Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Човић: Циљ нам је да победимо Галатасарај

Утакмица између Црвене звезде и Галатасараја носи епитет – меч високог ризика. Из тог разлога биће спроведене опсежне мере безбедности испред дворане, на улазима у Комбанк арену као и у самој хали. Капије Комбанк арене биће отворене два и по сата пре почетка утакмице, односно већ од 18 сати и 30 минута, па се позивају навијачи да у дворану дођу раније како би се избегле гужве.

Сходно комплексности ситуације око свих сегмената организације утакмице, конференцији за медије пред дуел са Галатасрајем, присуствовао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић који је на почетку свог излагања рекао:

– Прво, Црвена звезда је остварила свој циљ када је Евролига у питању, а то је пласман у Топ 16 фазу. Ко може више, нека дође па нека покуша. То, наравно, не значи да смо без победничких амбиција у даљем такмичењу. По ко зна који пут понављам да ме уопште не интересује притисак са било ког веб сајта. Нека они направе своје клубове и пробају да остваре бољи резултат. Нећу никакав притисак ни на играче, ни на тренера, нити на управу клуба – почео причу Човић и потом се осврнуо на дуел са Галатасарајем:

– Урадили смо све да утакмицу одиграмо у Београду, због свега онога што се догађало 21. новембра у Истанбулу, када је убијен Марко Ивковић, наш млади навијач. Наравно, ви знате да смо потпуно безумно кажњени, иако апсолутно не сносимо било какву кривицу, али о томе ћемо причати 20. јануара на другостепеном органу Евролиге, на чију смо првостепену одлуку већ уложили жалбу. Желим да истакнем да смо уз помоћ наших државних органа, који су потпуно оправдано оштро реаговали после убиства Марка Ивковића, успели у томе да тренеру Атаману буде дозвољен долазак у Београд. Имали су велико разумевање да се меч одигра у нашем главном граду. Наравно, тај дуел ће носити префикс високог ризика, али ми нећемо бити аматери као турска полиција пред меч у Истанбулу. Нема потребе да се лажемо или кријемо. Ми смо то јасно рекли једни другима у односу Звезда – Галатасарај и Звезда – Евролига. Чим ова утакмица носи епитет високог ризика, то аутоматски значи и опсежне мере безбедности.

Председник КК Црвена звезда још једном је нагласио да ће бити спроведене опсежне мере безбедности:

– Молим да се сви ускладимо према тим мерама безбедности, и у хали и ван хале. Биће организован детаљан претрес гледалаца по уласку у дворану и неће се дозволити било какво уношење тврдих предмета или пиротехничких средстава. Врло отворено морам да вам кажем да те водеће групе навијача нама и нису правиле велике проблеме. Од њих нисмо имали убацивање предмета и гађање судија и осталих актера мечева. То је на основу података, а не на основу неког удварања једних другима. Зато апелујем и на гледаоце са бочних страна трибина да се уздрже убацивања кованица, упаљача, оловки, па чак и мобилних телефона. Можемо навијати искључиво вербално, али без увреда. Знамо да је ово Балкан и да је то тешко за очекивати. Морамо бити реални, а не лицемерни, јер нама лицемерје ни у чему неће допринети. Морамо да покажемо разум у једној таквој атмосфери која је створена тиме што се догодило у Истанбулу и да задржимо нормално бодрење, фер и коректно, као и да се не истичемо тиме што ћемо одмоћи Звезди као када су појединци гађали судије у утакмици против Реал Мадрида – застао је Човић и потом додао:

– Звезда неће кукати на одлуке судија, већ само ићи напред. Такође, шта год да будемо радили, сигурно и добро и лоше, ништа не може да врати живот Марка Ивковића. Познавајући и њега и његову породицу, да је сада са нама, он би желео да то све буде потпуно нормално и да тиме покажемо величину и издигнемо се изнад целокупне сутуације. Евролига и људи који се баве тим такмичењем сигурно прате како се који клуб понаша, а мислим да Звезда нема амбицију да буде гостујући клуб у Евролиги, већ да представљамо Србију у најбољем светлу на дуже стазе. Ми смо на врло добром путу да то и остваримо.

Човић је имао и јасну поруку медијима:

– Апелујем и на новинаре да нам не требају ексклузивитет и сензационализам, који могу да нам се свима обију о главу. На пример, у смислу ко ће посетити, а ко неће посетити гроб Марка Ивковића. За лаж и неистину никако да поделимо тај степен одговорности, који стално оде на неку трећу или пету страну. Оно што је синоћ објавио Хуријет је лажна информација. Са таквим медијима нећемо да сарађујемо, јер нам то не помаже. Сви смо на истом задатку да тензију спустимо на минимум. Галатасарај долази чартером и враћа се у Турску одмах после утакмице, а њихова кретања ће бити максимално контролисана. Црвена звезда је преузела велику одговорност за ову утакмицу и ми не бежимо од те одговорности, нити се кријемо. Хоћемо да све протекне у најбољем реду и максимално професионално, као и да Звезда оствари свој циљ, а то је да победи Галатасарај – јасан је Човић.

На питање да ли је познато ко ће доћи од представника Галатасараја, Човић је одговорио:

– Јесте, али још увек не могу да вам кажем у ком саставу, пошто није дефинитивно. Тренер Атаман долази и то смо већ објавили. Не би он требало да буде у центру пажњу, већ утакмица, Он је само један тренер, са лошим изјавама, које је касније исправљао – завршио је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment