Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић: Разочаран сам, не треба да тражимо изговоре

Никола Калинић, један од најборбенијих играча Црвене звезде, који у последњих месец дана игра у сјајној форми, против Галатасараја је нанизао девет поена уз пет скокова, три асистенције и одличне проценте шута, али је био врло незадовољан због другог пораза на домаћем терену у Топ 16 фази:

– Тежак пораз, лоша утакмица за нас. Лоше смо одиграли, сем те друге четвртине, где смо показали чврстину, ово остало смо све одиграли мекано, како нам не приличи. Још једна лекција за нас и надам се да ћемо да извучемо поуке из ње и да у следећим мечевима покажемо да нисмо случајно дошли у Топ 16 као други у групи иза Олимпијакоса и једноставно треба нам мало времена да размислимо о свему, направимо неке промене, још боље тренирамо, поправимо форму и почнемо да играмо. Тежак је ритам, сви су вероватно уморни, али то не сме да буде разлог. Сам улазак у меч био је сасвим нормалан, мислим да са те стране није било никаквих проблема. То што је било на трибинама није утицало на нас – рекао је репрезентативац Србије, а затим наставио у истом ритму:

– Разочаран сам, стартовали смо са 0-3, нико од нас не воли да губи. Тешко је, али шта сад, треба да учимо из пораза, настављамо даље, шта да радимо. Не треба да тражимо изговоре у атмосфери, било каквом тешком распореду. Треба да се скупимо и да почнемо да играмо, сигурно знамо да играмо онако како смо показали да можемо. Као и што после победе не смемо да полетимо, тако и сад не смемо да падамо. Следећа утакмица је најважнија, тако то посматрамо и то је то – закључио је Калинић.

Повезане вести

7 comments

Бранимир јан 17, 2015 at 16:18

Ја стварно не схватам откуд оволика драма и паника због пораза од Галатасараја? Па људи су одиграли феноменално, погађали отворене, али и многе тешке шутеве, нису подлегли атмосфери, јер су искусни. У свим коментарима Звездаша преовладавају оштре критике. Нисам ни ја задовољан, али треба их каналисати и сваком питању дати прави одговор.
Зашто јуримо рекорде у АБА лиги и трошимо се? Па, не јуримо, ствари су се случајно поклопиле, играју се утакмице које се добијају, гдје пресуди квалитет који имамо. Игра се колико треба. Све нам смета, и кад развалимо преко 20, а и када добијемо тијесне утакмице, зашто се мучимо. Шта треба, да губимо, па да затворимо и ту причу? А тада би било: не борите се за свети дрес, срамотите клуб, као што је било јуче.
Зашто се играчи умарају, могли би неки да се одморе? Имамо 11 играча, од којих 10 у активном ростеру, на које се рачуна и сви добијају одређену минутажу. Откуд умор у професионалној кошарци, уз све угођаје и конфор који се пружа играчима? Ја вјерујем да су многи од ових играча жељни игре и сви рачунају на више минута.
Да ли је срамота изгубити од Галатасараја? Није. Зашто се потцјењује тај клуб?
Да ли смо могли боље? Јесмо. И морали смо боље. Треба извући поуке.
Ја сам сигуран да је ово први непланирани пораз на који се није рачунало и који ремети неку рачуницу. Зато ме и чуди откуд силни црњаци након 0-2 од Реала и Макабија, када је то била сасвим нормална и очекивана ствар. Овај пораз није планиран и зато постоји обавеза да се негдје направи јачи брејк и врати изгубљена побједа. Ја сматрам да има још много да се игра и да ова једна непланирана побједа не треба да поруши све што је досад урађено. Има доста фаталних форумаша који као стрепе и трепере за макар једном побједом, прихватајући то као реалност. Па ако је то реалност, чему онда оволика драма?
Звезда може добити све противнике у БГ. Треба се само потрудити, Треба бити јак. Реалност је да добијемо Албу и Жалгирис и да у гостима против Барсе и зелембаћа урадимо што можемо. Моја рачуница у првом кругу је била 3-4, а она се сада смањује за реалних 2-5. Топ 16 је јака лига. Тимови се сатиру међусобно. У сваком колу су 4 поражена тима. Ако се добро организујемо, будемо сложни и знали шта хожемо – на прољеће је све могуће.
Не прихватам малодушнике. Чуди ме откуд има снага да истрајавају на црњацима.

Reply
marko јан 17, 2015 at 18:47

Pa nije drama zbog „Galatasaraja“, vec zbog igre (u poslednje vreme)! Igrali smo na „loptu“ sa Vizurom, u Ljubljani isto cupavo i tesko do kraja… To je ono sto brine…

Reply
BL јан 17, 2015 at 21:20

Milsim da se galata trebala dobiti zbog drugih stvari,jer smo ispali smjesni ali ajde to na stranu i nije nama bitna izgubljena utakmica vec igra tima.Posto Covic kaze da je cilj ostvaren i Radonjic govori da je ovo skola ja se prolasku i ne nadam i slazem se da je to ono sto smo htjeli mislim da je sansi bilo,ali tim se nece lako i brzo dici tako da ce tu biti jos izgubljenih utakmica kada sve saberes ostacemo bez plasmama u top 8 ali to je najmanje bitna stvar.Samo treba da pokazemo da nismo slucajni ucesnici i da dobijemo te klubove koje si naveo kuci.Svi ovde,bar po komentarima vjeruju u ovaj tim i napokon smo na pocetku sezone rekli nasa je i nismo vise KK SLEDECA SEZONA.Svake godine se obecava,a od 4 borbe za titule mi nismo nijednu osvojili Zvezdin napredak nije da se ona u Aba ligi sa 10 mjesta pomjerila na recimo 5 vec je otisla na prvo,imamo najkvalitetniji i najskuplji tim zasto se onda ne smijemo nadati tituli? Vec mi zbog naseg strucnjaka strijepimo jer je najslabija karika a smatram da je u kosarci uloga trenera veoma bitna.Sada ovu Evroligu ne bi igrali da nije Cibone,i sta bi onda rekao? Kazes treba se potruditi i biti jak da bi ih uzeli,isto smo mi to sinoc ocekivali pa nista i opet kazem najmanje bitno je sto imamo ovaj skor,vec sto nikada nijednu bitnu utakmicu nismo dobili sto na takvim mecevima tim izadje preplasen,Radonjic je rodjeni gubitnik prosle sam sezone mislio da je to i do igraca ali ovaj tim je mlad i pun energije,tim koji jos moze da napreduje pun reprezentativaca a on nije na nivou.Njegove izjave su smijesne nikada krivicu ne preuzima na sebe uvijek je neka treca sila kriva.A sto se Aba lige tice,tu on i ne treba igraci samo mogu dobiti vecinu timove ajde da mi njega vidimo u plej ofu utakmici sezone.I zasto kazemo da se igraci trebaju odmoriti,nama Tejic,Rebic,Kaplanovic,Cvorovic ni ne ulaze,gledam druge timove daju sansu mladim igracima sve su bolji i bolji imao je prilika kuci da im da minutazu,ali nije.Valjda ce tako biti protiv Zadra a ako mislis da Mitrovic koji je sve slabiji jer zamjene nema,jer ovaj nece cetvorke a nista sa Tejicem ne radi,ne zalsuzuje odmor,Kalina i Bobi e onda…bas zato sto ce oni opet biti prevaga dok ce drugi zabusavati.Pad se svima desi,ne zamjerim i ako se u Aba ligi izgubi ali ne zelim istu scena kao prethodne dve godine opet ponizenje i debeli sa losijim timom uzme titulu jer zna da ga spremi i takticki i psihicki kad kod njih i najlosiji igrac na takvim utakmicama protiv nas pogadja pa ubio bi se.Da znam da se to nece desiti,rekao bi neka se sve izgubi ali nas trener nema nista iza sebe da mu mogu vjerovati.Dace Bog da si ti upravu..

Reply
Бранимир јан 18, 2015 at 01:47

Квалитет тимова Звезде у задњих неколико година не може се поредити – реално, овај је далеко најбољи, скоцкан и састављен по свим критеријумима, што је до сада и показао. Док је претходне двије године Звезда била врло успјешна у регуларном дијелу АБА лиге, ове године се скоро игра са свима. Не сматрам да треба сваку утакмицу да добијемо 20 разлике. Зашто би?
У првом кругу Евролиге добијали смо важне утакмице, сјећаш / слажеш се. Значи, можемо. Ово нам је први прави пораз, није нам требао, може да нас кошта, али и да помогне. Потцијенили смо Турке, ја први, тим у распаду, сакупљају се у грагстору, а људи се јуначки потукли и развалили.
Имамо услове да одиграмо плеј оф како треба. Али, пази, реално, фрањевци су се добро скупили и они су реалност. Мурић, Мачван, Павловић, уз низ играча који су играли Евролигу морају да представљају опасност. АЛИ, шта нас то брига? Очекујеш ли да одустану, предају се или легну? Не. Па? Нема нам друге него да се побијемо и будемо бољи. Имам осјећај да многи очекују неки свршени чин, на било који начин и по сваку цијену. Па ко то може гарантовати? Али имамо на чему градити оптимизам. Не смијемо играчима окретати леђа. Прилично смо комотни у томе и тражимо само наше афирмације. Да су партизани у нашој позицији, они би од ове сезоне направили академију.
О тренеру сам се већ изјашњавао. Да је до мене – ја бих га промијенио, односно не бих ни улазио са њим у ову сезону. Али када је већ ту, не могу да мрачим и очекујем да нанижемо болне поразе да бих му због тога видио леђа. Морамо бити уз клуб и играче, без икакве резерве.

Reply
rs јан 17, 2015 at 14:26

Krivo mi je zbog ovog momka i Bobija kod kojeg se isto pimjeti da to nije ona prava igra,ali drzi se.Kalinic nije imao vecih padova odlican je u poslednje vrijeme kako u odbrani tako i u napadu.Bojim se da njih dovojicu koji definitivno vuku tim vec duze vrijeme ne zahvati ovo isto kao ostatak ekipe.Pad forme,kod drugih je tu upitanju dva tri igraca a ne citav tim,a kod nas od kada je tu Radonjic padaju svi u isto vrijeme,i pobjede su samo kad svi dobro igraju.Postaje nevjerovatno koliko on ne zna da tempira formu,da igra rezervisano kroz aba ligu ali ne bitan je rekord.Da ako nekome ne ide ima ko da ga zamjeni ali kod nas to nije slucaj katastrofa je kako izgledamo na terenu kao prebijene macke.Mi pricamo ovde kako treba zapostaviti el i fokusirati se na aba ligu ali kako je partizan uspio i da odigra el i osvoji titulu.Posto mi nemamo drugog izbora sa ovim nazovi ga trenerom,moramo se necega odreci ide Zadar dobra prilika da se mladji ubace,da Vilijams dobije osjecaj za asistencije malo se vrati i tu da se ukljuce Jaka,Djenka,Dangubic da budu neke izgradjene pozicije za njih da poentiraju.Mitrovic,Kalinic,Bobi na odmor.Ja
razumijem pa forme i bolje da se sada desio tezak je raspored zaista ali tada se trener dokazuje a mi vidimo opet njegove greske i nimalo nije napredovao niti ce ikada.I sto je najgore od svega,mislim da vecini treba pauza da se osvjeze pazite umor je glup izgovor ali druge opcije nema jer ih radonjic nece znati sam vratiti,zato im treba da se sami regenerisu ne igranjem u aba ligi,tu mozemo da kalkulisemo sa igracima.Ali desice se isto sto i sada on ce nastaviti svoj pobjednici niz na misice na pad kolektivan ne samo igracki vec i psihicki jer ce i igraci osjetiti da ne ide,i bice razocarani kao sada Kalinic idalje ce da nastavi sa ovim gusenjem u el jer mi jos vise doprinosimo ovom padu i idemo niz brdo,malo se fokusirati na utakmice kod kuce da ne budu sve izgubljene i to je to,ali nece on to uraditi to je najgore od svega.

Reply
otpisani101 јан 17, 2015 at 12:20

u profesionalnom sportu umor se ne priznaje…i partizan igrao top 16,pa osvajao titule…ovo je alibi nesposobnog radonjica koji je trebao da svesno zrtvuje neke utakmice da tim ne izadje iz svezine…ali bitno je da obori sve rekorde a titula nije izgleda radonjicu prioritet…

Reply
josif јан 17, 2015 at 07:50

Tako je majstore!Tebi svaka cast,boris se ko lav,gines za tim ali zato neki treba da se zamisle sta pruzaju na terenu a dovedeni su da prave razliku.Gluposti su izgovori umorni smo,pa ovi jadnici iz Galate igraju sa 6-7 igraca celo vreme,pa sto nisu li oni umorni,od cega su umorni Dzenkins,Jovic i Dangubic kad im je minutaza 10-15 min po utakmici,idemo u losem smeru kao i svake godine,bekovi nemogu more da pogode.Radonjicu!Stavi prst na celo,ako neznas pitaj ali se prosla sezona nesme ponoviti.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment