Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: За победу нам треба најбољи меч у сезони

Пролазак у Топ 16 фазу Евролиге гарантовао је кошаркашима Црвене звезде Телеком окршај са бројним европским великанима. Следећи у низу је дуел са Барселоном чије име изазива довољно велики респект, који се додатно увећава погледом на ростер шпанског великана.

Звездина експедиција путује у четвртак рано ујутру у Каталоније где црвено-беле у петак од 20 часова и 45 минута очекује утакмица 4. кола Топ 16 фазе. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић имао је само речи хвале за двоструког освајача Евролиге:

– Барселона је један одличан скуп младости и искуства. Имају неке од најбољих младих играча у Европи који стасају уз искусне кошаркаше и који представљају подршку и потврду њихових великих амбиција – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

– Против нас наступају без два битна играча, али имају озбиљан ростер који као такав може да надокнади проблеме са повредама. Пре 20-ак дана су били у прилици да играју без пет играча, па су забележили неколико непланираних пораза што их је навело да ангажују Џексона. Наравно, толики изостанци су превише и за њих – истакао је стратег црвено-белих и затим рекао:

– И ове сезоне се ипак очекује да се боре за сам врх Европе. Барселона званично игра трећи меч против Звезде, а ми смо први пут у Топ 16 и све то говори само за себе – рекао је Радоњић који је потом причао о амбицијама његове екипе:

– Желимо да одиграмо у Барселони један добар меч, бољи од осталих у Топ 16 фази. Желимо да покажемо бољу партију него у Тел Авиву против Макабија и да искористимо евентуалну прилику да изненадимо Барселону на њиховом терену. Атмосфера у тиму је одлична и немамо проблема са повредама – рекао је Дејан Радоњић и потом додао:

– Барселона је такође играла против Макабија у гостима и имала прилику да савлада првака Европе у тренутку када су имали проблема са повредама у екипи. Сигурно је да ће Барселона извршити мобилизацију у жељи да оствари свој крајњи циљ. Ми морамо да одиграмо најбољи меч у сезони да бисмо имали шансу да изненадимо у Шпанији – истакао је Радоњић.

Тренер Звезде је потом упитан да ли екипа осећа мањи притисак против фаворизованог ривала.

– Притисак увек постоји, било против Задра, Левског, Барселоне… Да ли је већи или мањи, то може да се прича. Немамо никакво растерећење јер играмо против Барселоне иако знамо о каквом тиму је реч – рекао је Дејан Радоњић који је затим причао о великом успеху у АБА лиги и овереном пласману у плејоф:

– Остварили смо пласман у плеј-оф, мада смо знали да ће се то и догодити. То што смо остварили то овако рано је ипак неки показатељ. Постоји задовољство, али и очекивање да наставимо у истом ритму. Иако смо против Задра одиграли један од најбољих мечева у АБА лиги, не можемо да очекујемо да направимо исти резултат у Барселони јер су разлике између те две екипе очигледне – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment