Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Гол Борхе, асистенције Томовића и Тричковског

Иза бројних бивших фудбалера Црвене звезде остао је још један фудбалски викенд, а овога пута нису били посебно голгетерски расположени. Кристијан Борха је постигао првенац за свој нови клуб у другој мексичкој лиги, Ненад Томовић је у дресу Фиорентине забележио додавање код првог гола у победи против Кјева на гостовању, док је Иван Тричковски асистирао код првог гола Ал Насра у Емиратима и допринео пласману у финале Лига купа. Немања Видић се усталио у екипи Интера, његов имењак Матић је одмакао са Челзијем на врху табеле у Енглеској. Лион Милана Бишевца и Олимпијакос, чије боје брани Лука Миливојевић чувају лидерске позиције у националним шампионатима.

Италија

Серија А

Емполи – Интер 0:0

Неро-азури нису успели да освоје три бода на стадиону Карло Кастелани, али се дефанзивац гостију Немања Видић усталио у стартној постави. Одиграо је цео меч, добио жути картон у 86. минуту и заслужио похвале тренера Роберта Манћинија. Здравко Кузмановић је утакмицу одгледао на клупи за резерве, а Интер је тренутно девети на табели са 26 освојених бодова, колико има и градски ривал Милан, који је осми због боље гол разлике.

Лацио – Наполи 0:1

Гонзало Игуаин је донео победу гостима из Напуља, а за небеско-плаве су цео меч одиграли Душан Баста и Филип Ђорђевић. Лацио је након овог пораза пао на пето место са 31 освојеним бодом.

Кјево – Фиорентина 1:2

Екипа из Фиренце је стигла до тријумфа на Бентегодију голом Сенегалца Куме Бабакара у 94. минуту, а дефанзивац Ненад Томовић је асистирао Аргентинцу Гонзалу Родригезу код првог гола “љубичастих“ у 35. минуту. Томовић је одиграо свих 90 минута, а Фиорентина се учврстила на шестом месту са 30 бодова.

Ћезена – Торино 2:3

Торино је тријумфовао у Ћезени голом Аргентинца Максија Лопеза у 87. минуту, а Никола Максимовић је одиграо цео меч за госте на стадиону Дино Мануци. Бикови су направили мали скок на табели и сада заузимају 13. позицију са 22 освојена бода.

Јувентус – Верона 4:0

Верона је претрпела убедљив пораз на гостовању против шампиона Италије. Гости нису имали решење за расположеног Карлоса Тевеза, који је два пута погађао мрежу. Бошко Јанковић још увек није потпуно спреман, па је пропустио и овај сусрет екипе Вероне.

Парма – Сампдорија 0:2

Екипа Синише Михајловића је стигла до друге узастопне победе. Стрелци за Сампдорију били су Гонзало Бергесио и Роберто Соријано, па се клуб из Ђенове пробио на четврто место са 33 бода, колико има и трећепласирани Наполи.

Палермо – Рома 1:1

Вучица се саплела на стадиону Ренцо Барбера у Палерму и сада заостаје пет бодова за водећим Јувентусом. Милан Милановић и даље нема одиграну лигашку утакмицу за Палермо ове сезоне, јер је још једном био ван протокола, а његов тим је сада на 10. месту са 26 бодова.

Удинезе – Каљари 2:2

Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић остали су без три бода у надокнади времена, када је Бразилац Данило Авелар погодио из једанаестерца у 91. минуту и донео бод Каљарију. Удинезе је остао на 12. месту Серије А после 19. кола.

Серија Б

Трапани – Пескара 2:4

Урош Ћосић је одиграо целу утакмицу за Пескару, која је у серији од три победе. Стигли су до осмог места на табели, што је последња позиција која води у доигравање за пласман у елиту.

Виртус Ланћано – Катанија 3:0

Филип Јанковић је убедљив пораз Катаније против фаворизованог противника у Ланћану посматрао са клупе. Након трећег узастопног пораза Катанија је пала на 20. место, у опасну зону са 21 освојеним бодом.

Енглеска

Премијер лига

Свонси – Челзи 0:5

Челзи се прошетао на гостовању против Свонсија. Већ после првих 45 минута имали су убедљивих 4:0, а неуморна радилица лондонских краљевско-плавих, Немања Матић, још једном је на терену провео свих 90 минута. Челзи врло ретко губи са Матићем у тиму, а после кикса Манчестер ситија увећали су предност на пет бодова као лидери Премијер лиге.

Манчестер Сити – Арсенал 0:2

Санти Казорла и Оливије Жиру пресудили су браниоцу титуле на Итихад стадиону у Манчестеру. Александар Коларов је меч провео на клупи за резерве домаћег тима, а Грађани сада поново морају да јуре Челзијеву предност од пет бодова на табели.

Чемпионшип

Лидс – Бирмингем 1:1

Бирмингем је испустио вођство у 86. минуту када је Лук Марфи погодио за коначних 1:1. Никола Жигић је ушао у игру за госте од 83. минута, а десет минута касније добио је и жути картон у самом финишу сусрета. Бирмингем је сада 11. на табели са 35 бодова. У овом тренутку су далеко од плеј-офа за пласман у Премијер лигу, јер им шестопласирани Вотфорд бежи девет бодова.

Вотфорд – Чарлтон 5:0

Марко Дмитровић је поново био на клупи Чарлтон Атлетика, али то ће се можда убрзо променити, јер је на гостовању у Вотфорду његов конкурент Нил Етериџ примио пет голова. Чарлтон заузима 16. место са 31 бодом.

Шпанија

Примера

Кордоба – Еибар 1:1

Подела бодова у Кордоби одговарала је и једном и другом тиму, али меч није био нимало пријатељски, јер је судија Фернандо Тешеира поделио два црвена и гомилу жутих картона. Прво је искључен дефанзивац домаћих Еду Кампабадал у 56. минуту, а само два минута касније и нападач гостију Федерико Пјовакари. Александар Пантић је још једном одиграо цео меч за Кордобу, док Дејан Лекић поново није био ни на клупи Еибара. Кордоба је након 19. кола на безбедном 14. месту са 18 бодова, док је Еибар усамљен на 8. месту са 27 бодова.

Француска

Лига 1

Тулуз – Бастија 1:1

У дуелу клубова сличног квалитета није било победника, па је Тулуз пропустио шансу да поправи свој учинак. Ипак, и даље су на безбедном 16. месту са 22 освојена бода. Павле Нинков и Урош Спајић одиграли су цео меч за домаћи тим.

Ланс – Лион 0:2

Милан Бишевац је прескочио ову утакмицу због лакше повреде бутног мишића, а Лион је задржао лидерску позицију шестом узастопном победом у шампионату. Александре Лаказет је постигао свој 20. гол у првенству и тренутно је убедљиво најбољи стрелац лиге. Има феноменалан просек од скоро једног гола по утакмици (21 меч – 20 голова).

ПСЖ – Евијан 4:2

Евијан је тешко могао да рачуна на освајање бодова у Паризу, па су остали у зони испадања. Милошу Нинковићу је страдао менискус у прошлом колу. Он је оперисан у четвртак и предстоји му пауза од четири до шест недеља.

Лига 2

Ним – Валенсијен 2:0

Ненад ковачевић је пропустио ову утакмицу, а његов клуб је освајањем три бода направио велики скок на 10. место. Голове су постигли искусни Теофилу Маулида и Ријад Нури.

Португал

Примеира лига

Панафијел – Порто 1:3

Порто је наставио успешну серију, а допринос новом успеху дао је и Бразилац Евандро, који је ушао на терен од 66. минута заменивши земљака Каземира. Порто и даље заостаје за водећом Бенфиком шест бодова.

Холандија

Ередивизија

Витесе – ПСВ 0:1

Лидер на табели је освојио нова три бода на гостовању у Арнему, а Абиола Дауда није добио прилику да заигра против црвено-белих из Ајндховена. Остао је на клупи, а Витесе је пао на 12. место са 22 освојена бода.

Белгија

Про лига

Андерлехт – Лирс 3:0

Славиша Стојановић и његов помоћник Братислав Живковић овога пута нису успели да изненаде славни Андерлехт. Бобан Бајковић је бранио цео меч за госте, али је све кренуло лошим путем после црвеног картона Бриса Нтамбвеа у 36. минуту. Лирс је у серији од 12 утакмица без победе, па су и даље убедљиво последњи са 14 освојених бодова.

Беверен – Варегем 1:3

Абубакар Оумару је одиграо први меч за Беверен још од августа. На терену је био до 73. минута, када га је заменио Анте Вукушић. Беверен је пао у опасну зону на 15. место са 20 бодова.

Вестерло – Стандард 1:1

Екипа Ивана Вукомановића је стигла до бода на гостовању у Вестерлоу, па су осам кола пре краја првог дела првенства, задржали шесто место које води у плеј-оф за шампионску титулу.

Бриж – Мехелен 1:1

Екипа Александра Јанковића је била јако близу освајања читавог плена на гостовању у Брижу, али их је у томе спречио Том Де Сутер поготком у 91. минуту. Мехелен на последњих пет утакмица у свим такмичењима има победу и четири ремија и тренутно заузима 11. место са 26 бодова.

Друга дивизија

Левен – Сент Труден 2:3

Интернационалац из ДР Конга, Ибрахим Соме, пропустио је овај сусрет, а његов Левен је и поред пораза на домаћем терену од водећег Сент Трудена, остао на шестом месту са 37 бодова.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Панаитоликос 2:0

Црвено-бели су славили головима Досевија и Манијатиса и задржали прву позицију са два бода више од ПАОК-а. Лука Миливојевић је пропустио још једну утакмицу најтрофејнијег грчког клуба.

ПАОК – Платанијас 1:0

Платанијас није успео да изненади на гостовању у Солуну, а Лука Милуновић је ушао у игру за госте од 55. минута заменивши Атанасиоса Цуракиса. Платанијас је 11. на табели са 22 освојена бода.

Верија – ОФИ 4:1

Мирнес Шишић није био ни на клупи гостију, а поразу је кумовао и црвени картон Теодороса Трипоцериса у 30. минуту. ОФИ је сада у зони испадања на 16. месту са 14 бодова.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Омонија 1:1

Фудбалери Ермиса стигли су до бода на домаћем терену, а Нигеријац Ифеани Оњило је одиграо свих 90 минута. Још увек је други стрелац лиге са 10 голова, а Ермис је шести на табели са 27 бодова. Имају солидну залиху од пет бодова за пласман међу првих шест и наставак такмичења у плеј-офу.

Турска

Куп – Група Г

Ескишехир – Балчова 3:0

Горан Чаушић је одиграо свих 90 минута за Ескишехир у убедљивој победи против аутсајдера, којом је његов клуб стигао на деобу првог места у групи са екипом Галатасараја. Оба тима имају по девет бодова, али Ескишехир има и утакмицу више.

УАЕ

Лига куп – полуфинале

Ал Наср – Бани Јас 2:0

Иван Тричковски је асистирао код првог гола Сенегалцу Ибрахими Туреу у 8. минуту и на тај начин допринео пласману Ал Насра у финале Лига купа, које ће његов тим одиграти 30. јануара против Ал Шарџаха. Македонац је провео на терену свих 90 минута.

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Лобос БУАП – Селаја 3:0

Кристијан Борха је отворио пут ка победи свог новог клуба у другом рангу такмичења поготком из пенала у 10. минуту. Колумбијац је био у игри до 68. минута, када га је заменио Отонијел Арсе. Лобос БУАП је стигао до првог тријумфа у првенству и сада заузима пето место са три бода.

Прекршај за једанаестерац и погодак Борхе са беле тачке можете погледати на снимку од 48. секунде.

Повезане вести

Leave a Comment