Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Навијачи су нам јак подстрек

Кошаркаши Црвене звезде Телеком имали су више него успешну претходну такмичарску недељу. Стигао је први тријумф у Топ 16 фази Евролиге и то у феноменалном амбијенту дворане Пионир. Поражена је Алба резултатом 86:69, а само четири дана касније, на истом месту, Црвена звезда је остварила једну од најубедљивијих победа од када учествује у регионалном такмичењу. Звезда је тријумфални низ у АБА лиги продужила на 20 победа, а на крилима младих снага Николе Ребића и Марка Тејића савладан је Солнок резултатом 90:47.

Црвено-бели настављају са серијом утакмица на домаћем терену. У четвртак са почетком од 20 часова и 45 минута Звезда ће у Комбанк арени дочекати још једног великана европске кошарке – литвански Жалгирис. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић имао је речи хвале за наредног ривала:

– Жалгирис је у досадашњем делу Топ 16 фазе направио исти резултат као и ми. Одиграо је јако добро прву фазу и изборио пласман у наредну рунду Евролиге и то са пуно квалитетнијих утакмица у том периоду. Има и квалитет и искуство и потенцијал. У домаћем првенству су доминантни са само једним поразом, у лиги у којој играју Нептунас и Лијетувос Ритас. Састављени су од играча који имају квалитет, иако по неким параметрима одскаче Андерсон. Били су прваци Европе, дали су велики број европских и светских играча, клуб су са великим рејтингом, али ми желимо да победимо пред нашим навијачаима – рекао је Радоњић који се још једном осврнуо на фантастичну утакмицу коју су црвено-бели одиграли против Албе и позвао навијаче да поново дођу у великом броју:

– Још је јак утисак меча против Албе, где је амбијент био сјајан, али играли смо и у Арени у сјајној атмосфери и позивам навијаче да дођу и подрже овај млад тим и у дуелу са Жалгирисом. Наравно да нам је то од великог значаја, што доказује и утакмица против Албе, али и све утакмице које смо играли пред пуном Ареном. У Европи се јако прича о том моменту и подршци коју имамо, а то нам је јак подстрек и надам се да ће тако бити и у четвртак вече – истакао је тренер црвено-белих.

Радоњић је потом нагласио да екипа највероватније неће бити комплетна против првака Литваније:

– И даље имамо проблема у саставу. Јовић ће сутра имати преглед, али реално је рећи да неће наступати против Жалгириса и да се надамо да ће се што пре опоравити. Желимо да искористимо и овај меч против Жалгириса да подижемо форму и даље да дођемо до нивоа спремности који ће нас довести до онога што желимо – рекао је Дејан Радоњић који је затим причао о статусу Бранка Лазића који је баш као и Јовић пропустио меч са Солноком:

– Лазић је одрадио са нама оно што смо након меча са Солноком имали у програму и биће у тиму, а сви остали су здрави. Надам се да ће сви остали бити у функцији и да ће Стефанов преглед сутра дати добре резултате јер нам је сваки играч преко потребан.

Стратег црвено-белих је потом причао о квалитетима наредног ривала:

– Богатим искуством истиче се Јавтокас, Сонгаила је играо у НБА, као и Андерсон и великим индивидуалним квалитетом. Имају изражен квалитет, одличне шутере, тако да је потребно да чврстином одговоримо на то и да добром одбраном, кроз нашу игру дођемо до ситуације која се надам да ће се десити – да добром одбраном и паметним и стрпљивим нападом, уз подршку навијача, дођемо до победе – рекао је Дејан Радоњић.

Уследило је питање новинара колико ће одсуство Стефана Јовића утицати на статус Николе Ребића који је сјајно искористио велику минутажу против Солнока:

– У сваком случају, трудићемо се да искористимо потенцијале које имамо. На тој позицији имамо опцију са још неким играчима и трудићемо се да сви дају максимум – рекао је Радоњић који је истакао да екипа не сме да подлаже еуфорији:

Пре свега, спремамо се за дуел са Жалгирисом са мотивацијом да остваримо другу победу, а истовремено размишљајући да се спремамо кроз тај дуел за најважнији део сезоне. То нам је приоритет и преокупација – истакао је тренер Црвене звезде Телеком који је потом појаснио који је најважнији део сезоне за црвено-беле:

– Све до краја. И против Жалгириса, и против Крке, и против Панатинаикоса, и против Цедевите. Нема прескакања – завршио је излагање Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment