Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Млади радник

Након победе у Инђији, црвено-бели одбојкаши на свом терену дочекују екипу Младог радника. У петнаестом колу домаћег шампионата, наш тим има прилику да настави серију победа, и настави да подиже форму пред најважнији део сезоне. Ближи се и завршни турнир Купа Србије, који је на програму за десетак дана, ни плеј-оф није далеко, а не би требало заборавити да Звездини одбојкаши и даље наступају у Европи, тако да је доста изазова још пред нашом екипом. До краја регуларног дела првенства су остала још свега четири кола, и потребно је искористити ове мечеве на најбољи начин.

У сусрету против Младог радника, наш тим је апсолутни фаворит, мада свакако не би требало потценити Пожаревљане, иако им ове сезоне не иде баш најбоље. Млади Радник је основан након Другог светског рата, а 1963. се спојио са Железничаром, и заједно са још неколико спортова основано је „Друштво за физичку културу Пожаревац“. Једанаест година касније, клуб је вратио првобитно име. Клуб је од Друге српске лиге за четири сезоне дошао до Прве Б лиге старе Југославије, а све до почетка деведестих година XX века, клуб се одржавао у савезном рангу такмичења или би из њега испадао па се враћао после једне или две сезоне. У сезони 1993/94 су први пут постали чланови најјачег ранга. Испали су наредне сезоне, али су се две године касније вратили у Прву А лигу. Годинама су већ у друштву најбољих, а два пута су стигли до финала Купа Србије (2007. и 2012.), а оба пута су поражени од Војводине у тим мечевима. Ипак, ове сезоне им „гори под ногама“, с обзиром да су након солидног старта (две победе и два пораза), везали чак 9 пораза, и пали на последњу позицију на табели. Негативну серију су прекинули у прошлом колу победивши Рибницу код куће (3:1), чиме су побегли са зачеља. Сада су на позицији која води у плеј-аут, а имају два бода мање од Радничког и Инђији, а три мање од Спартака из Љига, тако да имају шансе да и без баража одрже суперлигашки статус. Са друге стране, последњепласирани Ђердап има свега три поена мање, па се може закључити да им је сваки бод злата вредан, тако да Пожаревљани сигурно неће доћи у Београд са белом заставом.

Мечеви ова два ривала су знали да буду занимљиви у прошлости, а црвено-бели и даље чекају на јачу подршку са трибина, па позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и помогну Црвеној звезди да освоји нова три бода.

Идемо до нове победе!

XV коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Млади радник,

СЦ „Шумице“, петак, 06. 02. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment