Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звездин јуниор једини Србин у престижном кошаркашком кампу

Талентовани јуниор Црвене звезде Телеком, Никола Ракићевић биће учесник престижног интернационалног кампа под називом „Кошарка без граница“ који се од 13. до 15. фебруара одржава у Њујорку.

Глобални развојни пројекат који се заједнички организује под патронатом НБА и ФИБА за играче од 16 до 18 година окупиће 39 младих кошаркаша из чак 23 земље, а треба истаћи да ће Никола Ракићевић бити једини кошаркаш из Србије.

Током боравка у Њујорку еминентни НБА и ФИБА тренери ће радити на побољшању индивидуалних и тимских квалитета играча, биће организовано такмичење у шуту и проглашен МВП кампа. Са младим играчима из целог света радиће и НБА кошаркаши Данило Галинари (Денвер), Горгуи Диенг (Минесота), Стивен Адамс (Оклахома) и Тиаго Сплитер (Сан Антонио) који ће им директно на терену преносити своја искуства. Занимљиво је да ће сви учесници овог кампа присуствовати Ол-стар викенду који се у то време одржава у Медисон Сквер Гардену, а то ће бити пракса и убудуће.

Треба истаћи да се камп под називом „Кошарка без граница“ одржава још од 2001. године и до сада је окупио 2200 кошаркаша из чак 120 земаља од који је 33 драфтовано у НБА.

Никола Ракићевић рођен је 14. јануара 1998. године, висок је 198 центметара и игра на позицији бека. Са јуниорима Црвене звезде Телеком је прошле сезоне тријумфовао на Евролигином турниру у Милану, а 2014. године са репрезентацијом Србије је освојио бронзану медаљу на Светском првенству за играче до 17 година. Такође, на том шампионату који је одржан у Дубаију изабран је у идеалну петорку. Као члан кадетске селекције Србије 2013. године Ракићевић је освојио сребрну медаљу на Европском првенству у Украјини, а исте године је на Олимпијади младих освојио најсјаније одличје.

Повезане вести

Leave a Comment