Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Џенкинс премашио границу од 1000 поена у дресу црвено-белих

Чарлс Џенкинс, бек Црвене звезде, крунисао је добру партију у Подгорици против Будућности победом, а постао је и трећи кошаркаш лидера АБА лиге који је ове сезоне прешао границу од 1000 поена у дресу клуба са Малог Калемегдана. Звезда је и даље једини непоражени тим у регионалном такмичењу са импресивним скором 19-0, а после победе на најтежем гостовању није немогуће да комплетан лигашки део заврши са максималним учинком.

Чарлс је против Будућности забележио 17 поена за 23 минута у игри, а шут га је, за разлику од неких мечева ове сезоне, послужио, па је за два поена имао 9-6, а са линије слободних бацања 2-2. Да није било промашеног закуцавања у контри био би најефикаснији на мечу уз Вилијамса.

Популарни Ђенка је одиграо своју 105. утакмицу за црвено-беле и стигао до 1015 поена, чиме се придружио Бобану Марјановићу и Јаки Блажичу, који су ове сезоне већ пребацили цифру од 1000 поена у Звездином дресу. Џенкинс је постао укупно 55. кошаркаш у клупској историји са више од 1000 поена, поменутом трилингу асова би до краја сезоне могао да се придружи и Бранко Лазић.

Повезане вести

Leave a Comment