Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Улица Рајка Митића

чика Рајко

Након што је највећи српски стадион и дом фудбалера Црвене звезде назван по првој Звездиној звезди, Рајку Митићу, легенда српског фудбала је добила и своју улицу у Београду.

У питању је досадашња Бањичка улица, која се од Љутице Богдана наставља поред западне трибине нашег стадиона. Одлука комисије за споменике и имена улица и тргова ступа на снагу данас, а градски менаџер, Горан Весић, је рекао да је ово још један од начина да се град Београд одужи Рајку Митићу за све што је учинио за свог живота.

– Рајко Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда. Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име. Ова одлука део је наше нове полтике која подразумева да сви људи који су допринели развоју нашег града, без обзира на то да ли су државници, војници, али и новинари, глумци, уметници, професори универзитета треба да добију достојно обележје у нашем граду како би их се будуће генерације сећале – рекао је Весић.

Повезане вести

3 comments

ing.Miloš J.Đonović јан 29, 2015 at 20:41

Veliki broj fudbalera zaslužuju određena priznanja koja ponekad izostanu u pravo vrijeme. Jedan od boljih igrača C.Zvezde i tima Jugoslvije sem toga i odličan realizator bio je Bora Kostić,koga se mnogi ljubitelji fudbala sa poštovanjem sjećaju. Jednom je izjavio: Naš zadatak je prevashodno bio da mislimo o tome kako ćemo dati gol!Budući da se u okviru FK Crvena Zvezda vrše polemike o raznim stvarima,možda bi moglo doći neko pritzanje i poshumno pa ako bi trebalo birati opet neku Zvezdinu Zvezdu mogao bi to upravo biti Bora Kostić koji je kao kapiten reprezentacije Jugoslavije donio u zemlju zlatnu medalju sa Olimpijade u Rimu 1960 a dosta je od tada prošlo vremena i sličnog uspjeha nije bilo.

Reply
MMM јан 29, 2015 at 14:45

Predlazem da se ulica LJutice Bogdana nazove SVETSKA povodom Zvezdinog uspeha u Tokiju 1991.

Reply
Zveudaš јан 29, 2015 at 14:17

Bravo, sasvim zasluženo!

Reply

Leave a Comment