцијама, док Бор губи знатно мање лопти, што је највећа мана црвено-белих, али се екипа много поправила и у овом елементу на неколико последњих сусрета.

Звезда ће ићи на победу, јер са тријумфима у последња два кола може да избије на шесто или седмо место у случају пораза Радничког и Вршца. Бор има своју рачуницу и жели да тријумфом осигура опстанак, тако да се очекује велика борба, надамо се са срећним крајем по младе кошаркашице некадашњег првака Европе.

                                            Бор – Црвена звезда

                                   21. коло Прве женске лиге Србије

                                       Недеља, 22. фебруар 2015.

                                  Хала спортова – Бор, 19:00 часова  

Повезане вести

Leave a Comment