Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Лига шампиона: Лил бољи од црвено-белих дама

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су против француског Лила резултатом 5:15 у 2. колу групе А на квалификационом турниру Лиге шампиона.

Црвено-беле ове сезоне први пут играју на евро сцени и имају најмлађу екипу на турниру. Знатно искуснији састав Лила, који чини готово комплетна репрезентација Француске, појачан са две Гркиње и једном Американком славио је против шампиона и победника Купа Србије убедљивим резултатом, али то не треба да обесхрабри екипу Милоша Брадића, која на овом турниру исписује прве странице клупске историје, када су у питању мечеви на интернационалној сцени.

Два поготка за београдски састав постигла је Драгана Ивковић, док су се по једном у стрелце уписале Јована Дујовић, Тијана Јаковљевић и Ивана Ћоровић. Најискусније у екипи по годинама су постигле голове за црвено-беле, највећи део утакмице за Звезду су играле изузетно младе играчице, али то није било довољно да се озбиљније угрози домаћин турнира. Ипак, ове утакмице ће бити велико искуство за Црвену звезду и прилика да се и у наредна два сусрета одмере снаге са најбољим саставима на Старом континенту.

Лил – Црвена звезда 15:5

Лил: Терефу, Миљо, Баске, Маје, М. Депортер, Кломес, Тарди, Прајс, Фармаки, Клерк, Јаскова.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић 1, Рудић, Дујовић 1, Лука, Новаковић, Мандић, Дамњановић, Ивковић 2, Јаковљевић 1, Лазић.

Већ у суботу од 11 часова и 30 минута Звезда игра свој трећи меч у Лилу, а ривал је мађарски УВШЕ. Дан касније црвено-беле затварају групну фазу Лиге шампиона утакмицом против актуелног првака Европе, шпанског Сабадеља. Два најбоља тима из групе наставиће такмичење у четвртфиналу елитног такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment