Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Баркоса, Ђурђевића и Оњила (Видео)

Ернан Баркос је у Бразилу започео регионални Гаучо 1 шампионат са два поготка у дресу Гремија, док је после краће паузе мрежу погодио и Ифеани Оњило за Ермис у кипарском првенству, а некадашњи члан Звездиних млађих категорија Урош Ђурђевић постигао је победоносни погодак за Витесе против славног Ајакса. Милан Бишевац и даље води у Француској са Лионом, као и Немања Матић у Енглеској са Челзијем и Лука Миливојевић са Олимпијакосом у Грчкој.

Италија

Серија А

Ђенова – Фиорентина 1:1

Ненад Томовић је одиграо цео меч за госте на стадиону Луиђи Ферарис у Ђенови. Винћенцо Монтела форсира формацију 3-5-2, па је Томовић леви штопер, а његов колега из одбране Гонзало Родригез постигао је изједначујући гол у 54. минуту и донео бод екипи из Фиренце. Ђенова је од 81. минута играла без искљученог Аргентинца Николаса Бурдиса, а Фиорентина је после другог узастопног ремија шеста на табели са 32 освојена бода.

Сасуоло – Интер 3:1

Неро-азури су својим навијачима приредили још једно непријатно изненађење на гостовању у Ређо Емилији. Малени Сасуоло је славио на свом терену против италијанског гиганта, а Немања Видић је играо за госте до 70. минута, док је Здравко Кузмановић остао на клупи за резерве. У судијској надокнади искључен је стрелац другог гола за домаће Никола Сансоне и дефанзивац Интера Исак Донкор. Интер је пао на 13. место са 26 бодова.

Ћезена – Лацио 2:1

Небеско-плави су поражени на гостовању у Ћезени. Душан Баста је још једном одиграо свих 90 минута за Лацио, док Филипа Ђорђевића очекује дуга пауза после тешке повреде. Римски клуб је задржао четврто место на табели са 34 бода.

Палермо – Верона 2:1

Андреа Белоти је донео тријумф домаћем саставу поготком у 79. минуту за скок на високо седмо место са 30 бодова. Милан Милановић је био на клупи Палерма, док Бошко Јанковић није био у саставу Вероне, која је 14. на табели са 24 бода.

Удинезе – Јувентус 0:0

Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић саплели су лидера на Фриулију. Мреже су мировале, тако да је Удинезе остао непоражен и четврти меч у низу, па сада заузимају 12. место са 28 бодова.

Торино – Сампдорија 5:1

Фабио Кваљарела је постигао хет-трик за трећу узастопну победу Торина којом су се пробили на 10. место са 28 бодова. Никола Максимовић није био у протоколу за наступ у домаћем тиму, а тренер Сампдорије Синиша Михајловић био је врло љут на своје играче после дебакла на овом гостовању. Екипа из Ђенове је пета на табели са 34 бода.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Манчестер сити 1:1

У дербију сезоне, Челзи је успео да остане непоражен и сачува предност од пет бодова на врху табеле у односу на браниоца титуле у директном дуелу. Реми је донео вођство екипи Жозеа Муриња у 41. минуту, а само четири минута касније изједначио је Давид Силва. Немања Матић је одиграо целу утакмицу за екипу из Лондона, док је Александар Коларов преседео на клупи гостију цео меч. Утисак је да навијачи Челзија могу бити задовољнији овим бодом, јер је Манчестер сити опасно угрожавао чувара мреже домаћих током највећег дела сусрета.

Чемпионшип

Бирмингем – Норич 0:0

Никола Жигић је на Сент Ендрјузу ушао у игру од 77. минута уместо Клејтона Доналдсона, али његов тим није успео да затресе мрежу четвртопласираног састава из Норича. Бирмингем држи 11. место у другом рангу такмичења са 37 бодова.

Чарлтон – Ротерам 1:1

Гости су стигли до бода поготком Данијела Ворда у 91. минуту. Марко Дмитровић је поново бранио за Чарлтон целу утакмицу и још једном био најзаслужнији што је његов нови клуб остао непоражен. Чарлтон је 18. на табели са 33 бода.

Бурнмут – Вотфорд 2:0

Вотфорд је већ у првом минуту остао са 10 играча после црвеног картона за италијанског дефанзивца Данијелеа Анђелу. То је био велики хендикеп за екипу Славише Јокановића, а Вујадин Савић није улазио у игру за госте. Вотфорд је шести на табели са 47 бодова и тренутно су на позицији која води у плеј-оф за пласман у Премијер лигу.

Шпанија

Примера

Селта – Кордоба 1:0

Нолито је постигао победоносни гол за Селту у 56. минуту. Александар Пантић је одиграо свих 90 минута за госте на Балаидосу у Вигу, а његов клуб је тренутно на 17. месту са 18 бодова и очекује их велика борба за опстанак у којој је готово половина лиге.

Еибар – Атлетикo Мадрид 1:3

Шампиону Шпаније је било потребно свега 25 минута да стигне до великих 3:0 на Ипуруи. Гризман је постигао један, а Манџукић два гола. Дејан Лекић је ушао у игру за домаће на полувремену уместо Микела Аруабарене, али није успео да се упише у стрелце. Еибар је и поред другог узастопног пораза остао на осмом месту са 27 бодова.

Француска

Лига 1

Монако – Лион 0:0

Милан Бишевац је на терену био до 18. минута, када га је заменио Линдзи Роуз. Лион је наступио без првог стрелца лиге Лаказета, који ће паузирати због лакше повреде и у наредном сусрету. То је утицало да у нападу буду знатно безопаснији по клуб из кнежевине, али су и даље први на табели са два бода више од Марсеља.

Тулуз – Ремс 1:0

Павле Нинков и Урош Спајић нису били ни на клупи домаћих. Нинков је одрађивао суспензију због црвеног картона у прошлом колу, а Тулуз је прекинуо серију од седам утакмица без победе у свим такмичењима и направио скок на 14. место са 25 освојених бодова. Гол одлуке постигао је српски интернационалац Александар Пешић у 43. минуту.

Марсељ – Евијан 1:0

Милош Нинковић је и даље на опоравку, па није играо у поразу Евијана у Марсељу којим су се вратили у опасну зону на 18. место са 23 освојена бода. Жињак је реализовао једанаестерац у 49. минуту, па је његов тим пришао Лиону на два корака.

Лига 2

Ним – Нанси 1:1

Ненад Ковачевић је пропустио још један меч за Ним, који је повео на овом сусрету голом Бариљона у 23. минуту, а четири минута касније изједначио је Мароканац Јусуф Хађи. Ним је и даље на 10. месту са 29 бодова.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Ајакс 1:0

Урош Ђурђевић, некадашњи члан млађих категорија Црвене звезде, срушио је шампиона Холандије голом у 85. минуту, а на терен је крочио само два минута раније уместо Бертрана Траореа. Абиола Дауда није био ни на клупи домаћих, који су прекинули низ од четири пораза у свим такмичењима и избили на 10. место са 25 освојених бодова.

Ђурђевићева мајсторија је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=V4XgpDHYGzM

Белгија

Про лига

Лирс – Стандард 2:3

Иван Вукомановић је са Стандардом однео сва три бода са гостовања против Лирса. Његов тим у последњих шест утакмица има пет победа и реми и налази се на петом месту са 40 бодова. Већ у 29. минуту било је 0:3, после два реализована пенала гостију. Бобан Бајковић је бранио целу утакмицу за Лирс, а Славиша Стојановић је током минуле недеље напустио Лирс и преузео репрезентацију Грчке. Лирс је и даље убедљиво последњи са 15 бодова.

Беверен – Мехелен 2:2

Абубакар Оумару је одиграо цео меч за Беверен, који је испустио вођство од 2:0 из првог полувремена. Беверен је и даље у опасној зони са 22 освојена бода, а Мехелен, који предводи Александар Јанковић, освојио је важан бод, па се сада налази на 12. месту са 27 бодова.

Друга дивизија

Левен – Патро Ајзден 3:1

Ибрахим Соме је одиграо свих 90 минута за победнички састав. Гости су зарадили два црвена картона, у 76. и 90. минуту, што је Левен искористио и задржао шесто место на табели са 41 бодом.

Португал

Примеира лига

Порто – Пасош Фереира 5:0

Порто се убедљивим тријумфом вратио на победнички колосек и задржао заостатак од шест бодова за водећом Бенфиком. Бразилац Евандро је ушао у игру за домаћи тим у 82. минуту уместо Ектора Ерере и тако допринео успеху славног клуба.

Грчка

Супер лига

Верија – Олимпијакос 0:2

Лука Миливојевић је остао на клупи црвено-белих, који су овим тријумфом увећали предност на табели у односу на другопласирани ПАОК на плус пет. Константинос Митроглу је постигао нови гол и учврстио се на првом месту листе стрелаца са 12 погодака. Олимпијакос је у фантастичној серији од 13 узастопних победа у свим такмичењима рачунајући и регистровани меч службеним резултатом против Ники Волоса.

Панатинаикос – Платанијас 3:0

Лука Милуновић је одиграо цео меч за Платанијас на гостовању у Атини, али је Панатинаикос оправдао улогу фаворита. Платанијас је сада на 12. месту са 22 освојена бода.

Кипар

1. Дивизија

Аја Напа – Ермис 2:1

Ифеани Оњило је одиграо цео меч и затресао мрежу на гостовању у Паралимнију у 72. минуту. Био је то његов 11. гол у сезони на 17 утакмица, по чему је други стрелац лиге. Ермис заузима шесту позицију са 27 освојених бодова.

Погодак Оњила је на снимку у акцији од 1:19.

https://www.youtube.com/watch?v=ZywEGipY29A

Турска

Супер лига

Акхисар – Баликесир 2:2

Акхисар је прокоцкао предност од 2:0 из првог полувремена, а гости су до бода стигли у 92. минуту голом Антеа Кулушића. Бруно Мезенга је ушао у игру за домаћи тим од 71. минута, али овога пута није успео да се упише у стрелце. Акхисар је 12. на табели са 19 бодова.

Коња – Ескишехир 1:0

Јагош Вуковић је одиграо целу утакмицу за Коњу, док је Горан Чаушић за госте наступио у првом полувремену, а у наставку га је заменио Нигеријац Рахим Лавал. Коња заузима 11. место са 20 бодова, док је Ескишехир 14. са три бода мање.

Генчлербирлиги – Ризе 0:2

На овој утакмици су виђена чак три црвена картона и то сва три за домаће фудбалере у 29, 92. и 93. минуту. То је пресудно утицало на исход утакмице . Душко Тошић је одиграо цео меч за Генчлербирлиги, који је остао на 10. позицији са 22 бода.

1. Лига

Аланија – Маниса 3:2

Маниса је другим узастопним поразом остала у опасној зони на 16. месту са 17 бодова. Ненад Милијаш и Никола Микић су одиграли целу утакмицу и добили по један жути картон. Микић је опоменут у 21, а Милијаш у 60. минуту. Бранимир Субашић је ушао у 64. минуту уместо Кајара.

Кајзери – Орду 2:0

Кајзери је и без Срђана Мијаиловића стигао до тријумфа и задржао вођство на табели са три бода више у односу на другопласирани Османли. На добром су путу да се експресно врате у друштво најбољих.

Азербејџан

Премијер лига

АЗАЛ – Нефчи 2:1

Настављен је и шампионат Азербејџана, а Нефчи је одмах кикснуо на гостовању против седмопласираног АЗАЛ-а. Саша Стаменковић је бранио целу утакмицу за госте, који су трећи на табели са 26 освојених бодова.

Симурк – Хазар Ланкаран 2:0

Марко Станојевић је играо до 71. минута за домаћи тим, а два минута пре него што је напустио терен добио је и жути картон. Симурк је после овог тријумфа четврти на табели са 24 бода.

УАЕ

Финале Лига купа

Ал Наср – Ал Шарџах 4:1

Иван Тричковски је пропустио финале Лига купа у Емиратима, а његов тим је стигао до трофеја лакше него што се очекивало са два поготка Ибрахиме Туреа. Ал Наср је до пехара предводио српски тренер Иван Јовановић, који је пре неколико сезона са кипарским АПОЕЛ-ом направио сензацију пласманом у четвртфинале Лиге шампиона.

Бразил

Гаучо 1

Гремио – Унијао РС 3:0

Ернан Баркос је у свом стилу почео регионално бразилско првенство Гаучо 1. Аргентинац је постигао два гола и трасирао пут свом тиму ка освајању прва три бода. У 17. минуту је реализовао једанаестерац и донео вођство Гремију од 1:0, а предност је удвостручио само пет минута касније.

Голови аргентинског голгетера су на снимку испод:

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Лобос БУАП – Закатепек 0:0

Кристијан Борха је играо до 64. минута за Лобос БУАП, али није успео да разбије чврст бедем гостију. Добио је и жути картон у 61. минуту, а заменио га је Отонијел Арсе. Лобос БУАП је осми на табели после четвртог кола другог ранга такмичења са пет бодова.

Дорадос – Минерос Закатекас 3:0

Еквадорац Сегундо Кастиљо, по многима најбољи странац у историји Црвене звезде, дебитовао је за Дорадос. Његов нови тим је славио убедљиву победу на свом терену, а репрезентативац Еквадора је играо до 73. минута, када га је заменио Лоренцо Рамирез.

Повезане вести

Leave a Comment