Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Успеси Звездиних џудиста у Београду и Темерину

Овог викенда одржано је и сениорско Првенство Београда у џудоу у београдским Шумицама. Црвена звезда је уз ОЏК Београд била најуспешнија са четири шампионске титуле – три у мушкој и једном у женској конкуренцији.

Адријана Лежајић је славила у категорији до 57 килограма и донела црвено-белима једино одличје у женској конкуренцији. Познато је да београдски клуб има изузетан састав када су у питању џудисти, а то су на овом такмичењу потврдили Предраг Николајевић (до 66 кг), Милан Николић (до 73 кг) и Божидар Божинић (преко 100 кг) освајањем титула првака Београда у својим категоријама. На шампионату града учествовало је 19 џудисткиња и 43 џудиста, а освајачи медаља су обезбедили пласман на шампионат Србије који се следећег месеца одржава у Зрењанину.

Богат џудо викенд употпунили су и Звездини млади такмичари (на слици) освајањем бронзаних медаља на традиционалном турниру у Темерину. До трећег места у категорији до 48 килограма стигла је млађа пионирка Катарина Јочић, док је кадет Филип Ранковић освојио бронзу у категорији до 81 килограма.

– Пут Темерина смо пошли са кадетским тимом и Катарином Јочић која се надметала у својој узрасној категорији. Традиционално турнир у Темерину био је одличан. Имали су прилику да одмере снаге са одличним борцима из Мађарске, Хрватске, Румуније, Босне и Херцеговине и подразумева се из Србије. За наше кадете ово је била одлична провера пред наступајућа такмичења – истакао је за клупски сајт Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment