Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеРукомет

Црвено-бели други на турниру у Београду

Рукометаши Црвене звезде поражени су против Војводине резултатом 25:31 (12:17) у финалу деветог меморијалног турнира “Драган Ранковић“, који је данас завршен у Београду.

Двоструки узастопни шампион Србије оправдао је улогу фаворита и освојио трофеј у главном граду. У почетку је Звезда парирала екипи из Новог Сада. Тим Ненада Перуничића је голом Брајовића повео са 5:4, али се испоставило да је то било последње вођство београдског састава. Гости су направили серију од 5:0 са два гола расположеног Орбовића и преокренули на 9:5. Звезда је брзо преполовила заостатак преко Бабића и Брајовића, али су гости поново стигли до плус четири. Војислав Брајовић је био убедљиво најрасположенији у редовима Црвене звезде са шест голова у првом полувремену, али је његов доскорашњи саиграч Вук Лазовић донео Војводини вођство од 17:12 после првих 30 минута.

v7

Војводина је на старту другог дела игре искористила агонију Звезде и стигла до двоцифрене предности од 23:13. Бабић је узвратио са два поготка у низу, али је првак државе недуго након тога вратио плус десет шестим поготком Станковића. Марко Антељ је у другом полувремену одбранио два седмерца, а шансу су добили и врло млади Вујовић и Поповић. Посебно се истакао Вујовић са четири поготка, па је Звезда успела да смањи на коначних 25:31. Најбољи стрелац финалног сусрета био је Војислав Брајовић са седам погодака, док су у победничкој екипи по шест пута мрежу погађали Урош Елезовић и Страхиња Станковић.

Војводина – Црвена звезда 31:25 (17:12)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 500. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 5 (3), Црвена звезда 4 (2). Искључења: Војводина 6, Црвена звезда 2 минута.

Војводина: Л. Арсенић, Живковић 2, Орбовић 4, Тодоровић 4, Елезовић 6, Марјановић 2, Смиљанић 2 (1), Денић, Јовановић 1, Лазовић 1, Н. Арсенић 2 (2), Николић, Петровић, Станковић 6, Коцић (12 одбрана, 2 седмерца), Ћурковић.

Црвена звезда: Живојиновић, Антељ (3 одбране, 2 седмерца), Цупара (2 одбране), М. Поповић, Милошевић 3, Гачевић, Вујовић 4 (1), Л. Поповић 1, Шотић 1, Нешовановић 2, Матичић, Димитрић 2, Бабић 4, Ивановић 1, Брајовић 7 (1)

Награду за најбољег играча турнира добио је Милош Орбовић из Војводине, а затим су капитенима екипа уручени пехари за освојено друго и прво место.

Повезане вести

Leave a Comment