Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиВажноНајновије

Нашој Звезди, с љубављу: Рођенданска честитка Звездине деце! (ВИДЕО)

Црвена звезда ове године слави 70 година постојања. Седам деценија радости, туге, победа, пораза, трофеја… Седамдесет година преношења једног од најлепших делова кућног васпитања с колена на колено. Седам деценија поноса, реакције, „терања контре“… Било је безбрижних дана. Било је дана када је у јеку рата и страха за живот Звездин навијач био срећан и славио. Било је стабилних тренутака, а данас је реалност другачија…

Поред свега тога, остала је емоција. Љубав према клубу која се учи у детињству у породици, развија међу другарима у школи, учвршћује међу хиљадама оних који су ту да би им дланови забридели, гласови промукли, срце залупало јаче, на стадиону, у хали, на базену.

Оно што је један од циљева сваког од нас јесте да оно што смо ми као мали доживљавали и што смо понели са собом у зрело доба, пренесемо на неке нове клинце, на неку нову Звездину децу. Неки, одабрани, имаће шансу да понесу и дрес Звезде, да се боре за њене боје, грб, дрес, историју… Неки ће се борити за њу на други начин, али оно што је битно јесте да Звездина деца и у тешким временима, без много трофеја и успеха схвате шта је Звезда. И да је заволе.

390426_4092086674604_415153108_nЈер, они не разумеју шта су анонимна писма. Они не схватају шта су то дугови, уцене, менаџери… Они разумеју да гледајући утакмицу са запада желе да буду део буке са севера, осећају да треба да се радују када лопта заврши у мрежи, а играчи у црвено-белом и сви око њих славе. Као што је то био случај са нама, у њиховом добу, они осећају радост када се са родитељима враћају са стадиона након победе Црвене звезде.

Они су Звездина деца. Они су Звездина будућност. Они разумеју феномен Звезде боље од свих, јер су неискварени, искрени, јер их лажима и манипулацијама не можете преварити. И они ће једног дана са Звездом доживљавати тугу, радост, трофеје, љубав, славити уз пиво са другарима са трибине, препричавати доживљаје са гостовања, кореографије и певушити песме.

Управо они о којима смо писали, пре неколико дана су спремили честитку Звезди за 70. рођендан, који ће бити прослављен за неких 20 дана.

Они су Звездина деца, уживајте!

Повезане вести

Leave a Comment