Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Јован Крнета нови члан украјинског Черномореца

Јован Крнета, члан Звездине шампионске генерације из прошле сезоне нови је играч украјинског Черномореца из Одесе, добро познатом Црвеној звезди.

Крнета је стигао на Маракану након што је прошао омладинску школу Партизана и прве утакмице у сениорској категорији забележио у Телеоптику. У Звезду је дошао 2011. године, годину дана провео у Сопоту, да би од јануара 2012. до јуна 2014. био први првом тиму Звезде. Одиграо је укупно 28 званичних утакмица, постигао 1 гол, у Купу. Најзапаженији учинак имао је у јесењем делу сезоне 2013/14. када је са младим Дарком Лазићем понео велики терет и држао одбрану Звезде. У том периоду наш клуб је славио у вечитом дербију, а тандем центархалфова чинили су управо њих двојица.

До краја сезоне, Крнета је успео да дође до титуле шампиона Србије са нашим клубом, а након тога, као и Нинковић, Келхар, Мрђа, Дауда, Касалица, Милуновић, Оњило, Араухо, Ненадић, Бајковић напустио клуб, као слободан играч. Јесењи део полусезоне одиграо је у Радничком из Крагујевца, а јуче је званично постао фудбалер Черномореца. Поред титуле, има освојен и Куп Србије из 2012. године.

Подсетимо, Черноморец је избацио Звезду у Лиги Европе прошле сезоне (3:1, 0:0).

Јоване, срећно у Украјини!

Повезане вести

Leave a Comment