Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши желе још један тријумф против Капошвара

Одбојкаше Црвене звезде у среду, 21. јануара очекује реванш меч осмине финала Купа изазивача против мађарске екипе Фино Капошвар.

Црвено-бели су у првом мечу у Мађарској одиграли одлично и савладали Капошвар резултатом 1:3, по сетовима 23:25, 25:27, 25:22, 26:28.

У прес сали Спорског друштва Црвена звезда одржана је конференција за медије на којој је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски истакао да је победа једини циљ у сутрашњем мечу.

Имамо добар резултат из прве утакмице. Имамо резултат који нам омогућава да лакше уђемо у другу утакмицу, али нисмо завршили посао. Морамо озбиљно да приступимо овој утакмици и да се од првог до последњег поена трудимо да победимо. Никако не би требало да идемо на два освојена сета, на један бод или на неки поен количник. Наш циљ је да сутра победимо ову утакмицу – изјавио је Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић очекује да наша екипа сутра докаже да је квалитетнија од ривала.

Сложио бих се са тренером у вези тога да не играмо на два освојена сета, на бод или како већ. Као што и знамо, кад смо тако размишљали у пар ситуација, доста је тешко. Тако да ми сутра идемо на победу. Мислимо да смо бољи од екипе Фино Капошвар. У Мађарској смо то и доказали. Знамо колико нам је било тешко, очекујемо и сутра тежак меч, они су добар тим, али мислим да смо бољи и да заслужујемо да прођемо, а то ћемо сутра и доказати – истакао је Буцуљевић.

Лазар Копривица се нада пролсаку међу осам најбољих екипа у Купу изазивача.

Екипа Капошвара је један озбиљна екипа. Тамо смо уз неку нашу солидну игру успели у неким деловима меча и да се провучемо. Имали смо среће, остварили смо победу од 3:1. Чека нас врло тежак посао сутра, то је сигурно. Надам се победи, пласману у четвртфинале и новим изазовима у Европи – рекао је примач Црвене звезде.

Коректор Александар Гмитровић сматра да уз максималну концентрацију и приступ игри црвено-бели могу до тријумфа и у реванш мечу.

Направили смо један добар резултат у првој утакмици. Реч је о врло доброј и озбиљној екипи, али мислим да се ми више питамо и ако будемо играли како знамо и умемо не би требало да буде већих проблема. Само максималан приступ и концентрација нас води до циља, а то је победа. Не занима нас освајање два сета или бода, занима нас само тријумф. Мислим да ћемо у томе и успети јер сматрам да смо квалитетнија екипа од њих – констатовао је Гмитровић.

Прошле сезоне одбојкаши Црвене звезде су догурали до четвртфинала Купа изазивача, па би тријумфом против Фино Капошвара изједначили тај успех. Амбиције наших одбојкаша су да пробају да се попну и који степеник више.

Ако претпоставимо да ћемо и сутра победити, италијанска Равена би била велики изазов за нас. Искрено сам, дубоко у себи, убеђен да ми можемо да одиграмо добар двомеч са њима. Имаћемо месец дана доброг тренинга, сада нам мало фали додттних тренинга због новогодишњих и божићних празника, због утакмица које су нам се нанизале… Од новембра месеца играмо две утакмице недељно и немамо довољно тренинга. После наредног викенда и меча са Ђердапом, имаћемо времена да се припремимо и за Финални турнир Купа Србије и за четвртфинале Купа изазивача и сигуран сам да ћемо добар двомеч одиграти са ривалом. Имамо све капацитете за то – оценио је Драган Кобиљски, а потом је додао:

Ако је Равена играла 3:2 против Либереца у Чешкој, стварно мислим да ми можемо две добре утакмице да одиграмо са њима. Не могу да прогнозирам резултат, али можемо да одиграмо две борбене утакмице са њима сигурно, а какав резултат би могао да буде, видећемо… – рекао је стратег црвено-белих.

На ову причу се надовезао капитен Максим Буцуљевић који упозорава да Црвена звезда још није завршила посао у осмини финала.

Пре свега не бих желео да причам о Равени. Ни они нису свој део посла урадили, нити ми наш. Пред нама су Мађари, пред њима екипа која нас и не занима. Једноставно желимо да размишљамо само о сутрашњем мечу и то је једино што нас занима. Ако сутра добро прођемо, онда можемо да причамо о наредним противницима – поручио је Буцуљевић, а потом одговорио на констатацију новинара да је Партизан главни фаворит за освајање шампионске титуле, пошто више нема обавеза у европским такмичењима.

Што се тиче овога да је Партизан фаворит за титулу, слажем се. Они су до сада својим играма то показали, па нека сви мисле да ће они освојити пехар. Ми ћемо се доказивати на терену, па се видимо онда у плеј-офу – поручио је организатор игре Црвене звезде.

Наши одбојкаши су везали два пораза у Винер Штедише лиги. Прво су доживели пораз од Партизана са 3:1, а потом су у Новом Саду изгубили од Војводине са 3:2.

Сигурно је да против Партизана нисмо приказали онакву игру какву смо желели. Уследио је меч против Капошвара који смо одиграли на задовољавајућем нивоу и после само 48 сати имали смо дуел са Војводином која је такође један од фаворита за освајање шампионске титуле. Одиграли смо не баш много квалитетно, али смо успели да се изборимо за један бод. Сложио бих се са тренером. Имамо врло тежак ритам утакмица, играмо на свака три дана. Били су новогодишњи и божићни празници и мислим да нам треба један период да лепо тренирамо. Сматрам да ће тај период доћи после меча са Ђердапом и да ћемо бити спремни за остатак сезоне – истакао је Лазар Копривица.

Александар Гмитровић је био дуго ван строја због повреде. Током новогодишњих празника се прикључио тренинзима и сада се одлично осећа.

Повреда је прошлост. У пуном сам тренингу и максимално сам спреман да помогнем екипи када год то буде требало – изјавио је Гмитровић који је искористио прилику да позове навијаче да дођу у што већем броју и пруже подршку нашим момцима.

Овим путем бих хтео да позовем публику да дође на меч са Капошваром, јер нам њихова подршка много значи. Позивам их да у што већем броју дођу на утакмицу у среду у 18 часова у Спортском центру Шумице. Ових година смо показали да смо заслужили већу подршку са трибина тако да се надам великој посети – истакао је Гмитровић.

Директор Црвена звезда маркетинга и маркетинга Одбојкашког савеза Србије, Зоран Аврамовић искористио је прилику да апелује на медије да пренесу реалну слику са наших одбојкашких терена и упозна спортску јавност са одличним резултатима и играма српских тимова, како у европским такмичењима, тако и у Винер Штетише лиги.

Имао сам прилику на телевизији да гледам најјаче мечеве у нашој лиги, дуеле Звезде, Партизана, Војводине… Мислим да је квалитет одбојке у нашој лиги јако добар. Ова утакмица нам је још једна добра шанса да схватимо као највећи задатак да ове наше играче изградимо као велике личности и спортске звезде, уз велики респект према свим нашим играчима који играју на Западу и играју добро. Читамо у новинама о њиховим успесима. Ми навијаче можемо да позивамо колико хоћемо, али док ми њих не убедимо да имамо играче који заслужују да буду гледани, они неће долазити на утакмице. Ови момци, из наше лиге, стварно то и заслужују, јер сложићете се, да играју на јако добром и високом нивоу. Сматрам да се много квалитетнија одбојка игра у Србији него у многим лигама у Европи, што ови момци из меча у меч то и доказују – закључио је Аврамовић.

Реванш утакмица осмине финала Купа изазивача између Црвене звезде и Фино Капошвара је на програму у среду, 21. јануара од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Масимо Фанући из Сан Марина и Орданче Амбарков из Македоније.

Уколико елиминишу Мађаре, одбојкаши Црвене звезде у четвртфиналу Купа изазивача (4. и 11. март) би играли против победника двомеча Дукла Либерец (Чешка) – Равена (Италија). У првом мечу одиграном у Либерецу славила је Равена резултатом 2:3, по сетовима 25:19, 19:25, 22:25, 25:23, 12:15.

Повезане вести

Leave a Comment