Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице савладале Јединство

У дербију шеснаестог кола Суперлиге Србије, одбојкашице Црвене звезде су дочекале екипу Јединства из Старе Пазове, и забележиле нову победу – 3:1 (25:21, 32:30, 22:25 25:20). Уочи овог кола, гошће су имале бод више од нашег тима, а с обзиром да је остало још мало до краја регуларног дела шампионата, овај меч би могао бити један од одлучујућих за борбу за друго место пред плеј-оф.

Утакмица је почела игром поен за поен, што прекида наш тим, направивши серију од 3:0 (6:4), поенима Аделе Хелић. Гошће су убрзо поравнале резултат, а недуго затим су оне направиле серију од 3:0, и отишле на технички тајм-аут са два поена предности (10:12). Црвено-белим дамама није требало дуго да изједначе, а убрзо су и прешле у вођство, па је тренер гостујуће екипе био приморан да затражи тајм-аут (15:13). Серија Звезде на сервис Јелене Трнић се наставила и након паузе, након блок-поена Мине Поповић. Ипак, везале су наше одбојкашице неколико грешака након тога, што су гошће искористиле да још једном изједначе резултат, па је и Ковачевић реаговао тајм-аутом (16:16). Два поена везује наш тим након паузе, а убрзо се враћа на +3 (21:18). Адела Хелић користи одличну одбрану Љубице Кецман да донесе нашем тиму четири сет лопте. Другу користи наш тим – 1:0 (25:21).

Црвено-беле освајају прва три поена у другом сету, а након одличне одбране Нине Росић, на месту је Бојана Миленковић, па је предност додатно увећана, што је приморало тренера Јединства да у раној фази сета затражи тајм-аут (6:2). Пауза је пријала гошћама, које су успеле да серијом од 5:0 преокрену резултат у своју корист (7:8). Блок Поповић-Хелић доноси ново вођство нашем тиму (10:9), али су ипак гошће отишле на технички тајм-аут са мининалном предношћу (11:12). Наставила се велика борба и после одмора. Јединство је неколико пута водило са два поена разлике, а у завршници сета, наш тим прелази у вођство након одличног сервиса Љубице Кецман (22:21). Уследио је тајм-аут за госте након чега Јединство везује два поена, па се поново ишло на паузу. Јединство прво долази до сет лопте, одбранио је наш тим ову и наредну сет лопту, а затим и сам дошао до исте. Четири сет лопте није искористила Звезда, па су гошће поново стигле до предности (29:30). Ипак, црвено-беле успевају да вежу три поена након тога, и освоје и други сет -2:0 (32:30).

У трећем сету, екипа Јединства је прва стигла до осетније предности (5:9), а гошће су на технички тајм-аут отишле са пет поена вишка (7:12). Наставила је да расте предност Јединства и после паузе, потпуно је стао наш тим (7:16). Противнице нису испустиле ову предност, Звезда је само успела да смањи разлику до краја сета. Спасиле су наше одбојкашице пет сет лопти, али више нису могле – 2:1 (22:25).

Звезда одлично отвара четврти сет, неумољива на сервису је била Јулија Миловитс (4:0). Консолидовале су се гошће након паузе, и дошле на свега поен заостатка (7:6). Ипак, црвено-беле су имале адекватан одговор, и на сервис Аделе Хелић су направиле нову серију и отишле са шест поена предности на технички тајм-аут (12:6). Расла је предност нашег тима и након паузе (17:9). Јединство успева да колико-толико смањи разлику (18:13), али само за тренутак, јер наш тим убрзо долази до максималних +9 (22:13). Запретиле су гошће пред крај сета (23:20), али ништа више од  тога – блок Миловитс-Трнић доноси нашем тиму одлучујући поен у овом сету – 3:1 (25:20).

На овај начин, црвено-беле даме су престигле данашњег противника на табели, и направиле значајан корак ка обезбеђивању другог места пред плеј-оф, као и добру увертиру пред Финални турнир Купа Србије. Поново је била сјајна Адела Хелић са 28 поена.

Браво, девојке!

Црвена звезда – Јединство 3:1 (25:21, 32:30, 22:25, 25:20)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 150. Судије: Светлана Зотовић и Игор Миљковић (обоје Београд). Трајање меча: 112 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 11, Чанак, Поповић 12, Брђовић 1, Хелић 28, Пушић (либеро), Росић (либеро), Миленковић 8, Кецман 6, Ашоња, Лукић 3, Миловић 5. Тренер: Бранко Ковачевић.
ЈЕДИНСТВО: Вујновић 11, Војнић-Пурчар, Јакић 12, Мрдак 1, Медаревић 1, Јовановић 19, Михајловић (либеро), Јуришић 3, Вулин 1, Ђурић 7, Сакраџија 14, Ђукановић (либеро). Тренер: Јово Цаковић.

Повезане вести

Leave a Comment