Moja Crvena Zvezda
ВажноИнтервјуиКлупска дешавањаКошаркаКошаркаНајновије

МЦЗ интервју – МВП! Боби Марјановић!

У историји КК Црвена звезда је било много играча, виртуоза који су „куповали“ публику за трен – потезима, шармом, харизмом… Највећа кошаркашка имена су прошла кроз Црвену звезду. Данас се сви диве играма Маркуса Вилијамса, али општи утисак је да је ретко ко био љубимац навијача као он. Углавном, свако воли некога. Неки Нелсона, неки Блажича, други Банета Лазића и Луку Митровића, али њега сви. Имао је занимљив кошаркашки пут, али је данас коначно дошао на своје. Најбољи центар Европе, МВП Евролиге, ту стаје све. Најбољи спортиста СД Црвена звезда за 2014. годину, Боби Марјановић.

На почетку морамо да се захвалимо Бобију, нашем КК и тренеру Дејану Радоњићу што су нам изашли у сусрет и нашли времена и поред заиста претрпаног и суровог распореда обавеза, тренинга и утакмица у Евролиги и АБА лиги на сваких три дана. Боби је рекао „за наше навијаче увек, за оно у Пиониру и Арени… хвала је мало“. За МЦЗ, за вас најбољи спортиста СД Црвена звезда по вашем избору, најбољи центар Европе и МВП Евролиге – Боби!

Боби, најбољи си по свим параметрима, свуда. Навијачи су те прогласили за најбољег спортисту СД.

БМ: Али, стварно, не могу да верујем. Затечен сам.“ – започиње Боби и наставља – „много ми је драго, наравно да ми импонује. Када сам видео која су имена била у избору… захваљујем се на томе, захваљујем се на плакети коју сте ми дали, урамићу је 100%. Хвала пуно. Осећам се поносно, осећам да се мој рад и све што смо урадили исплаћује. Није мала ствар када те навијачи изаберу, има посебну тежину. Има резултат то што смо направили као тим и ја као ја, индивидуално. Могу само да кажем да ћемо се потрудити да овако наставимо и будемо што бољи. Стварно велико признање.“

Утисак је да дуго времена навијачи нису имали љубимца, као што си сад ти.

– Када тако нешто чујеш, то је стварно феноменално, драго ми је. Пуно пријатних изненађења у ових пар дана. И када сам чуо за награду, и за признање МВП… срећан сам и импонује, наравно.

Какав је твој коментар, твоје виђење првог дела сезоне. Направили смо фантастичне резултате, сјајни сте били.

Мислим да смо стварно почели одлично и играли одлично. Направили смо добре резултате и драго ми је да смо то урадили као тим. Имамо пад, али пад је нормалан. Ко ради, тај и греши. Дешава се сваком, тако и нама. Можда смо се превише дигли, па нам је и требало нешто овако, не смемо превише да респектујемо противнике. Мислим не у тој мери. Ипак, ми смо и млади, имамо млад тим и генерално то су све нови противници за нас, али мислим да ће све доћи на своје.

Често се чује питање – колико заправо Звезда може ове сезоне? неки су и критички настројени, али свако жели да допринесе својом подршком за још бољим резултатима.

То ћемо видети. Рано је сада да причамо о томе, морамо да све што смо до сада урадили оставимо иза себе и кренемо даље. Чека нас још много тога. И у другом делу морамо да покажемо што смо и до сада, али генерално размишљамо само од утакмице до утакмице. Мислим да је тако и најбоље. Најбитније је ићи меч по меч и да наставимо да будемо тим.

Што се тебе тиче, сувишно је било шта говорити. Невероватна сезона, невероватна година иза тебе. Колико мислиш да си напредовао под Дејаном Радоњићем?

Мислим да јесам много. Много смо радили, доста се ради, генерално. Имамо јаке тренинге. То је добро и за младе играче и за нас, мало старије. Мада сам и ја млад, тако се осећам – уз смех каже Боби.

Показујемо то и на паркету и за све постоји време. То је као кад идеш у теретану два пута дневно и кажеш „ууу, како сам се издефинисао“. Није то то, постоји период који мора да се прође. Све иде временом, ако добро радиш, показаће се. Временом се све склапа и надограђује. Ми стварно са шефом добро радимо.

Како је играти са Маркусом Вилијамсом? Нама је задовољство да гледамо.

Лепо. Феноменално. Одличан кошаркаш, све види. Сјајно прати игру. Ја пратим њега, он прати мене, пратимо се – не скида осмех Звездин Див.

Да ли се пратите и на твитеру? Да ли си активан на некој од друштвених мрежа и ту доминираш са Маркусом?

Само инстаграм, и нисам превише активан. 

b2Колико мислиш да је Евролига јача у односу на прошлу сезону?

Па, мислим да је сваке године Евролига јака, не могу да упоређујем. Нема много промена. Оде пар играча, дођу други, мењају се, сви желе да се надограде. Утакмице у Евролиги су посебне. 

Који ти је био најтежи противник и како је чувати Софа?

Софо је најтежи, реално. Мада су и остали тешки, свако на свој начин. Свако од нас има своје врлине и мане. Ако се не поставиш како треба, прегазиће те. Али, Софо је најтежи. Специфичан је, јак, добро се креће и има добар рад ногама, мораш много добро да пазиш у дуелу са њим, добро да се постављаш и на време. 

Да ли осећаш неку врсту другачијег приступа противника према теби, неку врсту притиска, обзиром да си кошаркаш којег се плаше сви тимови у Европи, сви тренери и најбољи центар Европе и то је заиста чињеница.

Хвала на похвалама. Стоји мало притиска у глави, искрено, сви обраћају пажњу на тебе. Али, генерално, то и импонује, када се клубови плаше тебе, осећају потребу да тебе зауставе, издвајају те од осталих, када примиш лопту одмах те удвајају. Подстрек и за даљи рад, свакако. 

Репрезентација. Свима је много жао што ниси био део тима и великог успеха. И сви чекамо да те видимо ове године на Евробаскету.

Супер, ја сам навијао за моју репрезентацију, свеједно је што ја нисам био у тиму. Наравно да бих волео да играм, то је понос, али сам био највећи навијач. Ја ћу увек подржавати момке. Били су одлични, дизали форму. Сви смо навијали, цела Србија је била уз те момке, иако се на почетку није веровало у такав успех, сви смо бодрили и навијали. 

Да ли си научио песму?

ТХЦ? Хахах, наравно да јесам.

Како издржавате паклен ритам? Утакмице на три дана, дуга, напорна путовања, два тренинга дневно…

Паклен ритам. Гледамо противнике, скаутинг, тренирамо, спремамо се и гледамо како да будемо што одморнији за наредни меч. Слободно време испуњавам са женом и дететом, то ми много значи. Фокусирани смо тотално на наш клуб и обавезе и породицу. 

Да ли имаш времена да испратиш још неки клуб из наше породице?

Најискреније, не, поштено. Немамо времена, заиста. Сваки слободан минут искористимо да проведемо са најближима, породицом, женом, децом. Много обавеза имамо. Није да не би волели, али не стижемо. Испратим резултате само. 

Ако време дозволи, можда те ускоро видимо на Маракани или у Шумицама, нпр.

Ја бих волео, искрено, стварно. Не кажем то овако… На Маракани сам био једном, на екскурзији. Волео бих да погледам фудбал. Одбојка, свакако. То ми је омиљени спорт, уз кошарку. Волим одбојку много, то је први спорт којим сам хтео да се бавим, временом сам заволео кошарку мало више. Нисам пропуштао ниједну одбојкашку утакмицу. Ни женску, ни мушку. Баш бих волео да погледам, волим одбојку баш. Ватерполо, исто.

Верујемо да би и наше одбојкашице и одбојкаши волели да те виде у Шумицама. И они су наши шампиони и праве сјајне резултате.

Наравно. Када време дозволи, што да не.

Шта је за тебе детаљ 2014. године?

Наши резултати, признање за МВП регуларног дела Евролиге, признање за најбољег спортисту. Лепа је била 2014. година.

Шта желиш у 2015. години, осим титула и Топ8 Евролиге.

Најбитније је да сви будемо здрави. Уживамо у кошарци и чиме се бавимо и само да будемо здрави, остало ће доћи.

Порука за навијаче, за портал.

Нема пуно речи, најбољи. Хвала вам пуно на признању. Видимо се у Арени и Пиониру.

МВП! Најбољи спортиста СД Црвена звезда за 2014. годину – Боби Марјановић!

Повезане вести

1 comment

Red јан 25, 2015 at 16:43

Gotivim ga kao Miletu Lisicu!

Reply

Leave a Comment