Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице гостују прваку Србије

Кошаркашице Црвене звезде у недељу играју утакмицу 17. кола Прве женске лиге Србије против актуелног првака државе Радивоја Кораћа. Сусрет у београдским Шумицама почиње у 18 часова и 30 минута.

Млада екипа Црвене звезде је након три узастопне победе везала два пораза, па тренутно заузима девету позицију са скором 6-10. Меч против екипе Кораћа сигурно није добра прилика за прекид лоше серије, али најмлађи тим лиге се у првом делу сезоне солидно носио са најквалитетнијим саставом у Србији, али је до пада дошло у другом делу игре, па је искуснији тим на крају славио са 69:55. Екипа Драгана Вуковића у другом делу сезоне често добије нову кошаркашицу која својом игром избије у први план. На прошлом мечу против Шумадије то је била Милица Бојовић, која је постигла 10 поена уз три украдене лопте, а радује и добра партија Невене Наумчев, која је убацила 11 поена. Александра Катанић и даље држи висок стандард ове сезоне, па је са просеком од 19 поена и 5,3 асистенција трећа на индивидуалним листама, док је на петом месту по просеку украдених лопти (2,9). Снежана Богићевић је до сада бележила 13,6 поена и седам скокова по мечу, ту је и све боља Јована Вучетић, а Мина Ђорђевић је тренутно девети скакач и 10. блокер лиге са 8,2 скокова и 0,9 блокада по утакмици, још само да проради у нападу и поново ће бити међу три најбоље кошаркашице у екипи.

Кораћ у досадашњем делу сезоне не зна за пораз. Имају свих 16 победа и извесно је да ће и другу узастопну сезону завршити на првом месту у лигашком делу. Бранилац титуле је пример како се тимском игром стиже до врхунских резултата, јер имају доста квалитетних играчица у ростеру и ретко ко се посебно издваја на индивидуалним статистичким листама. Тамара Капор је најбољи стрелац екипе са 14,9 поена по утакмици, док је Кристина Топузовић најбољи скакач тима са 7,1 ухваћених лопти у просеку и пети блокер лиге са 1,1 рампом у просеку. Сања Мандић је најбољи асистент екипе са 3,7 успешна додавања, по чему је седма у шампионату. Првак државе је при врху у свим категоријама, а убедљиво су најбоља скакачка екипа у лиги, где је Звезда одмах иза њих. Врло значајно место у екипи заузимају Јована Јакшић и Ивана Брајковић, па ће црвено-беле имати тежак задатак да зауставе знатно искусније кошаркашице.

Пред Звездом је меч у коме нема шта да изгуби. Само максимално пожртвованом игром у одбрани, парирањем квалитетном ривалу у скоку и смиреном игром у нападу најтрофејнији српски клуб се може надати позитивном исходу на овом сусрету.

                                              Радивој Кораћ – Црвена звезда

                                              17. коло Прве женске лиге Србије

                                                    Недеља, 1. фебруар 2015.

                                          СЦ Шумице – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment