Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Четири злата за Зорану Аруновић у Словенији

Зорана Аруновић, трофејни стрелац Црвене звезде, наставила је жетву најсјајнијих одличја на међународном митингу у словеначком граду Руше. Зорана је освојила две златне медаље ваздушним пиштољем и још две екипно са репрезентацијом Србије.

Најбоља спортисткиња црвено-белих у претходне четири године најпре је у суботу тријумфовала у индивидуалном такмичењу ваздушним пиштољем са 200 кругова, испред Мађарице Егри (197,1) и такмичарке из Хонг Конга, Хо Чинг Шинг (176,6). Истог дана је додала злато и као члан селекције Србије заједно са Величковићевом и Зарићевом. Остварила је резултат од 382 круга, а Србија је тријумфовала са укупно 1138 кругова испред Мађарске (1132) и Словеније (1113).

Зорана Аруновић је другог дана стигла до још једне најсјајније медаље ваздушним пиштољем тријумфом са 202,1 круга, испред хрватске такмичарке Владке Перван (201,2) и Мађарице Егри, која је упуцала бронзу са 177,7 кругова. Звездина узданица је била најбоља и у квалификацијама са 386 кругова, а са репрезентацијом Србије још једном је тријумфовала у екипном такмичењу. Србија је била далеко најуспешнија земља на “Великој награди Руша“, јер су њени стрелци освојили чак 15 медаља – девет златних, четири сребрне и две бронзане.

Повезане вести

Leave a Comment