Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: На њихову чврстину морамо одговорити чврстином

Кошаркаше Црвене звезде Телеком у четвртак очекује наставак такмичења у Топ 16 фази Евролиге. Црвено-бели ће у дворани Пионир од 20 сати и 45 минута дочекати берлинску Албу. Занимљиво је да ће ово бити први дуел Берлинаца и Звезде у историји, а треба истаћи да Алба ове сезоне игра изванредно. Под вођством тренера Саше Обрадовића, који је као играч оставио дубок траг у Црвеној звезди са освојене две шампионске титуле, Алба у немачком првенству има 18 победа и само један пораз, а у Топ 16 фази су до сада забележили две победе и два пораза.

Нема сумње да Звезду очекује тежак посао у намери да упише првенац у Топ 16 фази и да ће подршка навијача бити веома значајна најмлађем тиму у Евролиги ове сезоне. Капије београдског храма кошарке биће отворене два сата пре почетка утакмице, а КК Црвена звезда још једном упућује апел навијачима да навијају фер и спортски без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава, јер би сваки и најмањи инцидент могао да има несагледиве последице за клуб.

– Алба у Београд долази у за њих сјајном тренутку. Пласирали су се у Топ 16 фазу, имају одличне резултате у домаћем шампионату где држе прво место. Победили су Барселону и Галатасарај и дошли су у добру позицију да прођу даље. Сале Обрадовић ради одличан посао и то је евидентно – почео је причу Радоњић и потом се упустио у дубљу анализу ривала.

– Екипа Албе је атлетски јако квалитетна и игра веома чврсто. Интензитет игре држе на максималном нивоу и зато смо свесни да нас чека тежак меч. Морамо да одиграмо добро у оба правца, а наша идеја је да остваримо прву победу у Топ 16 фази. Овога пута играмо у Пиониру и знамо да ће атмосфера бити сјајна. То нам је битно јер смо најмлађи тим у Евролиги. Надам се да ћемо одиграти довољно добро како би остварили прву победу.

Стратег црвено-белих је нагласио да ја атмосфера у екипи одлична и да су сви играчи здрави и спремни за дуел са Албом:

– Јако је значајно да смо добили онакав меч против Будућности на гостујућем терену. Зна се колико је тешко играти у Подгорици и колико је то тежак терен за све гостујуће екипе. Без обзира на поразе у Евролиги показало се да екипа не губи победнички менталитет. Не ремете нас порази иако смо играли против веома квлаитетних противника. Тек предстоје најбитније партије, зато је битно да изгледамо добро као тим.

Радоњић није желео да издваја појединце из редова Албе уз констатацију да је то сјајан колектив који је одлично уклопио тренер Обрадовић.

– Тим Албе је састављен тако да колективни дух буде баш изражен. Од контроле игре плејмејкера до унутрашње игре где немају доминантног играча. Међутим са играчима који су номинално четворке дошли су до позиције да буду квалитетнији на петици јер одлично користе брзину и атлетске способности. Они покушавају да искористе те предности, а разлике између наша два тима су очигледне. На нама је да покушамо да остваримо те предности, да одиграмо добро, да нападачки стекнемо одређене предности и да на крају будемо задовољни – кратко је застао Радоњић и потом додао:

– На њихову чврсту игру морамо да одговоримо истом мером. Нама је то до сада доносило квалитет иако у Топ 16 можда није изгледало тако. Ипак мислим да можемо да будемо довољно квалитетни да против Албе у томе можемо да им парирамо. Морамо да искористимо наше предности у разлици у тимовима. Да ли ће се то валоризовати кроз шут који је у Подгорици био на високом нивоу у другом полувремену, а са којим смо у неким мечевим имали проблем, остаје да се види. Али, то су ствари које се дешавају током сезоне. Пуно компоненти мора бити присутно како би се савладала Алба – закључио је Радоњић.

Повезане вести

4 comments

josif јан 29, 2015 at 07:56

Ja neznam cemu ovakva malicioznost koja vlada vec nedeljama da treba EL da pustimo niz vodu i da se spremamo za plejof ABA koji se igra tek sredinom aprila.Pa valjda je prioritet da igramo maksimalno u EL a da smanjimo gas u ABA i damo sansu mladjim igracima.Moramo da maksimalno odradimo top16 EL,da ubelezimo 4-5 pobeda i da nepokvarimo odlican utisak iz prve faze,a ne da budemo turisti tipa Turova,Limoza,znaci maksimalno na Albu.Pozz.MKD

Reply
Mississauga јан 28, 2015 at 21:57

Sto nebiste vas dvojica menjali mesta , Sasa da bude nas trener a Radonja neka malo „unistava“ Nemce .

Reply
pera јан 28, 2015 at 18:31

Ovo je teorija a praksa je pokazala da Zvezda mora da igra pravu odbranu i raznolik napad kao na početku sezone da bi dobila. Stalne utakmice i umor su sputale kreativnost igrača i zamor se oseća poslednjih mesec dana. Dakle osnovno je igrati košarku jedan za drugog a ne samoisticanjem i onda smo ono što smo bili do pre mesec dana.

Reply
Hez јан 29, 2015 at 02:08

Ovo što si rekao „raznolik napad“ – mislim da je i ključ našeg problema. Za odbranu ne brinem jer sve dok je Markus na klupi – mi imamo pet ratnika na terenu, ali nevolja je izuzetno limitiran broj napadačkih akcija i opcija. To se vidi tek sada, jer nije dolazilo do izražaja protiv loši(ji)h rivala u ABA ligi i prvoj fazi EL. Ne verujem da će se nešto promeniti u tom smislu ni protiv Albe, ali voleo bih bar za 1/2finale ABA lige da spremimo neko iznenađenje – prelako nas čitaju protivnički treneri.
Kako god bilo, pobedom protiv Nemaca bismo ostali u igri za top8. Reći će mnogi da je to nerealno i da se ne treba trošiti na takav nedostižan cilj kad nam EL u stvari zavisi od plej-ofa ABA lige. Ja se apsolutno slažem, i zaista je jako teško od ekipe predvođene Radonjićem očekivati više od ovoga što je do sada ostvarila, ali treba ipak imati u vidu da su ova 4 startna poraza bila sasvim realna i očekivana, i da smo sa pobedama protiv Albe i Žalgirisa (koliko god one izgledale daleko u ovom trenutku) i dalje u igri.

Reply

Leave a Comment