Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Тријумф црвено-белих хокејаша против Витеза

Хокејаши Црвене звезде савладали су екипу Витеза у заосталој утакмици трећег кола шампионата Србије. Црвено-бели су славили у београдској леденој дворани “Пионир“ резултатом 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) и пробили се на четврто место које гарантује наступ у плеј-офу.

Звезда је ове сезоне савладала екипу НС Старса, али је та победа избрисана због одустајања новосадског тима од такмичења, тако да су ово били први бодови у сезони за некадашњег петоструког шампиона и победника Купа. Клуб су у међувремену појачали репрезентативци Србије Доминик Плавшић и Роберт Сабадош, Чеси Данијел Восика и Петр Јанасек и Словаци Маријан Микуш и голман Петер Хричина, што је већ у овом мечу дало резултате, јер су се појачања показала као кључни фактори у тријумфу против ривала за четврто место.

Звезда је од старта кренула врло мотивисано и већ у трећем минуту Виктор Данон доноси предност домаћем саставу, да би вођство дуплирао Маријан Микуш на асистенцију Роберта Сабадоша у шестом минуту. Сабадош је био у главној улози и девет минута касније, када је на додавање Марка Протића погодио мрежу за великих 3:0, што је био коначан резултат после прве трећине.

Након тога дуго није виђен погодак, јер су чувари мреже оба тима били на висини задатка. Звездин новајлија из Словачке, 32- годишњи Петер Хричина, нанизао је 25 одбрана на мечу, а чувар мреже Витеза, Александар Фат, зауставио се на 29 успешних интервенција. Најискуснији хокејаш Црвене Звезде, Ненад Милинковић, који ће наредног месеца прославити 41. рођендан, повисио је у 36. минуту на 4:0 после додавања Алексе Јовановића, а само три минута касније, млади Маријан Микуш користи асистенцију Роберта Сабадоша и доноси недостижну предност Звезди од 5:0 после друге деонице. Милинковић није био најстарији играч на овом сусрету, јер су у саставу Витеза били 45-годишњи Игор Трифуновић и Горан Радовић, који ће у априлу прославити 53. рођендан. Сабадош је са голом и две асистенције био међу најзапаженијим играчима у победничком тиму, у Звезди је већ играо у сезони 2010/11, а стигао је из мађарске Тисе Волан, док је Микуш прошле сезоне играо за Бањску Бистрицу из Словачке.

Екипа Витеза је постигла почасни погодак у 41. минуту преко Бојана Јанковића, а коначан резултат поставио је млади хокејаш црвено-белих Владимир Ђаковић у 53. минуту. Нема сумње да ће црвено-бели, када се буду још мало уиграли, бити врло неугодан противник и за три водећа тима, јер су појачања донела додатни квалитет, који екипа није имала у првом делу првенства.

Црвена звезда – Витез 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Београд – Ледена дворана “Пионир“. Судије: Алексић, Недељковић и Ђокић. Стрелци и асистенти: 1:0 Данон 2:56, 2:0 Микуш (Сабадош) 5:39, 3:0 Сабадош (Протић) 14:28, 4:0 Милинковић (Јовановић) 35:01, 5:0 Микуш (Сабадош) 38:24, 5:1 Јанковић 40:08, 6:1 Ђаковић 52:01.

Црвена звезда: Хричина (25 одбрана), Јанасек, Микуш (2+0), Милинковић (1+0), Сабадош (1+2), Варга, Вујиновић, Дабетић, Данон (1+0), С. Гачић, Исаковић, Јемец, А. Јовановић (0+1), Плавшић, Пожар, Протић (0+1), Рус, Восика, Ђаковић (1+0), Ђорђевић.

Витез: Фат (29 одбрана), Кувељић (3 одбране), Н. Дунда, Н. Николић, А. Орлов, Радовић, Тешић, Трифуновић, Н. Враштановић, Ђокић, Богдановић, Денић, И. Глигоријевић, Бојан Јанковић (1+0), Богдан Јанковић, Љутовац, Митић, Томиновић.

Црвена звезда је сада на четвртој позицији са три освојена бода, док је Витез пети са два бода. Испред су Тиса Волан са 13, Беостар са 17 и Партизан са 22 бода. У наредном периоду одиграће се велики број мечева, али се распоред одређује у ходу, јер су многи сусрети били одложени.

Повезане вести

Leave a Comment