Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле гостују у Шапцу

Кошаркашице Црвене звезде у суботу играју утакмицу 19. кола на гостовању против екипе Шапца. Сусрет у хали шабачке гимназије почиње у 18 часова.

Звезда је у прошлом колу срушила другопласирани Врбас, који је након тог пораза пао на треће место. Екипа Драгана Вуковића је приказала најбољу партију у сезони, постигла 10 тројки уз доминацију у скоку, дабл-дабл три водеће играчице и на крају убедљиво славила резултатом 83:60. Сјајну игру Снежане Богићевић, Александре Катанић и Мине Ђорђевић испратиле су и саиграчице, па су Јована Вучетић и Невена Наумчев имале значајан учинак уз солиднан допринос Милице Бојовић и Катарине Зец. Александра Катанић је наставила свој низ сјајних игара и сасвим је извесно да ће сезону завршити са импресивним просецима, а тренутно има 18,8 поена, 8,2 скока, 5,3 асистенције и 2,9 украдених лопти. Снежана Богићевић је на 15 од 18 сусрета бележила двоцифрен учинак ове сезоне, а рекордних 26 поена и пет тројки убацила је управо против Врбаса. Просечно бележи 14 поена и 7,1 скок у шампионату, док трећи члан Звездине велике тројке, Мина Ђорђевић има 9,9 поена, 8,2 скока и 0,8 блокада по мечу.

Шабац је у првом делу славио против црвено-белих у Београду резултатом 61:45. Било је то лоше вече домаћег састава, па ће морати да пруже значајно бољу партију да би се реванширале ривалу за један од ретких пораза на домаћем терену. Олга Степановић је најбољи стрелац шабачког тима са 12,6 поена, прате је Мирјана Велисављевић (11 поена, 8,4 скока), Ана Вуковић (10 поена), Наташа Золотић (9,3 поена, 3,9 асистенција) уз значајан допринос Ренате Ћосић, Маје Адамовић и Тамаре Јокић. О квалитету Шапца довољно говоре победе на гостовањима против Партизана (65:56) и Вршца (75:60), али на њиховом терену их је изненадио Спартак (71:67) пре две недеље, тако да Звезда има чему да се нада на овом мечу, иако клуб ове сезоне ретко стиже до два бода на страни.

Ова два тима имају исти учинак од по седам победа и 11 пораза, али је Шабац због победе из међусобног дуела тренутно на осмом, а Звезда на деветом месту. Евентуалним тријумфом црвено-беле би сасвим извесно претекле до краја шампионата овог ривала, јер имају нешто повољнији распоред, а Шабац ће тешко до победа против Војводине и Кораћа на гостовањима, али и Шумадије код куће. Звезда до краја дочекује Партизан и крагујевачки Раднички и гостује Бору и у случају доброг финиша може да напредује и до седме позиције, мада Раднички има најлакши распоред од тимова који имају скор 7-11. У сваком случају, расположење у екипи је одлично након убедљивог тријумфа против Врбаса и црвено-беле путују у Шабац да се надигравају и покушају да вежу други узастопни тријумф.

                                               Шабац – Црвена звезда

                                        19. коло Прве женске лиге Србије

                                             Субота, 14. фебруар 2015.

                                       Хала Гимназије – Шабац 18 часова

Повезане вести

Leave a Comment