Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Звезда освојила Загреб

У последњем мечу 11. кола Триглав регионалне лиге ватерполисти Црвене звезде славили су у Загребу против Медвешчака са 12:10.

Пулени Дејана Савића одлично су пливали, имали су много контранапада и могли су и до убедљивије победе. Неколико минута пре краја Савић је уместо Марка Драксимовића на гол ставио младог Стефана Тодоровског, што је Медвешчак искористио и са четири везана гола ублажио пораз.

Прво вођство нашем тиму донео је Виктор Рашовић минут и по пре краја првог периода. Изједначио је Шарић, да би мало касније предност на страну црвено-белих вратио Његован. И у наставку се играло гол за гол, а домаћи су први пут повели средином друге четвртине, када је Шарић погодио за 4:3. Ипак, у наредна четири минута Звезда је преокренула и преко млађег Рашовића, Томашевића и Јовића дошла до два гола предности на полувремену (6:4).

Одмах на почетку трећег периода Страхиња Рашовић је матирао Селема. Минут касније Филип Томашек је ухватио одбрану Звезде на спавању, остао је сам на десној страни и савладао је Драксимовића за 7:5. После тога је уследила серија од три гола Звезде и питање победника је било решено – 5:10.

Неколико минута пре краја утакмице Драксимовића је на голу заменио млади Тодоровски, па су домаћи са четири гола ублажили пораз.

Звезду је до тријумфа предводио Страхиња Рашовић са три поготка, док су се по два пута у стрелце уписали Виктор Рашовић, Петар Јовић и Александар Његован. Код домаћих се истакао Дени Шарић са четири гола, а црвено-белима је велике проблеме стварао центар Франко Гератовић, који је изнудио пет искључења и два петерца.

Наш тим се и после овог кола налази на четвртом месту на табели са 15 бодова, а следеће недеље у Београду ће гостовати Југ.

Медвешчак – Црвена звезда 10:12 (1:2, 3:4, 1:3, 5:3)

Базен на Сави. Гледалаца 300. Судије: Франуловић и Ивановски. Играч више: Медвешчак 8 (1), Црвена звезда 7 (4). Два играча више: Медвешчак 1 (1). Петерци: Медвешчак 2 (2)

МЕДВЕШЧАК: Селем, Липеј, Посавец, Булат, Лазић, Јосиповић, Јовановић 2, Томашек 2, Колар 1, Гератовић, Липар, Самодол 1, Лазић, Шарић 4. Тренер: Колар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С.Рашовић 3, Драшовић, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт, Бијелић, В.Рашовић 2, Ранђеловић 1, Његован 2, Рацков 1, Димитријевић, Тодоровски, Јовић 2. Тренер: Савић.

Повезане вести

Leave a Comment