Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Четврто писмо Звездиног анонимног фудбалера

Након што је изгледало да се бура стишала, у спортске редакције у Србији је стигло ново, четврто по реду писмо анонимног фудбалера Црвене звезде. Преносимо писмо у целости.

„Поштовани храбри новинари и уредници,

Ако сте помислили да сам нестао, да су ме угушили, да ме је „Доктор“ неутралисао грдно сте се преварили. Само сам се примирио, да видим колико је глупост неуништвива и да предвидим неке „газдине“ потезе. Нема шта, труди се „Доца“ да уништи Звезду, сваки дан је све бољи у томе… За труд, чиста „десетка“!

Лака лова, за кратко време…То је максима звездиног „доктора“, који уместо да лечи тешко болесног пацијента, свакодневно покушава да га одведе „на лед“. Дијагноза је одавно постављења, „терапија“ је неодговарајућа, а наш „доктор“ узима од пацијента виталне органе… „Докторе“, није Звезда „Жута кућа“, већ само „Сигурна кућа“ за тебе, док ти не засвецкају лисице на рукама.

И шта још на Маракани фали, па Фаљи Рамадани. „Доктор“ се, званично, дистанцирао од човека, који му је отворио многа врата, а прича његових помагача да је Рамадани крив за пропаст српског фудбала је смешна. Можемо да коментаришемо о поступцима Фаљија и осталих менаџера, али нико од них није дошао са пиштољем и отео проценте од продаје и телентовану децу. Свима је то омогућено, када су платили „тал“. Овом плиликом молим З.Т. да не пљује по менаџерима пошто и он ради тај посао.

Бар када прави себи комбинације са процентима,нека се окане ћоравог посла да се бахато понаша и да гура клуб у дубиозу. Сваки раскид уговора, Зведу ће скупо коштати, пошто више нико неће да опрашта дуговања, али њега то није превише брига, пошто он неће бити у клубу, када се буду враћали дугови. Он све жели сад и одмах и њега занима само брза и лака лова…

Иако се куне у звездаштво, као „легенда“ ОФК Београда, „доктор“ има за циљ да опет седне у фотељу челног човека ФС Србије. Верујем да у земљи Србији има паметних људи који неће дозволити да се „газда“ нађе у тој столици, пошто онда и становници око Спортског центра у Пазови могу да очекују да остану без имања. Једноставно, том човеку ништа није свето…Све је њему на продају.

Тоза „Председник“ Мијаиловић (баш лепо презиме) из дана у дан, показује да је од великог звездаша и часног човека постао само „човек потпис“. Његово је само да шкрабне где треба, а о судбини Звезде се пита као и Милка Цанић. Супервизорка Слагалице бар каже „Добро вече“, док Тоза само потписује и ћити. Пошто осим парафирања, нема задужења и обавезе, имаће сигурно време да прочита моје писмо. Па, онда нека сазна да Салами, није нови производ неког прехрамбеног гиганта, већ фудбалер његове Звезде.

Елементарна култура, која није само скупо облачење, лаковане ципеле и много тога још, обавезује да се не прича о особама које нису у нашем присуству. „Доктор“ је мајстор да пушта „проверене приче“ по граду, у којима блати људе, пред којима стоји мирно, кад им се путеви укрсте. Када пљује по Аци Булићу, кога неосновано блати да стоји иза ових писама, нека зна да је тај исти Аца уложио у фудбал само своје паре и да никоме није остао дужан, за разлику од тебе „докторе“, који имаш змију у новчанику, а нека дугове саберу порезници, тужиоци и остали, пошто сам ја само фудбалер…

Рад у фудбалу, ваљда има везе и са фудбалским знањем и играчком каријером. Чујем да „Доктор“ и његови „кишобрани“ причају о мојим играчким квалитетима, а ја се јавно питам да ли играч са бројем 4, (на снимку испод) више личи на фудбалера или путника намерника. Изгледа да „газда“ још није укапирао како се скидају снимци са Yоутуба, или држи овај снимак као доказ Мијатовићу, Крчмаревићу, Новаку колико им је помогао у каријери. Можда им тражи и проценат, што им је утицао на вредност ЦВ…

За вршљање по српском фудбалу и прављење „операција“ „Др“ мора да има и асистенте. Један његов медијски помагач, који само привидно шече грану на којој седи, је „доктор спиновања и новинарског (не)морала“, у граду познат као пријатељ милионера, „важних играча“ и државних оперативаца. У народу је познат као Дејан Андјус, а ево јавно му се извињавам што сам му избацио љубичасту новчаницу из џепа (500 евра) и ево нудим му 600 еврића да ме позове у „кабинетску емисију“ да поразговарамо. За господина, који има сличну фризуру као „доца“ из играчких дана, имам много питања, али нисам сигуран да он има одговоре.

Ако сте помислили да нећу никада да похвалим „доктора“ грдно сте се преварили. Без ироније, похваљујем „др“ што је исплатио сав дуг за скупоцени аутомобил Милошу Нинковићу! Моја прозивка је изгледа дала резултат, а Нине ће ваљда да поведе друга на ручак…

П.С. Извињавам се свим правим докторима, што З.Т. има исту тутулу као и они. Фудбалски „доктор“ је јединствени случај на планети Земљи, пошто је бранио докторат у Новом Саду без присуства професора…“

Повезане вести

2 comments

БруталноРеалан феб 9, 2015 at 18:42

Клип је шоу, плакање. Маркација, позиционирање, експозивност, докторска партија. Остало је познато, није лоше да се обнови градиво..

Reply
AleksaDelija феб 9, 2015 at 15:12

Ako sam dobro povezao početna slova svakog pasusa onda se dobija potpis ALIBI TERZA

Reply

Leave a Comment