Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: ТЕНТ – Црвена звезда

После пораза од првопласиране Визуре у заосталој утакмици 11. кола, црвено-беле одбојкашице очекује још један тежак меч, овог пута гостовање ТЕНТ-у. Екипа из Обреновцa је Звездин дужник из првог дела сезоне, када су однеле победу из Београдa, и то преокретом (од 2:0 до 2:3).

ТЕНТ је стандардно неугодан противник за црвено-беле и неретко је умео да направи проблеме нашим девојкама. Прошле сезоне чак седам пута састајале су се ове две екипе, што у Суперлиги, што у Купу, што касније у плеј-офу. Скор је био 5:2 за Звезду, али је једна од тих победа била пресудна да ТЕНТ заврши као други, испред Звезде, на крају регуларног дела Wiener Stadtische лиге. Ове сезоне ТЕНТ бележи нешто лошије резултате – девет победа и пет пораза. Заузимају пету позицију и с обзиром на распоред вероватно ће ту и остати. Изабранице Маријане Боричић су изразито млада екипа, која игра без притиска и великих очекивања, тако да неће бити изненађење ако још неком фавориту узму бодове. Највише проблема у првом мечу ове сезоне направиле су Јована Јовичић и Јелена Станимировић, које предводе ову екипу, па сигурно да ће и сада Звезда морати да обрати посебну пажњу на овај двојац.

Звезди у следећем колу долази Јединство из Старе Пазове, а када се томе придода и Финални турнир Купа Србије, јасно је да црвено-беле очекују велики изазови у фебруару. ТЕНТ је такође једна од четири најбоље екипе у Купу, и организатори су турнира где ћемо добити шампиона најмасовнијег такмичења. У полуфиналу играју са НИС Спартаком, па уколико и они и Звезда савладају прву препреку можемо их видети у борби за трофеј.

Јулиа Миловић је повредила зглоб против Визуре у прошлом колу, али с обзиром да је играла у наставку утакмице, вероватно нећемо бити ускраћени за помоћ првог техничара наше екипе.

СХ ,,Уб“, 7. фебруар 2015, 20h.

Повезане вести

Leave a Comment