Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Фино Капошвар, реванш меч 1/8 финала Купа изазивача

Одбојкаши Звезде су прошле сезоне стигли до четвртфинала Купа изазивача, а тренутно су на корак од понављања овог успеха. Црвено-бели су у Мађарској победили екипу Фино Капошвар са 3:1, и освојили три бода пред реванш. Наравно, то не значи да је посао завршен, систем такмичења је такав да се свака предност може надокнадити, али, наш тим свакако улази као фаворит у овај меч, и нема разлога да испусти ову предност. Ипак, требало би бити опрезан, јер, иако је Црвена звезда освојила сва три бода у првој утакмици, сваки сет је био „густ“, па се Мађари сигурно неће предати ни у Београду.

Црвена звезда је у серији тешких мечева, у суботу је одиграла маратонски меч са Војводином, и изгубила након пет сетова. Оба тима играју реванш мечеве осмине финала Купа изазивача ове недеље, и имају велике изгледе да се нађу у самој завршници такмичења, па се надамо да ће тако и бити. Наш тим је тако доживео други узастопни пораз у Лиги, и чини се да пауза током новогодишњих и божићних празника није добро утицала на њих, али, одлучујуће борбе тек следе, и потребно је бити у форми када то буде најпотребније. Ипак, црвено-бели спремно дочекују меч са Мађарима, утиске са конференције за медије, одржане поводом ове утакмице, можете погледати овде.

Наравно, све би било лакше уз навијаче, али, наши одбојкаши никако да добију подршку какву заслужују. Било је већ доста речи о томе на овом сајту, па нам остаје само да се надамо да ће се овај пут то стање колико-толико поправити. Позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и помогну нашем тиму да се пласира у наредну рунду Купа изазивача, и понови прошлогодишњи успех. Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 или 3:1 се добијају три бода, док за тријумф од 3:2 у сетовима, победник добија два бода, поражени један, а даље пролази екипа која у два меча освоји више бодова. У случају да тимови буду изједначени, играће се „златни сет“, који ће одлучити ко пролази даље. Победник овог двомеча ће у четвртфиналу играти са бољим из двомеча Дукла Либерец – Равена. У првом мечу, у Чешкој, Равена је победила са 3:2

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа изазивача:

Црвена звезда – Фино Капошвар,

Дворана „Шумице“, среда, 21. 01. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment