Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лалатовић: За сада иде све по плану

Тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић, задовољан је трудом и радом својих фудбалера. Шеф струке црвено-белих осврнуо се на прву фазу припрема.

– Могу бити јако задовољан ониме што смо урадили овде у Словенији, а ту пре свега мислим на то како су моји играчи тренирали и како су одиграли ове три утакмице. Колико смо добро радили, видећемо када почне првенство. Радимо тек две и по недеље, а пре тога су играчи имали паузу од месец дана. Све утакмице до сада играчи су одиграли из напора, јер су преподне имали кондициони тренинг, а поподне утакмицу. За сада, могу бити задовољан како трче и како се понашају на терену – рекао је Лалатовић.

Веома брзо почеће и друга фаза припрема, у којој ће се више радити са лоптом и коју фудбалери генерално више воле.

– Ја сам њима рекао да ће ове прве три недеље бити јако напорне, да фактички неће имати ниједан слободан дан. Све су то поднели феноменално, издржали су велике напоре и што је најважније прошли смо ову фазу без већих повреда. Само је Паркер мало натегао предњу ложу, приликом једног покушаја „хватања“ волеја. Надам се да ћемо бити све бољи и бољи. И у Турској ће бити напорно, али тамо ћемо више радити на тактичком плану. За 14 дана имаћемо шест утакмица, и планирам да већина играча одигра једну утакмицу по 45 минута, и три по 90 – био је прецизан Лалатовић.

О новим фудбалерима, пристиглим у зимском прелазном року, Звездин тренер се изразио похвално.

– Појачања су се добро показала. Луковић и Анђелковић су и раније играли у Црвеној звезди и лако су се уклопили, исто важи за Цветковића који је Звездино дете. Стојановић феноменално подноси напоре, ради се о великом појачању, што показују и утакмице. Задовољан сам и Паркером, жао ми је што није могао да одигра против Копра али показао је у прве две утакмице да ће бити појачање. Салами је остао у Београду, али је радио по мом програму који сам оставио тренеру Момчиловићу. Чуо сам се пар пута са њим, и сјајно је поднео те напорне тренинге. Одиграо је једну пријатељску утакмицу за омладинце против Балкана, постигао је један погодак и добро се кретао, изгледао је добро на терену, тако да сам добио све у суперлативу када је он у питању. Чини се да смо погодили са појачањима и надам се да ће се, када почне првенство, испоставити као права за Црвену звезду – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment