Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице на Финалном турниру Купа Србије

Одбојкашице Црвене звезде предстојећег викенда очекује борба за први трофеј у 2015. години, трофеј Купа Србије. Звезда брани титулу освојену прошле године у Старој Пазови, а већ пет година овај пехар не мења власника. ТЕНТ и Партизан Визура савладани су прошле сезоне, а екипа из Београда биће први корак на путу црвено-белим девојкама до новог успеха. ТЕНТ је домаћин у Спортској хали ,,Уб“ на Убу, а њихов противник у полуфиналу је НИС Спартак из Суботице.

Звезда је апсолутни рекордер по броју титула у Купу (17), док остала три учесника нису подизала овај трофеј. Такође, Звезда дели прво место по броју узастопних освајања Купа (5), а то је још пошло за руком Јединству из Ужица и Поштару из Београда.

Црвено-беле су се већ три пута ове сезоне састајале са Визуром – учинак од три пораза од по 3:0 не осликава право стање ствари и сигурно да је присутан велики мотив за ,,освету“. С друге стране, у прошлогодишњем финалу Звезда је, донекле, направила изненађење победом над истом екипу и на Уб путују са жељом да ураде нешто слично.

Са екипама из Обреновца и Суботице, црвено-беле састајале су се по два пута и сваки пут је било 3:2. У ,,Шумицама“ је ТЕНТ однео два бода, док је у истој хали где ће се играти и сада Звезда славила. НИС Спартак славио је у Суботици, док су црвено-беле биле боље у Београду.

Тренер Бранко Ковачевић нема проблема са повредама играчица, а оно што посебно радује је игра коректора Аделе Хелић. У последње две утакмице Адела је забележила невероватних 54 поена, а с обзиром да јој прија ово такмичење и да је прошле године била МВП истог, биће главна узданица у походу на шесту узастопну титулу у Купу Србије.

Звезда и Визура су први полуфинални пар и свој дуел одиграће у суботу, 21.2. у 16h, док ће НИС Спартак и ТЕНТ снаге одмерити у 18:30. Финале је на програму у недељу од 18h, а РТС2 је обезбедио директан пренос свих утакмица.

Идемо до још једног трофеја!

Повезане вести

Leave a Comment