Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Солнок

Прво „брејк“ у Подогорици након десет година, затим и прва победа у ТОП 16 Евролиге, две победе за историју. Историја се у АБА лиги исписује од почетка сезоне, с обзиром да црвено-бели не знају за пораз већ 19 утакмица. У 20. колу у Београд долази мађарски представник, екипа Солнока.

Солнок се налази у средини табеле, на 8. месту уз скор 9-10. Везали су две победе у претходном периоду, али у Београд долазе са циљем да се што боље супротставе захукталој екипи Црвене звезде. У новембраском окршају у мађарском граду Солноку резултат је био 89:65 за Црвену звезду. То је била и 5. победа Црвене звезде у исто толико мечева са Солноком.

Екипа је унеколико промењена у односу на први део сезоне, а ту се пре свега мисли на одласке Петија, Лоранта и Синовеца. Уместо њих су доведени Гипсон, Сомођи и Ли.

Гипсон игра на позицији бека и од доласка у тим је добио велико поверење тренера и слбоду на паркету. Игра са великим осцилацијама, улази у велике серије промашаја, као у претходна три меча, тако да није искључено да се баш против Звезде распуца, ако му се остави простора. Постиже у просеку 10 поена уз по 3 скока и асистенције. Мајкл Ли покрива обе позиције у рекету, али у ова три меча колико је у тиму, није много показао, осим да није велики трошаџија лопти, воли углавном сигурне поене. У сличној ситуацији је и Сомођи, класичан центар висок 216 цм. Јако малу минутажу је добио од доласка, а ниједном није успео да оствари двоцифрен број поена нити скок у нападу.

Што се играча, који су од раније ту, тиче највише пажње треба посветити плејмејкеру Лазерику Џонсу. Од нове године је у одличној форми, на свим мечевима је постигао двоцифрен број поена, којима додаје и 3 скока и 3,5 асистенција, док је број изгубљених лопти сведен на 2 по мечу. Одличан играч, низак, са одличним скок-шутем. Без дефанзивног плеја као што је Јовић могао би да задаје проблеме нашем тиму. Следећи је Давид Војвода који већ две године предводи шутерску линију Солнока. У просеку даје 14,4 поена уз 38,8% шута за три поена који му је најјаче оружје и који најчешће користи. На крају, треба поменути и Страхињу Милошевића, бившег играча Црвене звезде. Он игра на позицијама крила и крилног центра. Веома снажан и продоран играч, упоран у дуелу, а има и добар шут. У просеку постиже 9,8 поена, уз 6 скокова и шут за два поена од 51%.

Поред поменутх играча, ту су још и Келер, Бадер и Бркић, али њихови учинци ове сезоне најчешће су занемарљиви и не треба очекивати да преузимају одговорност у оваквом мечу где ће тим морати да да све од себе, можда и више од тога да би направио изненађење.

Што се Црвене звезде тиче, тренер Радоњић неће рачунати на Стефана Јовића због лакше повреде на мечу са Албом, као и на Бранка Лазића због повишене температуре. Вероватно ће Џенкинс бити у ротацији са Вилијамсом на позицији плеја, али није искључено да већу минутажу добије и Ребић. У спољној линији изостанак Лазића може пријати Дангубићу да настави тамо где је стао против Албе, као и Блажичу да се полако враћа у ритам у каквом су навијачи навикли да га гледају. Митровићу је дефинитивно потребан одмор, што се види из неких почетничких грешака које прави у последње време, тако да ово може бити нова прилика за Тејића.

Утакмица се после дуже времена игра у недељу, нерадан дан, вечерњи термин, тако да верујемо да многи навијачи имају и времена и мотива да дођу у „Пионир“ и својим присуством и аплаузима награде екипу још једном за прву ТОП 16 победу.

Црвена звезда Телеком – Солнок, недеља, 19:00, хала „Пионир“

Повезане вести

5 comments

РУК јан 31, 2015 at 19:18

Недеља је први фебруар а не 31. јануар као што сте написали. Тражим линк и чудим се што је енглески фудбал на програму. Ионако ми је било сумљиво што играмо две утакмице у два дана.

Reply
Nikola M. јан 31, 2015 at 20:42

Наша грешка, извињавамо се.

Reply
РУК јан 31, 2015 at 20:44

Прихваћено… 😀

Reply
РУК јан 31, 2015 at 20:45

Моја грешка, извините, уместо плуса, дао сам Вам минус. 😆

Reply
Nikola M. јан 31, 2015 at 20:47

Прихваћено 😀

Leave a Comment