Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Саша Обрадовић: Тешко је играти против вољеног клуба

Црвена звезда је остварила прву победу у Топ16 фази Евролиге над немачком Албом у Пиониру. Осим фантастичног издања које су пружили изабраници Дејана Радоњића, највише пажње је привукао и дочек Саше Обрадовића. Минутима је Пионир одзвањао од овација и скандирања Звездиних навијача, а Обрадовић је и заплакао.

О самом мечу, Обрадовић је рекао да је Звезда заслужила победу и да су његови играчи потпали под атмосферу.

– Хвала на честиткама и добро вече свима. Нисмо се дуго видели. Нисам скоро осетио овакав амбијент. Лепо је играти, па нек сам и противник, лепо је имати овакав доживљај. Мислим да смо и ми нашом игром улепшали Звездино славље. Заслужили су победу од првог тренутка. Ми нисмо урадили оно што смо се договорили. Имали смо изгубљене лиопте које су Звезди дале самопоуздање. Очигледно да можемо боље од овога, али су и сами играчи потпали под атмосферу, на шта нисмо одговорили на најбољи начин.

О амбицијама Албе каже да су ту да уче и да је Звезда вратила самопоуздање после победе у Подгорици.

–  Алба нема неке циљеве, ипак смо ми овде да учимо. Данас нисмо научили лекцију како да се понашамо у оваквим ситуацијама, иако их неће бити много. У последње време Звезда није играла на неком најбољем нивоу, утакмица у Подгорици им је дала самопоуздање, па су га пренели овде.

Истакао је и да Алба има навијаче као Црвена звезда да их у Белрину нико не би добио, а о самом дочеку да му пуно значи.

И мене је мало изненадило. Врло сам емотивно одреаговао. Ја сам Звездино дете, поникао сам у млађим категоријама, невиђено ми значи овакав дочек. Тешко је било водити меч против свог вољеног клуба. Не знам да ли сам и ја потпао под утицај. Ми имамо добар домаћи терен, ту играмо преко наших могуцности. Мерцедес Арена уз овакве навијаче не би могла да буде освојена.

Повезане вести

Leave a Comment