Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Први пораз црвено-белих кошаркаша након 20 победа!

Кошаркаши Црвене звезде су након 20 узастопних победа забележили и први пораз у АБА лиги ове сезоне. Нерешива енигма за наш тим је била екипа Крке, резултат је био 77:67.

Од почетка су играчи Крке имали предност, шутевима је чували све време и дошли до велике победе. Меч су обележиле техничке грешке, чак пет досуђених нашем тиму, а због две су Лазић и Радоњић почетком последњег периода искључени. Домаћи су добили једну техничку.

Покушавали су у више наврата серијама поена да се врате црвено-бели кошаркаши, али никако нису успели. Увек је деловало да су грешили у кључним тренуцима, бирали погрешна решења, бацали лоше пасове, а у последњем периоду су почели и да маше отворене шутеве. Све то је резултирало овим поразом, након невероватног низа од 20 победа. Иако је Звезда имала због повреда само осам стандардних првотимаца на располагању, а након искључења Лазића седам, нико од млађих играча није играо, осим Тејића и то три минута?!

Најефикаснији у нашем тиму је био Џенкинс са 13 поена, затим Вилијамс са 12 и Калинић и Блажич са по 10.

Прва четвртина:

Отворили су црвено-бели добро меч, Вилијамс погађа тројку. Након тога следи серија домаћих 14:2. Митровић узвраћа коначно тројком. Поново Звезда улази у црну серију, док на другој страни погађају Кастрати, затим и Букер. Поново Букер, након офанзивног скока Армстеда за 21:8. Блажич за три, као да сада погађају све што нису у четвртак играчи Црвене звезде. Јоксимовић погађа у нападу, а Џенкинс са линије слободних бацања поставља коначних 25:13.

Друга четвртина:

Калинић отвара контром другу четвртину и закуцава. Са друге стране Вангем узвраћа са линије слободних бацања. Сада и Букер погађа слободна бацања, затим и за два поена, а Џенкинс узвраћа тројком за 30:22 и враћа Звезду на једноцифрен заостатак. Настављају серију Звезде Џенкинс и Калинић за 30:22. Погађа за три Вангеме. Серија 7:0 домаћих на три минута пре краја за 37:28. Хукић погађа тројку и враћа домаће на двоцифрену разлику, максималних 12 разлике. Нејасно је зашто на терену нема Тејића након одличне игре против Жалгириса?! Џенкинс прекида серију са два погођена слободна бацања.Митровић погађа коначно из контре за -9 у последњем минуту првог полувремена. Звезда поново не користи последњи напад у четвртини и одлази на полувреме са резултатом 41:32 за домаће. Најефикаснији су Џенкинс са 9 и Митровић и Вилијамс са по 7 поена.

Трећа четвртина: 

Тејић је у постави на старту треће четвртине, а Џенкинс отвара период новом двојком, први двоцифрени у Звезди. Вилијамс за три поена, након офанзивног скока Тејића. Звезда је у серији 5:0 након два и по минута треће четвртине. Узвраћа Хукић уз звук сирене, поново лоша одбрана Звезде на чеоном ауту. Одлична рампа Тејића и лопта за Звезду! Армстед погађа из контре уз фаул Калинића. Никако да уђу у серију играчи Црвене звезде. Води Крка 48:37 након четири минута игре. Тајм-аут тражи Радоњић. Нови изгубљен напад за Звезду, али се Цирбес искупио блокадом над Букером. Калинић погађа тројку, пету за Звезду на мечу. Џенкинс краде лопту, али Блажич сам у контри прави грешку у корацима и још један напад одлази у неповрат. Цирбес хвата лопту у следећем нападу и поентира уз фаул. Звезда на -6, четири минута пре краја треће четвртине. Букер нема милости, нови тежак шут реализује успешно и прекида нову серију Звезде. 50:42 на три минута до краја. Џенкинс поентира из продора, затим и Лазић угурава Букера и погађа улаз! Али затим, исти играч добија техничку грешку због покушаја симулирања и то је већ трећа техничка на данашњем мечу. Армстед и Букер то кажњавају и враћају Крку на 9 поена предности, 55:46. Минут и по до краја. Букер и Лазић добијају по техничку и за Лазића је меч завршен. Добра серија Звезде у завршници, али поново Вилијамс није искористио последњи напад, тако да је резултат 57:52.

Четврта четвртина:

Калинић тројком отвара четвртину, Звезда на -2! Дејан Радоњић добија другу техничку и сада и он мора да напусти паркет. Хукић враћа свој тим на 4 разлике, одбијају за сада све Звездине нападе играчи Олимпије. Блажич погађа тројку, 60:59 води Крка након скоро три минута игре. Звезда не користи напад за вођство, а Олимпија кажњава тројком! Још четири минута до краја, 63:59 води Крка. Коначно Блажич! Закуцава након продора уз чеону линију. Армстед погађа нову тројку, а Блажич залеће и губи лопту у продору. Сада и офанзивни скок Букера, а Вангмене погађа за 68:61. Нешто више од 5 минута до краја, тајм-аут Радовића. Марјановић прави фаул у нападу. И поново Марјановић не може да се избори са Букером, нови неискоришћени напад Звезде. 70:61, 4 минута до краја. У овим тренуцима играчи Црвене звезде не знају где се налазе нити где бацају лопту. Марјановић прекида серију Олимпије са линије слободних бацања, али само једном је био прецизан. Сада и Џенкинс губи лопту, Крка је на 13 разлике, тројком Хукића. Два минута до краја. Лагано је Крка привела меч крају и победила.

Повезане вести

14 comments

Ninadu феб 9, 2015 at 20:23

Elem, ne razumem ove obozavaoce lika i dela Dejana Radonjica, zasto ne razmenjuju misljenja i stavove(argumente nemaju) nego vredjaju, pljuju i pisu prostakluke za ljude koji imaju jednu ili milion i jednu kritiku na racun Radonjica!!??? Vi, drugari ne navijate za Zvezdu, vi navijate za Dejana Radonjica, sestrica Veska Barovica, i kucnog prijatelja Mila i Aca Djukanovica… I taj Radonja ce otici iz Zvezde kada on to bude odlucio!!! Niko ga nikada nece smeniti(zato obozavaoci Radonje budite spokojni). A zasto? Zato sto se nas KK Crvena Zvezda finansira uglavnom preko te crnogorske veze(kompanija „Voli“ i privatna sredstva Veselina Veska Barovica, crnogorskog kralja duvana). To smo saznali prosle godine kada smo posle poraza od raspale Cibone u polufinalu ABA lige, usred Beograda,kada smo nas 12-storo „vidjenijih navijaca“ otisli na razgovor sa Covicem, Rastovicem, Ninkovicem i jos dvojicom clanova Uprave KK Crvena Zvezda da trazimo hitnu smenu Radonjica kako bi prosle godine spasili sezonu, jer je Radonja jednostavno nedorastao da vodi Zvezdu. Tada nam je predoceno da je „stvar kompleksna“ i da je uslov 70 % finansiranja kluba da Radonjic bude trener !!! Covic nam je rekao:“Na zalost je tako“. Postoji za ovo 15 svedoka!!! I naravno, prosla sezona nije spasena – Partizan nas je pocistio u finalu domaceg prvenstva sa 3:1. Istovetno kao i godinu dana pre, s time sto nas je tada pobedio i u finalu ABA lige. Naravno, Zvezdu je vodio Radonjic i te godine, a dosao je na klupu nakon Vukojcica koji je imao te sezone skor sa Partizanom 5:1…Pet pobeda i jedan poraz… Posto Vukojcicu nije ujak Vesko Barovic, ili slican tajkun, on je smenjen 15 dana nakon osvajanja Kupa(u finalu pobedjen Partizan) i doveden je Radonja koji je za tri meseca napravio sa Grobarima skor od JEDNE pobede i PET poraza.

Reply
otpisani101 феб 9, 2015 at 14:33

jasno je vec dve godine svima da je radonjic gubitnik i neznalica i da osvojiti i ove godine nece nista…svima je jasno,sem covicu i njegovom potrcku ristovicu koji brani trenera a nema nikakave cinjenice za odbranu istog…svi sajtovi zvezde nas zasmejavaju kada govore ,,radonjizam,,…stvoriti kampanju radonjizam o coveku koji je izgubio sve velike utakmice,koji je od 4 titule ,izgubio sve 4,je krajnje neozbiljno i sluzi da zasmejava komsije preko puta…opet ce ga vujosevic poniziti u plej ofu,opet ce branioci radonjica govoriti da je partizan objektivno bolji,jer kada imate radonjica,svaka ekipa izgleda bolje…resenje je smena radonjica odmah,ukoliko radonjic ostane i opet izgubi aba ligu,onda ce na kraju sezone i covic morati da polaze racune…

Reply
dusan феб 9, 2015 at 14:15

ne znam da li vise vredi upozoravati i da li ikoga interesuje. najkvalitetniji tim zvezde u poslednjih 20 godina igra katastrofalan pozicioni napad. nema nijedne akcije. ako lopta ne stigne do marjanovica pokusava se sa nekim sumanutim individualnim akcijama. to je prosto neverovatno i neobjasnjivo. juce gledam kako igra krka u napadu – strpljivo, sa puno posova i dosta kretanja do postizanja pozicija za otvorene suteve. sve ovo nije vazno do polufinala aba lige i finala domace lige. ako ove godine ne dobijemo glodare mislim da treba ugasiti klub jer vise zaista nece moci da se zivi. meni radonjic jednostavno ne uliva nikakvo poverenje. 

Reply
Zvezdas S феб 9, 2015 at 12:50

Radonjic ce nam upropastiti sezonu definitivno,nije problem poraz al je problem sto covek forsira premorene igrace,jednostavno se vidi da covek nezna da vodi tim.Nedaje nimalo sansu Kaplanovicu,koji zaista ima kvalitet i mislim da je ovaj momak potencijal,koji ce nazalost ugusiti trenercina ….. ,Aranitovic je trebo odigrati nekoliko minuta,neznam kako ce ovaj mladi momak dobiti motivaciju da potpise profi ugovor ,Tejic je opet pao u drugi plan,mala minutaza sto je po meni van svake pameti.Celu utakmicu je igrao sa 8-9 premorenih  igraca .Prosle sezone su pocele evidentno da se ponavljaju,ekipa je totalno psihicki pala kao i predhodnih sezona ,kako se blizi plej of ekipa igra sve slabije ,nakon cega ovaj kokuz trener nije uspeo da podigne ekipu   i gotovo sam siguran da necemo osvojiti nista ove sezone.Dule svinja ce nas opet razvaliti….sve zahvaljujuci ovom trenerskom kokuzu.Tim imamo ali trenera nemamo to je vise nego ocigledno.Cudno je da ova uprava ima toliko poverenje u svog trenera koji je izgubio sve znacaknije utakmice.

Reply
Ninadu феб 9, 2015 at 11:38

Porazi su sastavni deo sporta…i kada-tad moraju da dodju. Ali, plasim se da su nas provalili svi: protivnici kada lopta ide na Bobija i uopste u reket, napune sa svih pet igraca reket i ne dozvole nam igru pod kosem i SVESNO nas puste da sutiramo sa distance…a mi ne mozemo vola u d… da pogodimo ne samo za tri, nego i za dva kosa ako je to van reketa!!! Protiv Zalgirisa i Galate smo u prvom poluvremenu dali samo 2 kosa van reketa!!! Kada protivnik zaigra kombinovanu zonu, mi jednostavno ne znamo sta cemo i kako cemo u napadu.Slabije protivnike u ABA lige dobijemo na suvi kvalitet, ali sa iole ozbiljnijom ekipom imamo velikih problema… I ovaj Vilijams je „izvaljen“: covek odbranu uopste ne igra, a neshvatljivo je igrac takvog kalibra i CENE ima tako losu tehniku suta i katastrofalnu selekciju suta(on ne ume kada probije da polozi loptu u kosu, nego na ziceru izvodi neki skok-sut i naravno promasi… Covek je promasio zicera vise nego ostatak ekipe zajedno), pa ga protivnici SVESNO pustaju da sutira, a igraju uz telo kada pokusavava da organizuje i asistira. I tako vremenom igrac od 430.000 evra po sezoni postaje beskoristan… Ne znam…plasim se zavrsnice ABA lige i naseg prvenstva… Svinjosevic je klasican dzukac, ali grobare tako spremi i motivise protiv nas da me je bas strah od duela protiv Dervisa i njegovih grobarcica.

Reply
Djole-Jagodina феб 8, 2015 at 20:14

Godinama se ponavlja ista prica.Radonjiic nije tu da poboljsa Zvezdu vec da se uci na greskama pa da ode.Briga njega za nas a nije jedini koga nije briga za Zvezdu.Ako ne ode opet ce biti sledeca sezona

Reply
Djole-Jagodina-CZV феб 8, 2015 at 20:07

A sta ste ocekivali.Pa ovo ne vidi samo ko ne zeli a svi koji vole Zvezdu znaju da sa radonjom nema srece ni napredka.On ce nas unistiti da cemo biti gori nego pre fuzije sa covketom i onda ce stvarno biti kraj.Navijaci ne zatvarajte oci 

Reply
sale1111111 феб 8, 2015 at 19:30

Videlo se odmah da su igraci umorni i istroseni…Nije mi jasno zasto nisu igrali momci koji ne igraju mnogo…kada i protiv koga da igraju ako nece protiv Krke i u ligi gde smo vec obezbedili prvo mesto…Zasto je Tejic biko van igra a imao je dobru rolu protiv Zalgirisa??? Ima tu mnogo pitanja ali cim se postave ispada da si protiv kluba,trenera,predsednika….Dolazi borba za trofeje a mi smo totalno van forme…Pogotovo napadacki…Nesto bi trebalo promeniti da se ekipa malo trgne…a samo da podsetim…prvu euroligu smo osvojili u Laktasima gde smo prosli Radnicki na taliju…Prosle godine da ne bese Cibona u kanalu sa finansijama nista….Uzeli smo kup u Kragujevcu,da nije doslo do prekida pitanje kako bi se zavrsilo…Prosle godine u Pioniru tesko smo izbacili radnicki u polufinalu a jos teze dobili Megu u finalu…o prvenstvima da ne govorim…..Nadam se da ce neko komentare i kritike shvatiti na pravi nacin i napraviti neku promenu…da ne bude kasno…ps….Paradoks…..Slavisa Stojanovic osvoji titulu,zeleo je da ostane oteralisu ga..Dejan Radonjic ne osvoji nista ako ne racunamo kup i ostane ….

Reply
Божа феб 8, 2015 at 18:44

Дај бре Човићу склони ову незналицу Радоњића. У противном ништа од Евро лиге следеће сезоне. Човек ће упропастити све.

Reply
Nebojša феб 8, 2015 at 18:38

raspad igre i koncepcije, ima još vremena za popravni i da se ne izgubi polufinale ABA lige

Reply
РУК феб 8, 2015 at 18:19

Овог дрипца Вилијамса треба отерати одмах. Није му први пут да игра неку своју приватну утакмицу.

Reply
РУК феб 8, 2015 at 17:57

Звезда се распада, њена игра је у терминалној фази канцера. Потпуно исте
грешке као и са Жалгирисом, срљање, срљање и само срљање. Смањимо на
28:30 и онда унередимо 10 узастопних напада! Сви виде проблем, осим
Човића и Ристовића, код њих је све под контролом!? Креће битка за
трофеје а Звезда све очајније игра. Брука!

Reply
РУК феб 8, 2015 at 17:53

Звезда се распада, њена игра је у терминалној фази канцера. Потпуно исте грешке као и са Жалгирисом, срљање, срљање и само срљање. Смањимо на 28:30 и онда унередимо 10 узастопних напада! Сви виде проблем, осим Човића и Ристовића, код њих је све под контролом!? Креће битка за трофеје а Звезда све очајније игра. Брука!

Reply
РУК феб 8, 2015 at 17:48

Звезда се распада, њена игра је терминална фаза канцера, потпуно исте грешке праве као и против Жалгириса. Смањимо на 28:30 и онда унередимо 10 узастопних напада. Срљање, срљање и само срљање. Овде сви осим Човића и Ристовића не виде проблем. Звезда је све очајнија а ближи се борба за трофеје.

Reply

Leave a Comment