Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеТрансфериФудбал

Учинак Звездаша широм света – Трансфери: Бурзо Марадона у Кини, Ђуричић у Саутемптону, неочекиван отказ Вукомановићу

У новом издању рубрике „Учинак Звездаша широм света“ могли сте да видите учинак бивших играча у викенду за нама, а специјално издање посветићемо трансферима бивших играча и тренера који су ове зиме променили средину.

ЕВРОПА

Филип Ђуричић ће наредних шест месеци провести у Премијер лиги и Саутемптону. Очекује се званична потврда овог трансфера, клубови су се договорили, Бенфика је дала сагласност, а у Саутемптон стиже из немачког Мајнца. За Мајнц је одиграо 11 утакмица.

Вујадин Савић ће наступати за Вотфорд до краја сезоне. Савић је од ове сезоне слободан играч после споразумног раскида уговора са француским Бордоом, а са чланом Чемпионшипа се договорио на сарадњу до краја сезоне. Вотфорд се бори за повратак у Премијер лигу.

Дејан Келхар је добио нову прилику у Шефилд Венздеју. Келхар се летос, после потписивања шестомесечног уговора са енглеским клубом, тешко повредио на генералној проби, на мечу против Њукасла. Шефилд је одлучио да му пружи шансу, па ће тако још један бивши играч Црвене Звезде играти у Чемпионшипу.

Марко Дмитровић је из Ујпешта прешао у Чарлтон. Стандард из Лијежа, Ујпешт и Чарлтон су у власништву истих људи, а Дмитровић је дебитовао на голу за нови клуб, и проширио „Звездину колонију“ у Чемпионшипу на четири члана. У Ујпешту је у текућој сезони бранио само на две Куп утакмице.

Урош Ћосић је остао у Италији и Серији Б, а Пескару је заменио Фрозинонеом. После две и по године на „Адриатику“, Ћосић ће у наставку каријере играти на стадиону „Комунале Матуза“, за тренутно петопласирани тим Серије Б и покушати да избори плеј-оф за пласман у Серију А. У Пескари је био стандардан и одиграо 50 утакмица, а очекује се његов деби за нови клуб.

Славко Перовић се из Рада преселио у Турску и потписао за друголигаша Алању.

АЗИЈА

iburzanovicИгор Бурзановић је напустио Казахстан и Иртиш из Павлодара и преселио се у Кину и Унан Ћингтао Биловс. Бурзо Марадона ће у наредних годину дана играти у кинеском друголигашу, који претендује за улазак у Суперлигу Кине, а према трансферима и уложеном новцу кинеских друголигаша ове зиме биће веома неизвесна трка. Примера ради, у кинески друголигаши су трошили више него поједине најјаче лиге Европе, а шампион Кине Гвангжу Евергранде је за два играча потрошио 26 милиона евра. За Иртиш, Бурзо је одиграо 28 утакмица, постигао 6 голова, а Иртиш је сезону завршио на 4.месту. Пратићемо нашег Марадону и у Кини, која је одувек ценила уметност. У Другој лиги Кине ће од ове зиме играти Ђорђе Ракић и Горан Гогић.

Марко Перовић се вратио на азијски континент после кратке епизоде у Крагујевцу. Марков нови клуб је малезијски Сим Дерби. Подсетимо, Марко је у Азији наступао за ирански Персеполис и тајандски Чаинат.

У Азији ћемо пратити и Нејца Печника (Џеф Јунајтед), Драгану Мрђу (Омија) у Другој лиги Јапана, и као што смо напоменули Ракића и Гогића (Ћингдао Хаину) у Другој лиги Кине.

АУСТРАЛИЈА

Андрија Калуђеровић је нови фудбалер аустралијског тима Бризбејн Роар. У аустралију је стигао из швајцарског Тина, а постао је и прави фудбалски путник. После Европе и Азије, Калуђеровић ће играти и на трећем континенту, а Аустралија ће му бити шеста земља. У Тун је стигао летос и одиграо 12 утакмица, постигао 2 гола, а на овај занимљив потез се одлучио јер је у Туну само два пута био стартер. Калуђеровић се спомињао иа као могуће појачање Црвене звезде, а већ четврту годину у низу мења два клуба по сезони. Бризбејн се тренутно налази на 7.месту А Лиге. У Аустралији играју и два бивша саиграча, Милош Димитријевић и Никола Петковић у Сиднеју.

Што се тиче тренера, Белгија је у фокусу.

Иван Вукомановић је данас неочекивано добио отказ у Стандарду из Лијежа. Вукомановић је преузео екипу у октобру после отказа Гају Лузону (сада менаџер Чарлтона). и за то време освојио 28 бодова од могућих 39, а на последњих шест утакмица забележио пет победа. А оно што је још несхватљивије је да је потписао уговор до краја сезоне. Вукомановићу је понуђено да остане помоћни тренер, а несхватљиве смене се не дешавају само у Србији. У недељу, Вукомановић и Стандард су забележили нову победу над Лирсом, а Стандард је тренутно три бода иза другопласираног Андерлехта.

Славиша Стојановић није успео да тргне Лирс, из разних разлога, па је прошле недеље поднео оставку после неслагања са управом и лоших резултата. Како смо већ објавили, Стојановић је најближи кандидат за место новог селектора националне репрезентације Грчке, са којом је већ у преговорима.

Ускоро очекујемо да нове клубове нађу и Милош Трифуновић, Александар Јевтић…

На жалост, што се тиче повреда, вест нам стиже из Лиона. Капитен Лиона и репрезентативац Србије, Милан Бишевац повредио је укрштене лигаменте колена и за њега је сезона завршена. Бишевац је због повреде пропустио део сезоне, његовим повратком Лион је заиграо феноменално и серијом победа престигао ПСЖ и Олимпик Марсељ и сада је лидер француске Лиге 1. Пре Бишевца, тешко се повредио и Филип Ђорђевић. Милану и Филипу подрђка и желимо успешан опоравак.

Повезане вести

Leave a Comment