Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Дејан Радоњић о тројкама, повредама три играча, судијама…

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да славе у неизвесној завршници. Изабраници Дејана Радоњића изгубили су од Жалгириса пред преко 18.000 гледаца у Комбанк Арени резултатом 68:70. Маркус Вилијамс је имао последњи шут који је одлучивао питање победника, али лопта није прошла кроз обруч.

Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић, најпре је честитао Жалгирису на победи и захвалио се навијачима на феноменалном амбијенту, а потом наставио:

„Ми на самом старту нисмо успели да будемо довољно чврсти и кренемо онако како смо играли током већег дела меча. Са друге стране, екипа Жалгириса је добро започела сусрет и стекла самопоуздање, што је јако важно кад играте пред навијачима као што су наши. Након тога, натерали смо их да изгубе много лопти, имали смо чак 17 офабзивних скокова што довољно говори о ангажованости целог тима. Али, сасвим нормално, уз шут који смо имали било је јако тешко да савладамо екипу оваквог квалитета. На све то, у последњим моментима смо били у прилици да стижемо резултат и могли смо да изаберемо нека боља решења, али су нам процене нису биле онакве какве смо желели да буду. Имали смо лош проценат шута спољне линије, требало је да више користимо продор, али све те ствари су нас довеле до неизвесне завршнице у којој смо промашили шут за победу. Однос је био квалитетан, али требало је да будемо бољи. Сигурно да бисмо уз неку погођену тројку стекли и веће самопоуздање и да бисмо правили мање грешака. У том случају можда би и резултат био другачији.“
Звездин стратег потом је објаснио зашто Дангубић није наступао у другом полувремену:

„Нисам имао жељу да се у уводном обраћању осврћем на изостанак Јовића и немогућност Дангубића да настави меч. Видећемо после првих прегледа о каквој се повреди ради. У сваком случају, није био у могућности да игра“, рекао је Радоњић, а потом дао своје мишљење о томе што његова екипа није погодила ниједну тројку:

„Оно што је за вечерашњу утакмицу лако рећи јесте да није постојао притисак тога типа да можемо да причамо о проценту шута. Важност меча није била толико велика да бисмо у томе тражили изговор за лоше шутерско вече. Једноставно, нисмо успели да погађамо отворене шутеве и, без обзира што смо инсистирали да се не осврћемо на то, били смо у доброј позицији да победимо. Нека тројка би нам омогућила да играмо лакше у нападу, али сматрам да је меч био такав јер смо га и започели са лошим шутем. Међутим, данас је било лоше, верујем да ће следећи пут бити боље. Прошли пут је шут за три, на пример, био одличан. Не желим о томе превише да размишљам“, оптимистичан је био Радоњић и потом наставио:

„Са једном погођеном тројком био би један поен предности за нас и то би нам омогућило победу, без дилеме. Не мислим да смо били под притиском. Играли смо меч у Евролиги, против великог противника, тако да нисмо били оптерећени да бисмо у томе тражили образложење у оваквом шуту. Да смо погађали као против Албе, сигурно да би самопоуздање било веће, а и вероватно бисмо неке моменте у завршници решили боље. Да смо боље одреаговали у последњим минутима, мислим да бисмо добили меч и без погођене тројке“, сматра Радоњић.

Млади стручњак потом је говорио о форми капитена Црвене звезде, Луке Митровића:

Слабије игра него на почетку сезоне. Ради се о момку који има 21 годину и није неприродно да у неком делу сезоне игра слабије него као на почетку, кад је играо сјајно. Мора напорно да ради да би био поново као пре и изашао из ове кризне ситуације, као и да дође до партија које се од њега очекују. Али, морамо да истакнемо да смо вечерас имали добро издање Тејића, о чему би можда требало мало више да се прича. Можемо да рачунамо на њега у озбиљној мери у наставку сезоне“, похвалио је свог младог крилног центра Радоњић.

Он је такође напоменуо да не жели да коментарише судијске одлуке:

Током 40 минута реагујем онако како осећам и онако како сам видео све детаље, али након тога, једноставно не желим да причам о томе. Наравно да имам своје мишљење о томе, али не бих да га испољавам, остављам то новинарима да изанализирају“, завршио је Радоњић.

Повезане вести

4 comments

josif феб 6, 2015 at 13:44

Realno nas najveci problem je losa igra Vilijamsa i Dzenkinsa i lose vodjenje ekipe od strane Radonjica.Ameri realno nepruzaju ono sto se od njih ocekuje i koliko su placeni,sa top16 smo zavrsili,postajemo ekipa za poboljsanje skora prosecnih ekipa tipa Galate i Zalgirisa,ostaje nam borba za finale ABA i plasman u EL,moje misljenje je da bi jedan rez tipa smenjivanje Radonjica i otpustanje jednog od dvojice amera pozitivno delovalo na ekipu a ima vremena do kljucnih utakmica da se malo tim prilagodi zahtevima novog trenera.Znam da se nece dogoditi nista od ovo sto sam naveo kao sok terapiju ali time rizikujemo puno,Vilijams i Dzenkins nece resiti nijednu vaznu utakmicu,ispustimo li EL sledece sezone smesi nam se sudbina Partizana.Pozz.MKD

Reply
Rade Delija феб 6, 2015 at 11:48

Radonjiću ne umeš psihički da pripremiš tim. Imamo igrački kvalitet za evroligu ali nemamo trenerski.Radonjić je možda za ABA ligu dobar ali ne i za Evroligu. Trener nam treba

Reply
Djole-Jagodina феб 6, 2015 at 10:18

Neznam sta se desava sa

Reply
Djole-Jagodina феб 6, 2015 at 10:17

Radonjicu nema to veze sa igracima vec sa tobom.Do kraja sezone svi ce biti van forme

Reply

Leave a Comment